Missä Hanse liikkuu nykyään?

Aloittaja Matti Kauppinen, 31.01.2002, 23:02:16

« edellinen - seuraava »

Matti Kauppinen

Mahtaako kenelläkään olla tietoa, missä jäänmurtaja Hanse nykyään liikuskelee? Eikös sillä ollut tulipalo joku vuosi sitten Välimerellä? Korjattiinko sitä palon jäljiltä ja mitä sille sitten tapahtui? Voisiko joku asiasta enemmän tietävä valaista asiaa? ???

Mikko-Oskari Koski

#1
Ex-Hanse tuhoutui tulipalossa Tunisian rannikolla korjauskelvottomaksi. Alus oli ilmeisesti ostettukin vain vakuutuspetosmielessä ja sen henkilöstöön oli värvätty joku tyyppi, joka varmuudella sen myös sytyttäisi...
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

wirrankoski

Niin, Hansehan lähti Hesasta nimellä Asklipios - olin itse sattumalta (tai tarkoituksella) kuvaamassa sen lähtöä Panaman-lipulla kohti Kreikkaa, jonne se siis koskaan ei saapunut....Merenkulkulaitoksen sis. lehdessä oli tulipalon jälkeen pitkä juttu kuvineen tapahtumasta!

Rami

Matti Kauppinen

#3
Hmm, se jäi vielä epäselväksi, että upposiko Hanse tuonne välimereen vai romutettiinko se?

Heikki Helen

#4
Ei se uponnut, vaan se ajautui Tunisian rannikolle. Tässä on pari aiheeseen liittyvää linkkiä (mikäli ne toimii vielä):

http://www.helsinginsanomat.fi/uutisarkisto/19980527/koti/980527ko02.html
http://www.helsinginsanomat.fi/uutisarkisto/19980602/koti/980602ko04.html
Nykyään yli 1200 alusta ja 1600 kuvaa ---> http://www.hhlweb.org

Janne Korhonen

Tota heitän teillä tällaisella kyssärillä päähän jotta mustelma tulleepi:

Mitä Asklipiokselle (ex Hanse) tapahtui sen jälkeen kun se jossain välimerellä muuttui kalansavustamoksi eli paloi tuntemattomasta syystä käyttökelvottomaksi???

Lojuuko se torsona rannassa vaiko mitä??? Vai onks joku jatkanu hyvänä savustamona toimivan kohteen käyttöä jossakin??

Tyhmänä vastauksia odottaen!!

JA (JK)

Timo Sylvänne

#6
Äänimeressä on julkaistu palossa mukanaolleen kertomus kuvineen:

http://www.aanimeri.fi/exhansentuho

Kun katsoin satelliittikuvaa paikasta, missä hylyn pitäisi olla, luulen rannan sillä kohtaa olevan pilven peitossa, eikä näe onko siinä enää hylkyä. Tietääkö joku, onko paatti viety tai purettu pois.

Rami Kristian Wirrankoski

Heipä hei!
Olen tässä väsäämässä pientä kertomusta Hansen taipaleesta ja muutama asia olisi vielä auki. Löytyisikö täältä vaikkapa jäänmurron ammattilaisia jäseninä tai vain lukijoina?

Kysymys: tiedättekö toimiko Hanse Kielin lahdella (tai yleensä Saksan vesillä) muulloin kuin kevättalvella 1979? Eräässä kuvassa alus on keväällä 1985 Kielissä, joka kielisi (heh) siitä, että se olisi ollut avustustehtävissä. Laivan virallinen luovutushan tosin tapahtui 13.12. 1966 Kielissä, jonne se oli lähtenyt Helsingistä jo 8.12!

Mikään taho ei tunnusta tietävänsä KUKA tai MIKÄ aluksen sitten osti! Lloyds Registerin Supplementit antavat sille "Amend code letters to 3FLW8" ja "Amend flag to Panama". Sen sijaan ikävästi todetaan vain, että "Delete owners" antamatta uutta tilalle. Olisi tietysti tullut, vaan alushan sitten teki sen haaksirikon...

Puhuttiin silloin, että jokin "lääkäriporukka" vaan kyllä aluksella on oltava merellä kulkiessaan jokin todellinen "omistaja tai yhtiö" joka vastaa laivasta ja miehistöstä. Tietääkö kukaan?

Vastaukset tänne tai sitten: wirrankoski (at) gmail.com
Kiitospaljonkiitos!

Rami Kristian Wirrankoski

Hups kun on ISO kuva ;) Mutta...onkos tuo Google Earthin kuvia? Olen saanut siellä olevista julkaisuluvan tunisialaisilta kyllä...

Tuomas Romu

Lainaus käyttäjältä: Rami Kristian Wirrankoski - 21.12.2012, 19:37:06
Hups kun on ISO kuva ;) Mutta...onkos tuo Google Earthin kuvia? Olen saanut siellä olevista julkaisuluvan tunisialaisilta kyllä...

Pöh, pieninäyttöisten panettelua. En muista, mistä tuon löysin ja tuuppasin Facebook-seinälleni. Saattoi hyvinkin olla Google Earth.

Pitää itsekin kysellä lupia sitten joskus, kun jaksan kirjoitella Hansesta Wikipediaan artikkelin.
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Janne Koskinen

Hiukan OT, mutta Apu:n masterin mukaan j/m Apu oli jonakin vuonna Kielissä Hansen tilalla, koska Hansen hinausvintturi oli rikki?

(Ilmeisesti 1980-luvulla?)
"Syyttömiä ihmisiä ei ole olemassakaan; ainoastaan väärinkuulusteltuja." Josif Vissarionovitš Džugašvili "Kun syyllinen tiedetään, niin rikokset on helppo keksiä." Sama

Kimmo Rantanen

Vanha aihe, mutta vanhoja lehtileikkeitä kaivellessani törmäsin vanhaan lehtijuttuun Hansesta ja vanha kun olen niin vanhatkin asiat kiinnostaa. Kuvat linkin takana:

https://www.facebook.com/kimmo.rantanen.7/posts/10230700951324152