Jäätalvi 2023-2024

Aloittaja Tuomas Romu, 23.10.2023, 22:54:14

« edellinen - seuraava »

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 28.03.2024, 07:40:58 Jäänmurtokausi päättyi Virossa:

Icebreaking season ends in Estonia

Jäänmurtokausi kesti Riianlahdella 104 päivää, jonka aikana EVA-316 avusti 207 kertaa. Suomenlahdella jäänmurtokausi kesti 60 päivää ja Botnicaa tarvittiin kolmasti. Jäätalvi oli Riianlahdella keskimääräinen ja Suomenlahdella helppo, koska tuuli painoi jäät Suomen rannikolle.
Nykyisessä maailmantilanteessa, melko härskiä käyttää Viron jäänmurtokaudesta kertovassa uutisessa venäläisen jäänmurtajan (Kapitan Dranitsyn) kuvaa artikkelin kuvituskuvana...
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

#121
Pitkänperjantain jäätiedotuksesta:

"Jäänmurtajat: Polaris ja Urho avustavat pohjoisella Perämerellä. Otso avustaa eteläisellä Perämerellä. Zeus avustaa Merenkurkussa. Calypso avustaa Suomenlahdella."

Sisun lisäksi myös Kontio on otettu ainakin hetkeksi syrjään jäänmurrosta, tosin Kokkolaan. Lieneekö syy ahtaajien lakossa ja pääsiäispyhissä? Nordica on todellakin tänään sammuttanut hailakkaanvärisen jäänmurtovalonsa ollessaan sitä ennen stand-by:nä laiturissa Kotkassa.

Ruotsissa Ymer on viime yöstä alkaen sahannut Karlsborgiin johtavaa väylää ja sen ympäristöä auki. Kun talven aikana Sjöfartsverket oli liian pahasta jäätilanteesta johtuen päättänyt sulkea Ruotsin pohjoisimman sataman talviliikenteeltä.

Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aleksi Lindström

#122
Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 29.03.2024, 16:01:42 Ruotsissa Ymer on viime yöstä alkaen sahannut Karlsborgiin johtavaa väylää ja sen ympäristöä auki. Kun talven aikana Sjöfartsverket oli liian pahasta jäätilanteesta johtuen päättänyt sulkea Ruotsin pohjoisimman sataman talviliikenteeltä.

Erikoista ettei asiaa mainittu missään vaiheessa jääkartassa, Karlsborg suljettiin 5.3. (maksumuuri): https://nsd.se/nyheter/kalix/artikel/stopp-for-isbrytarna-da-tvingas-billerud-kora-gods-pa-e4/r2d1187j

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 29.03.2024, 16:01:42 Nordica on todellakin tänään sammuttanut hailakkaanvärisen jäänmurtovalonsa ollessaan sitä ennen stand-by:nä laiturissa Kotkassa.
Nordica siirtyi aamupäivällä omalle paikalleen Fennican vierelle. Jään määrä itäisellä Suomenlahdella on huvennut viime päivinä reipasta tahtia, joten mahtaakohan Calypsolla irtokeulallaankaan olla enää paljoa käyttöä tämän kauden aikana?
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Timo Heikkinen

Joka keväinen "Rotten ice"(haurastuva jää) kiertue on Suomenlahdelta päin alkanut jääkartoilla. Siitä se kesä tulee taas 👍

Pekka Laakso

Sisu ja Kontio ovat palanneet ahtaajien lakon päätyttyä takaisin jäänmurtoon Perämerellä. Sisu eilen iltapäivällä ja Kontio tänään aamulla.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tuomas Romu

Alfons Håkansin LinkedIn-postauksen mukaan Calypso on lopetellut jäänmurtokautensa tänään.
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Pekka Laakso

#127
Tänään lopettivat sitten jäänmurtokautensa sekä Kontio että Ruotsin puolella Oden. Kontio suuntaa takaisin Katajanokalle perjantaiksi, ja käytyään nopeasti Luulajassa, jatkaa Oden kohti Landskronan telakkaa.

EDIT: Ruotsissa Atle lienee myös lopettanut kautensa, sillä Balticen status on päivittynyt muotoon "Out of operation" kuin myös Odenillakin.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.