Tallinkin laivavuokrauksia

Aloittaja Janne Koskinen, 05.07.2022, 17:27:07

« edellinen - seuraava »

Lasse Mäkinen

Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 30.10.2023, 11:53:47 Isabelle on Traficomin Porttraffic-palvelun mukaan tulossa Naantaliin telakalle 3.11. Alustavaksi lähtöpäiväksi on laitettu vasta 30.11., joten voinee saada uutta pakkelia pintaan. Sen korsteenissahan on ollut Bridgemansin logo jo kolmisen kuukautta.

EDIT: Tulo venyykin 6.11. asti.

Isabelle lähti Paljassaaresta eilen ja on nyt Hangon redillä. Naantalissa pitäisi olla tyhjä allas, tulikohan mutkia matkaan..?

Juhani Mehto

#121
Lainaus käyttäjältä: Lasse Mäkinen - 06.11.2023, 14:20:18 Isabelle lähti Paljassaaresta eilen ja on nyt Hangon redillä. Naantalissa pitäisi olla tyhjä allas, tulikohan mutkia matkaan..?

Altaasta lähti eilen edellinen alus, konttilaiva Intersea Traveler. Jos altaan tyhjennys ja pukkien siirtely on jätetty tälle päivälle, niin ei ole mitenkään ihmeellistä, että Isabelle tulee vasta huomenna. Myös luotsiennakko oli laitettu 7.11. jo ennen kuin se lähti Tallinnasta. Voi myös olla, että tekevät testauksia, sillä se on maannut laiturissa nyt jo melkoisen pitkään.

EDIT: Isabelle lähti Naantalista kohti Vlissingenia 24.11. aamuyöllä.
EDIT 2: Menikin Antwerpeniin, mistä lähti 29.11. kohti Las Palmasia, todennäköisesti bunkraamaan.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Mika Honkonen

Romantika on siirretty vanhan sataman kaijaan. Mitäköhän on tulossa seuraavaksi? Victorian henkilökunta valitteli että on kovin vähän ollut matkustajia. Saa nähdä painavatko paniikkinappia joulun jälkeen
"When the weatherman issues a hurricane warning, there's a pretty good chance you're going to get your ass kicked"  Capt. Phil Harris

Lasse Mäkinen

#123
Isabelle kävi Las Palmasissa bunkraamassa ja jatkoi sieltä matkaa kohti Panamaa jossa nyt Limon Bayn redillä ilmeisesti odottelee vuoroa kanavaan bunkrauksen ohella.

Edit 23.12.:
Tuli Panaman kanavasta läpi ja poikkesi jouluaaton aattona Guatemalaan Porto Quetzaliin bunkraamaan. Seuraava kohde Vancouver ja ETA 5.1.2024

Juhani Mehto

#124
Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 10.04.2023, 10:43:51 Tallink vuokraa Isabellen heinäkuun alussa  Bridgemansille pitkäaikaisella sopimuksella, johon sisältyy osto-optio.

Tämän kertoi Turun Sanomat.

Osto-optio on käytetty, ilmoitti Tallink tänään tiedotteessaan. Uusi omistaja on Bridgemansin kyproslainen tytäryhtiö Notamare Shipping Company Limited.

Alus on tällä hetkellä Vancouverissa ja on saanut Kanadan lipun (kutsu: CFA4275 / MMSI: 316053727).

EDIT: Aluksen nimi on muutettu Marinetrafficissa Isabelle X -muotoon.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Ilves Valta

Pikku-uutinen aiheeseen liittyen: Atlantic Vision teki viimeisen matkansa Marine Atlanticin laivastossa eilen 15.3. Varustamon uutinen aiheesta ei ole kovin faktapitoinen, mutta menköön nyt tähän: https://www.marineatlantic.ca/journey/finalatlanticvisioncrossing. (Laivan korvaa varustamon laivastossa Stenalta rahdattu uusi E-Flexer Ala'suinu).

Huhuissa Atlantic Visionia on soviteltu Star/Oscar Wilden kanssa Irish Ferriesin laivastoon, jossa olisi yhden laivan vaje. Mutta saa nähdä meneekö Atlantic Vision sinne vai jonnekin muualle. Teoriassa sille voisi löytyä paikka Tallinkin omastakin laivastosta Paldiski–Kapellskär-reitiltä, tai sitten jos suljettuja linjoja halutaan herätellä henkiin niin Turun aamusta tai Vuosaari–Muuga-väliltä.

Ilves Valta

Päivitystä Atlantic Visionin tilanteeseen: laivasta on maalattu rahtaajan logot piiloon, ja Facebookissa kiertävien tietojen mukaan Stena Roron miehistö olisi tuomassa aluksen Eurooppaan joko Tanskaan tai Puolaan telakalle. Jos Facebookin tietotoimiston tiedot pitävät paikkansa, lienee Stenan osallisuus olla Tallinkin alihankkijana miehistön hankkimisessa laivan siirtoa varten – jos laiva olisi menossa Stenan rahtaukseen, olisi Tallinkin pörssiyhtiönä pitänyt siitä tiedottaa.

Sven Liljeström

Nyt päättynyttä aikarahtausta voidaan useilla mittareilla pitää varsin pitkänä.
Alus on tuonut tasaista tuloa omistajalle, mutta nyt on kaikki kustannusta.
Onko kellään tiedossa, miten kanadalaiset ovat aikarahdin aikana huolehtineet
aluksesta?
Telakalle meno viittaa mielestäni jonkinlaiseen "siistimiseen" ennen seuraavaa
tehtävää.
Vaikea sanoa, löytyykö joku uusi pitkäaikainen operoija ja mihin päivävuokraan.

Juhani Mehto

Atlantic Vision on nyt siirretty Kanadan lipulta Kyproksen rekisteriin.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Lasse Mäkinen

Ja nyt on alkanut Atlantic Visionin Atlantin ylitys. ETA Tanskan Skageniin 15.4.