Tallinkin alusten värityksistä

Aloittaja Mikko-Oskari Koski, 16.10.2007, 21:48:12

« edellinen - seuraava »

Mikko-Oskari Koski

Vaikka Enn Pantin haastattelusta TS:ssa onkin nostettu teemoja lähinnä Galaxyn reittisiirtoa koskevassa topicissa, on tämä teema mielestäni oman keskustelulangan arvoinen. Jos ei, yhdistäkää... ::)

- Monet ovat ihmetelleet, miksi kaikki laivamme ovat eri näköisiä, eikö meillä ole mitään tavaramerkkiä. Mutta juuri se, että laivat ovat erinäköisiä, on meidän tavaramerkkimme, Enn Pant sanoo.
Tässähän on oikeastaan koko jutun juju. Tallinkista puhuttaessa ei voi puhua jonkun tietynvärisistä laivoista, vaan käsite Tallink hahmottuu kirjavuudellaan ja monivärisyydellään. Se ei ole ollenkaan huono markkinoinnillinen seikka -varsinkin, kun taiteilijat luovat yksittäisistä aluksista designeja. Sitäpaitsi massiivisten laivojen värittäminen hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla tekee niistä inhimillisemmän näköisiä, mitä ne olisivat ilman noita kuvioita. Ajatellaan vaikka perusvalkoista Romantikaa ja sähäkkää Superstaria. Kumpi jää paremmin mieleen?
Olisi muuten oikeasti kiva tietää, onko Galaxyn eläintarhan ja pilvilinnan suunnitelleelle artistille aikanaan maksettu jokin kertakorvaus vai saako hän jatkuvasti rojalteja taideteoksensa kierrellessä maailman meriä..?

Reittikohtaisia värikoodeja Tallinkille varmaan tulee vielä lisääkin tuon HEL-TLL-Shuttlen lisäksi. En hämmästyisi, vaikka Fasteritkin vihertyisivät -mutta ihan yhtä mahdollisena pidän niiden säilymistä punaisina, onhan se kuitenkin eri punainen kuin ahvenanmaalaisilla ja jo nyt varustamon Saksan linjan koodiväri. Riian reitin vastaava koodiväri lienee tuo tummansininen ja Festariakaan ei hirvittävästi tarvinne sutia, jotta se olisi "Tallink Bluesin" linjan mukainen -sininen yläosa vs.Regina Baltican sininen alaosa...
Lisää on taatusti odotettavissa. Mahtaakohan joku uudisrakennuksista saada vielä tuon taannoisen "FireOrgasm"-värityksen, jota muistaakseni Galaxylle aikanaan suunniteltiin. Siinähän olisi valmis design... ::)

Vaan otsikointinsa puolesta ihan hauskaa luettavaa oli tämä taannoinen viestiketju, jota en sentään viitsinyt tässä yhteydessä jatkaa... 8)
http://www.fcbsweb.com/forum/index.php?topic=82.15
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Henri Sutinen

Voi olla myös johdonmukaisesti erilainen, siten että jokainen laiva on "taideteos". Tai minä ainakin miellän nuo NCL:n risteilijöiden maalaukset hienoiksi, mutta silti johdonmukaisiksi:

http://www.ncl.com/nclweb/fleet/landingPage.html

Mielenkiintoista kyllä aina nähdä millainen Tallinkin uusi laiva on, kun ei voi etukäteen edes arvata  ;)