Auto ajoi mereen Turun satamassa

Aloittaja 2709, 14.10.2007, 10:27:34

« edellinen - seuraava »

2709

Tsekin rekistereissä ollut henkilöauto ajoi mereen Turun Viking Linen terminaalin luona sunnuntaina aamulla puoli kahdeksan aikaan. Päivystävän paloesimiehen mukaan kuljettaja ajoi laivasta ulos, näki odottavan puhallusratsian ja kääntyi takaisin kohti Amorella-aluksen autokantta. Kuljettaja ajoi kuitenkin erehdyksessä mereen.
Kuljettaja saatiin ylös ja toimitettiin pahasti kylmettyneenä sairaalaan. Jonkin aikaa oli epäselvää, oliko autossa matkustajia, mutta pelko osoittautui turhaksi. Auto saatiin nostettua merestä hieman ennen yhdeksää. Auto oli meressä Amorellan potkurin vieressä, ja laiva pääsi lähtemään Tukholmaan puoli kymmenen aikaan kolme varttia aikataulusta myöhässä.

Julkaistu 14.10.2007 10:09:00 Turun Sanomat

Kille

Puhallutettiinko mies sitten vielä? ja jos puhallutettiin niin olikohan promilleja?  ::)

Kristian Salminen

Lainaus käyttäjältä: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id72272.htmlRattijuoppo viivytti Viking Amorellan lähtöä Turusta
Julkaistu 14.10.2007, klo 11.04 (päivitetty 14.10.2007, klo 11.28)
Viking Amorellan lähtö Turusta Tukholmaan viivästyi tänä aamuna puolisen tuntia henkilöauton pudottua mereen Turun satamassa.
Poliisi puhallutti aamulla laivasta ulos ajaneita autoilijoita, kun yksi autoista teki yllättäen U-käännöksen ja yritti ajaa takaisin laivaan.

Auto kuitenkin luiskahti laivan perän kohdalta mereen. Kuljettajan onnistui kiivetä ulos auton ikkunasta ja hänet saatiin pelastettua. Matkustajia autossa ei ollut.

Auto upposi mereen aivan laivan potkurien viereen, joten laiva piti hinata vinsseillä muutaman metrin päähän, etteivät potkurit rikkoutuisi lähdössä.

Viking Amorellan päästyä lähtemään Turun Pelastuslaitos nosti auton ylös merestä.

Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin alkometriin 1,66 promillen lukemat.

YLE Uutiset
Spare parts in transit

Anssi Kauppila

aika ihmeellinen tapaus...miten auto voi luiskahtaa mereen laivan perästä???

Timo Toivonen

Kerrankin sai rattijuoppo sopivan opetuksen kun Suomessa lähes neljäkymppiä maksavan ajokin arvo romahti oman tyhmyyden ansiosta. Ja sakot päälle. Mahtaa v***ttaa, kun vakuutuskaan ei todennäköisesti korvaa.  :)

"Tere tulemast Titanicule!"

Mikko-Oskari Koski

Olisikohan kuski ihan juopontuurilla osunut siihen ahteriporttien väliin jäävään aukkoon..?
Tietääkö joku, miten Amorellan aikatauluviive saatiin kiinni? Ajettiinko sunnuntain päivävuoro Pitkännenän kautta vai viivytettiinkö Isabellaakin?

Onhan Turun satamassa toki ennenkin osattu. Joskus -80-luvun alkupuolella Bore I:stä Skandiaksi muuttuneen aluksen, joka oli saapunut yövuoroltaan Otkantin terminaalin silloiseen 2-kaijaan keula edellä, ahteriportti oli avattu ja joku omatoiminen autoilija oli päättänyt oikaista jonot ja paineli siitä ulos. Kylmä kylpy taisi silläkin kertaa riittää ja kun auto myöhemmin nostettiin, oli nykyisen SeaWindin kaijan vaiheilla tokka uteliaita katselijoita, allekirjoittanutkin silloisine fillareineen... 8)
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Esa-Pekka Helanne

Lainaus käyttäjältä: Mikko-Oskari Koski - 15.10.2007, 15:01:46
Tietääkö joku, miten Amorellan aikatauluviive saatiin kiinni? Ajettiinko sunnuntain päivävuoro Pitkännenän kautta vai viivytettiinkö Isabellaakin?

http://www2.ha.ax/sjofart/weathers/weathermovie/N2.wmv

Tuon linkin takaa löytyy videokooste eilisen päivän tapahumista Maarianhaminan satamassa. Eli siis Isabella näyttäisi saapuvan vähän aikataulustaan myöhässä kahtakymmentä yli kaksi, ja Amorella puolestaan saapuu suunnilleen kahtakymmentäviittä vaille kolme. Isabella jatkoi matkaansa suunnilleen varttia vaille kolme, ja Amorella lähti heti Isabellan jälkeen.
Miksi lykätä huomiseksi se, minkä voit lykätä ensi viikkoon?