Lindaline Ruotsin linjalle ???

Aloittaja Eerik Laine, 12.04.2002, 19:27:01

« edellinen - seuraava »

Eerik Laine

No tämä nyt menee yli hilseen, mutta Baltic News service otsikoi 10.4.2002  seuraavasti

07:20 Lindaliin plaanib vedada reisijad Rootsi kolme tunniga

12:02 Estonian shipper planning to take passengers to Sweden in three hours

Elikkäs Baltic News Serivcen mukaan Linda suunnittelisi linjaa Ruotsiin kolmessa tunnissa  ::)

Soitin vielä äsken Lindalinelle Suomen päähän jä siellä ensimmäinen reaktio matkamyyjällä oli varsin huvittunut...  ;D Myyjä kyseli asiaa vielä jostakin ja palasi hetken kuluttua kertomaan etteivät ainakaan Suomen päässä ole kuulleet mitään tälläistä ja Virossa kuulemma kirjotatetaan usein kaikennäköstä perätöntä...

Matti Kauppinen

#1
Onko sellaista laivaa olemassa jolla matka Virosta Ruotsiin taittuisi kolmessa tunnissa? ??? Kun taitaa katamaraanillakin vierähtää matkassa vajaa 10 tuntia.

Mikko Pätäri

LainaaOnko sellaista laivaa olemassa jolla matka Virosta Ruotsiin taittuisi kolmessa tunnissa? ??? Kun taitaa katamaraanillakin vierähtää matkassa vajaa 10 tuntia.

Lasketaanpas hivenen...

Tukholma-Tallinna-väli on LINNUNTIETÄ NOIN 380km.
Jotta sen matkan saisi kuljettua kolmessa tunnissa, nopeuden täytyisi olla 126 km/h, eli vajaat 70 solmua.

Tuo matkahan oli siis linnuntietä, ja lisäksi on otettava huomioon nopeusrajoitukset ym ym, joten vastaus kysymykseen onnistuuko tämä lienee sangen selvä...

Ettei vaan ollut noin kymmenen päivää myöhässä lähetetty tuo BNS:n juttu.... 8) ::)

Eerik Laine

#3
Teknisesti matka Virosta Ruotsiin varsinki tuolla Lindalinen supernopealla laivalla olisi varmaankin mahdollista. Mutta tällöin Tallinnaa ja Tukholmaa tuskin voitaisin pitää päätesatamina. Edes Paldiski - Kapellskär väli ei ihan taitaisi kolmessa tunnissa mennä...? Mutta jos joku nyt haluaisi välttämättä Hiiunmaalta vaikkapa Nynäshamnin ajaa siihen kolme tuntia varmaankin riittäisi  ;D

wirrankoski

#4
"07:20 Lindaliin plaanib vedada reisijad Rootsi kolme tunniga"

Ja miksei onnistuisi??? Viedäänhän Helsingistäkin matkustajia Tallinnaan 20 minuutissa...-> Copterline. Ja eihän tuossa Lindaliinin jutussa mitään LAIVASTA puhuttu!!!!

Rami

Santeri

40 solmua kulkevalla moottoriveneellä matka veisi Tukholmasta Tallinnaan 5,3 tuntia(linnuntietä pitkin) ;) jos matkan pystyisi ajamaan täysillä. Jos ajatellaan, että otettaisi super seacat Siljalta joka kulkee vajaat 40 solmua niin kolmessa tunnissa sillä pääsisi merellä hieman yli 200 kilometriä joka riittää nipin napin Viron länsirannikolta ruotsin itärannikolle.

Matti Kauppinen

#6
Jotenkin vain tuntuu, että Hiiunmaalta ei liikennöinti ei varmaankaan olisi kovinkaan kannattavaa.

Eerik Laine

#7
No toi Hiiunmaa oli Matti lähinnä vitsi jos satuit huomaamaan  ;D-merkin sen jälkeen...

Eikä sitä Hiiunmaalle asti tarvitsisi.. Ottaa vaan "oikeasta virosta" vielä Paldiskiakin läntisemmän paikan... Kuten Santeri sanoi.

Santeri

Itseasissa en taitanut mitata tuota matkaa manner Virosta. Tuo mun karttani on vähän sellanen ettei siitä erota sitä onko välissä vettä vai ei. No kuitenkin ei kai sillä nyt niin merkitystä oo. Jos aletaan miettimään, että mikä linja voisi olla järkevä, mutta ei silti välttämättä kannattava niin se voisi olla turistilinja Hidenmaan ja Gotlannin välillä.
Uskallan hyvällä omalla tunnolla väittää, että tuon matkan taittaa kolmessa tunnissa miten vain.

Mielestäni on kyllä järjentöntä tuoda lentokonemaista toimintaa merelle kuten Tukholma-Riga.

Mikäli tuo liikenne nyt sitten alkaa Tukholman ja Rigan välillä niin menopaluu lippu sille välille maksaa käsittääkseni noin 196 euroa.

Ensi kesänä halpalento yhtiö alkaa lentämään Tukholmasta Pariisiin. Yhdensuuntainen lippu maksaa vain 53 euroa/suunta eli menopaluu lippu maksaa 106 euroa. Hinta jää reilusti alle tuon Tukholma-Riga m/p katamaraani lipun vaikka lentolipun päälle lisättäisiin lentokenttäverot.
Nuo molemmat matkustusmuodot on samantyyppisiä kun nuo katamaraanit muistuttavat hyvin paljon lentokoneella matkustamista.
Nyt kun ajatellaan asiaa niin, että joku Tukholmalainen lukee lehdestä kaksi ilmotusta ja toinen niistä on katamaraanilla Riikaan ja toinen lennä Pariisiin niin kumpi mahtaa kiinnostaa enemmän kun nuo Pariisin liput saa vielä halvemmalla.

Matti Kauppinen

#9

LainaaNo toi Hiiunmaa oli Matti lähinnä vitsi jos satuit huomaamaan  ;D-merkin sen jälkeen...

Huomasin kyllä, jäi vain itseltä lisäämättä hymiö perään.  ;) ;D

Miran Hamidulla

#10
LainaaNyt kun ajatellaan asiaa niin, että joku Tukholmalainen lukee lehdestä kaksi ilmotusta ja toinen niistä on katamaraanilla Riikaan ja toinen lennä Pariisiin niin kumpi mahtaa kiinnostaa enemmän kun nuo Pariisin liput saa vielä halvemmalla.
Joo ei taida Baltian Pariisista olla vastusta oikealla Pariisille. ;) Mitä tähän Lindan Viro-Ruotsi suunnitelmaan tulee niin huhhuh... Liekö lehdellä sitten mennyt taas luvut sekaisin, kun se jopa 3 tunnin ylityksestä puhuu, ja vaikka olisikin niin Itämeren ylittämisen yrittäminen pika-aluksella on naurettavaa kesti matka kuinka kauan tahansa. Varsinkin Lindan kalustolla, joka uusi laiva mukaan lukien on vielä vähemmän merikelpoista avomerelle kuin Max Mols.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Matti Kauppinen

#11
Kauhistuttaa jotenkin ajatus pika-aluksella matkustamisesta syysmyrskyjen aikaan Itämeren poikki.  ;D

Vesa Vepsäläinen

#12
Täytyyhän elämässä jotain jännitystä olla.  ;)

Käytäntö on kyllä osoittanut, että pelkkien reittimatkojen, jotka eivät tarjoa matkan ajaksi viihdettä, on oltava hinnoiltaan erittäin kilpailukykyisiä (lue halpoja). Tällöin ongelmaksi nousee kannattavuus mihin monet yrityksen ovat kompastuneet.

Matka-aikaakaan ei sovi väheksyä, kukaan tuskin haluaa istua tuntikausia laivassa kädet ristissä. Tai pelaamassa videopeliä.  ;D

laivat

#13
Linda Linen uusi alus on vihdoin kastettu. Alus sai 21.4. nimen "Linda Express", ja sen kastoi varustamon matkaosaston johtaja Jaanika Rohula.

Matti Kauppinen

#14

LainaaLinda Linen uusi alus on vihdoin kastettu. Alus sai 21.4. nimen "Linda Express", ja sen kastoi varustamon matkaosaston johtaja Jaanika Rohula.

Tuleekos tämä uusi Linda Express Helsingin ja Tallinnan välille vai Viro - Ruotsi -reitille?