Hämeenmaa ja Uusimaa modernisoidaan

Aloittaja Kimmo Rantanen, 10.03.2006, 11:08:50

« edellinen - seuraava »

Kimmo Rantanen

Lainaus käyttäjältä: Mikko-Oskari Koski - 25.09.2004, 15:45:20
Puolustusvoimien uusissa suunnitelmissa mainittiin lähivuosien tavoitteeksi rakentaa uusia raivaajia (tietänee Kuhien myyntiä) ja Hämeenmaan sekä Uusimaan peruskorjausta ja varustelemista meritorjuntaohjuksin. Tämäkin lienee juuri ilmatyynyjen hyllytyksestä johtuva lisäys, muttei välttämättä ollenkaan huono.

Aker Yards ja Merivoimat ovat kirjoittaneet sopimuksen Hämeenmaan ja Uusimaan modernisoinnista. Uudistuneet miinalaivat luovutetaan Rauman telakalta tammi- ja elokuussa 2007. http://www.akerfinnyards.com/press.cfm?ID=262
Merivoimien sivuilla taas kerrotaan, että telakkatyö tehdään vuosina 2006-2008 Naantalissa ja Raumalla.
http://www.mil.fi/merivoimat/artikkelit/1946.dsp

Mikko Tuominen

Jep. Naantalissa alukset "kuoritaan" ja sen jälkeen hinataan raumalle uudelleen rakennettaviksi. Hämeenmaa on jo makuutettu, sillä ei ajeta enää ennen telakointia. Tulikohan taas paljastettua sotasalaisuuksia  ;D  :-X

Juhani Mehto

Ensimmäinen siskoista on päässyt jo 'käsittelyyn' Luonnonmaan uivaan telakkaan. Siellä se on yhtä aikaa merivoimien Isku-lautan kanssa. Ainakin kaikki tutkat ym. on poistettu mastoista.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Marko Tuomi

Riisuminen on tapahtunut jo Pansiossa. Olin siellä valapäivänä tammikuussa ajamassa sotasatama saitsaria ja siellä se makas kaijassa riisuttuna.

Kimmo Rantanen

Uusimaa kävi vielä viime tiistaina ihan normaalisti Kotkan Kantasatamassa.
Operoidaanko Hämeenmaa sitten ensin ja Uusimaa vasta sen valmistuttua?


Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Kimmo Rantanen - 05.05.2006, 17:59:00
Operoidaanko Hämeenmaa sitten ensin ja Uusimaa vasta sen valmistuttua?
Ei kai noista ylemmistä viesteistä saa oikein muutakaan käsitystä...

Uusimaalla oli menossa ilmeisesti jokin koulutuspurjehdus tai muu isompi kierros, sillä ennen sen käyntiä Kotkassa se oli myös vieraillut Helsingissäkin.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Timo Lehtinen

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 05.05.2006, 21:29:00
Uusimaalla oli menossa ilmeisesti jokin koulutuspurjehdus tai muu isompi kierros, sillä ennen sen käyntiä Kotkassa se oli myös vieraillut Helsingissäkin.

Eiköhän tuo ollut vain AKV-tehtävissä? Tai jotain. Harvinaista että sotallaivoistamme joku eksyy tänne seudulle ja vielä satamaan asti.
Kaikki paitsi merivalvonta on turhaa! -Jenkkimenttaliteettiviranomaisbyrokratian sisäistänyt henkilö-


http://s100.photobucket.com/albums/m26/timolehtinen/

Pekka Lappalainen

Lainaus käyttäjältä: Timo Lehtinen - 05.05.2006, 22:02:47
Harvinaista että sotallaivoistamme joku eksyy tänne seudulle ja vielä satamaan asti.
Kyseessä lienee vakavan puoleinen erehdys joka ei tule varmastikaan toistumaan. Hyvä niin  ;) ;D
Support your local Search And Rescue-operator! Get lost!

Pekka Laakso

Hämeenmaan jo hieman muokattu torso tuotiin tiistaina lopultakin Raumalle. Tässä vielä kuva Hämeenmaasta telakan laiturissa pari päivää myöhemmin.

Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

Hämeenmaan remontti alkaa olla näemmä lopuillaan, ainakin paatti on AIS mukaan nyt tekemässä koeajoja Rauman edustalla.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Teemu Malinen

Ei

Lainaus käyttäjältä: Timo Lehtinen - 05.05.2006, 22:02:47
Eiköhän tuo ollut vain AKV-tehtävissä? Tai jotain.

..vaan AKT

Laitetaan vielä hymiö ettei pidetä liian pahasti erotiikan puutteesta kärsivänä :)

2709

Ensimmäinen modernisoitavista Hämeenmaa-luokan miinalaivoista on luovutettu merivoimille Raumalla AkerYardsin telakalla. Miinalaiva Hämeenmaa on ollut modernisoitavana telakalla huhtikuusta 2006 alkaen. Alukseen on muun muassa asennettu moderni taistelujärjestelmä, uudet sensorit ja aseistus. Miinalaiva Hämeenmaalla alkaa nyt taistelu- ja alusjärjestelmien käyttöönotto- ja testausvaihe, jonka aikana alus liikkuu koepurjehduksilla. Miinalaivojen modernisointihanke jatkuu myös miinalaiva Uusimaan osalta. Kotisatamana molemmilla aluksilla on Turun Pansiossa.
Julkaistu 20.4.2007 14:33:00 Turun Sanomat

Jonne Reitti

Tossa kuvassa oli ihan perusajot meneillään, ei mitään erikoista, itse jouduin majoittumaan tuossa kuvan laivassa maalikuu-lokakuu -06.

2709

     
Modernisoitu miinalaiva Uusimaa luovutettiin merivoimille

26.10.2007 11:00 Merivoimat

Toinen modernisoitavista Hämeenmaa-luokan miinalaivoista, miinalaiva Uusimaa on luovutettu merivoimille 26. lokakuuta Raumalla AkerYardsin telakalla.

Miinalaiva Uusimaa on ollut modernisoitavana telakalla lokakuusta 2006. Alukseen on muun muassa asennettu uudenaikainen taistelujärjestelmä, uudet sensorit ja aseistus.

- Keskeistä hankkeessa on ollut teknisten toteutusratkaisujen onnistuminen sekä hyvä yhteistyö tilaajan ja telakan välillä. Erinomaisen lähtökohdan loi se, että käyttäjän edustajat osallistuivat aktiivisesti suunnitteluprosessiin, sanoo lippueamiraali, esikuntapäällikkö Veli-Jukka Pennala Merivoimien Esikunnasta.

Miinalaiva Uusimaalla alkaa nyt taistelu- ja alusjärjestelmien käyttöönotto- ja testausvaihe, jonka aikana alus liikkuu koepurjehduksilla. Koe- ja testaustoiminta jatkuu vuoden 2008 loppuun, jolloin alus saavuttaa operatiivisen valmiuden.

Myös miinalaiva Hämeenmaan modernisointi jatkuu pääosin merellä tapahtuvin testein ja kokein. Hämeenmaa luovutettiin merivoimille viime huhtikuussa.

Molempien alusten kotisatama on Saaristomeren Meripuolustusalueen tukikohta Turun Pansiossa.

Pekka Laakso

Lippueamiraali: Uusimaa parempi kuin uutena

PETRI PARPPEI
Länsi-Suomi, Rauma
-  Tämä on parempi kuin uudenveroinen, totesi merivoimien esikunnan esikuntapäällikkö, lippueamiraali Veli-Jukka Pennala miinalaiva Uusimaasta kehuessaan, kuinka hyvin 15-vuotiaan aluksen modernisointi on onnistunut. Uusimaa luovutettiin merivoimille Aker Yardsin Rauman-telakalla perjantaina.
Uusimaan modernisointi on kestänyt noin vuoden. Uudistustyö aloitettiin Naantalin telakalla, mistä alus hinattiin Raumalle maaliskuussa.
Lippueamiraali Pennala otti Uusimaan vastaan telakanjohtaja Ismo Saarokselta ja luovutti sen saman tien Saaristomeren meripuolustusalueelle, jonka puolesta laivan otti vastaan meripuolustusalueen komentaja, kommodori Ismo Takanen.
Uusimaa on Hämeenmaa-luokan alus. Luokan toinen laiva, Hämeenmaa, palautettiin modernisoituna merivoimille viime huhtikuussa. Myös Hämeenmaa oli perjantaina Raumalla juhlistamassa Uusimaan luovutusta.
Uusimaahan on asennettu uusi taistelujärjestelmä, uudet sensorit ja uusi aseistus. Muun muassa laivan ilmatorjuntaohjusjärjestelmää uusittiin. Ohjukset ovat eteläafrikkalaisia.
Aluksen uutta taistelukeskusta kuvattiin aluksen miehistön ylpeydenaiheeksi. Uusimaan taistelujohtojärjestelmä on samanlainen kuin Hamina-luokan aluksissa.
Vaikka
Välimerelle
Uusimaa voi modernisoinnin jälkeen osallistua kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin, ja sillä on nyt mahdollista lähteä vaikka Välimerelle. Aluksen sisällä ei enää ole niin lämmin kuin ennen, sillä siihen on asennettu koko laivan kattava koneellinen ilmastointi.
Uusimaa ja Hämeenmaa ovat varustuksiltaan sellaisia, että ne pystyvät operoimaan muitten maitten merikalustojen kanssa.
- Nämä ovat käytettävissä suurin piirtein kaikilla maailman merillä, Pennala mainitsi.
Pennalan mukaan Uusimaata on tarkoitus testata lämpimillä vesillä ensi kesänä.
Uusimaa valmistui Raumalla vuonna 1992. Peruskorjaus oli Pennalan kuvauksen mukaan laivan eliniän pidentämistä ja modernisoinnissa sen suorituskykyäkin lisättiin.
Uusimaan ja Hämeenmaan modernisointi maksoi yhteensä 54,5 miljoonaa euroa.
Lippueamiraali Pennala kehui työn tilaajan ja telakan välistä yhteistyötä. - Erinomaisen lähtökohdan loi se, että laivueen edustajat osallistuivat aktiivisesti suunnitteluprosessiin, Pennala sanoi.
Miinalaiva Uusimaalla alkaa nyt taistelu- ja alusjärjestelmien käyttöönotto- ja testausvaihe, jonka aikana alus liikkuu koepurjehduksilla. Koe- ja testaustoiminta jatkuu vuoden 2008 loppuun, jolloin alus saavuttaa operatiivisen valmiuden.
Uusimaan ja Hämeenmaan pääasiallinen käyttötarkoitus on modernisoinnin jälkeenkin miinojen lasku. Kummankin laivan kotisatama on Saaristomeren meripuolustusalueen tukikohta Turun Pansiossa.


Länsi-Suomi
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.