Juna ja rekka törmäsivät turun satamassa (?)

Aloittaja Gallet, 22.08.2005, 10:10:55

« edellinen - seuraava »

Gallet

Tänään käydessäni ruissalossa Astoria kuvaamassa, ja pois lähtiessäni linnankadulla näytti juna seisovan keskellä tietä, ja asiaa tarkemmin katsottuani näytti siltä että veturi oli törmännyt rekkan perävaunuun, jonka ovi oli maassa ja iso kasa pahvilaatikoita siinä raiteilla mistä ajetaan autot viikkarin laivoihin, kuviakin olisi kun kerrankin kamera oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa... mutta gprs...
Tapahtunut ilmeisesti juuri hetkeä ennenkuin menin paikalle eli vähän ennen yhdeksää...

Jos jollain on tarkempaa tietoa tapahtuneesta...


Teemu Uusi-Esko

Näytti Kosken Autokeskuksen pokkarekka jääneen junan tuuppaamaksi, harsivat sitä traileria kasaan siinä ennen klo 15.  Lastina oli ihan nättejä naisten talvisaappaita, jotka levisivät tietysti kuin ne kuuluisat Jokisen eväät.  Olettaisin että rekka on ruuhkan takia jäänyt kiskoille eikä päässyt pois tms.  Vähän fiksumpi rekkakuski ei olisi ajanut siihen kiskojen päälle...


-Teemu-
-Teemu-

Janne Rantasaari

Päivän Turun sanomat tietää seuraavaa tapahtuneesta:

Kotimaa 23.8.2005 4:00:46

Satoja kenkiä levisi Turun satamaan junan ja rekan törmäyksessä

Turun satamassa Viking Linen terminaalin suunnasta Turun linnan ja Aurajoen välissä kulkevaa Nuottasaarenkatua pitkin ajanut puoliperävaunullinen rekka törmäsi junan veturiin maanantaina klo 8 aikaan aamulla.
Juna oli tulossa satamaan. Törmäyksessä rekan perävaunun toinen kylki repeytyi ja lastina olleita kenkälaatikoita levisi satamäärin ympäristöön.
Laivaan menossa olleet matkustajat joutuivat kävelemään muutaman sadan metrin matkan terminaaliin. Laivaan autolla yrittäneet jäivät osaksi ruuhkaan, joka muodostui, kun juna oli pysähtynyt Linnankadun ylittävälle radalleen. Linnankatu oli poikki noin tunnin ajan.
Veturin vaurioita tuli selvittämään VR:n raivausryhmä. Matkustajille törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Myöskään rekan vuonna 1948 syntynyt kuljettaja ei loukkaantunut.
Kuljettaja kertoi auringon paistaneen suoraan tasoristeyksestä varoittavaan valo-opasteeseen, mikä esti häntä havaitsemasta valon näyttävän punaista. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.
VR järjesti satamaan saapuneille matkustajille bussikuljetuksen suoraan Tampereelle. Myöhemmin Helsinkiin lähtevä juna pääsi ajamaan normaalisti satamaan.
Laivaliikenne myöhästyi tapahtuman johdosta jonkin verran.


Että sellasta..

"Laivaan autolla yrittäneet jäivät osaksi ruuhkaan, joka muodostui, kun juna oli pysähtynyt Linnankadun ylittävälle radalleen."

Eli jotkut eivät päässeet tapahtuman takia laivaan ??? On mahtanut "pikkasen" harmittaa..