Kirjoittaja Aihe: Tampereen kaupunki haluaa eroon Suomen Hopealinja Oystä  (Luettu 3052 kertaa)

Juha Paulavuo

  • Försti
  • ****
  • Viestejä: 597
Kaupungin omistajapolitiikasta vastaava kaupunginhallituksen konsernijaosto linjasi, ettei kaupunki lähde mukaan Suomen Hopealinja Oy:n ensivaiheessa nykyisille osakkeenomistajille suunnattuun osakeantiin.

Tampereen kaupungin liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisen mukaan risteilyjen järjestämistä ei katsota kaupungin ydintoiminnoksi.

Miljoonan euron osakeannissa liikkeelle laskettu osakemäärä vastaa kahta kolmasosaa kaikista osakkeista. Tampereen kaupunki omistaa tällä hetkellä noin 30 prosenttia yhtiön osakkeista, joten uusien osakkeiden merkintähinta olisi ollut yli 300 000 euroa.

tamperelainen

Mikko-Oskari Koski

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 3912
  • Liputuskysymys...
Vs: Tampereen kaupunki haluaa eroon Suomen Hopealinja Oystä
« Vastaus #1 : 14.12.2020, 19:41:52 »
Nyt sitten onkin ihan toinen ääni kellossa -Tampereen kaupungista on tulossa Hopealinjan pääosakas.
https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2020/12/14122020_4.html

Tämä on kyllä täysin ymmärrettävää, sillä ilman kunnallista pääomitusta matkustajalaivaliikenne Ratinan suvannolta yhtään mihinkään loppuu kyllä jo ennen seuraavan sesongin alkamista.  Toivoa sopisi, että Tampere ennakkoluulottomasti lähtisi kehittämään myös Vesinysseä Laukontorin ja Nokian Edenin välille, toki siihen muutama uusi välilaituri tarvittaisiin, mutta tonnistosta merkittävä osa olisi jo valmiina.
Onko Runoilijan tie muuten erillinen yhtiö, vai kuuluuko myös Tarjanne tämän kaupan "edunsaajin"?
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950