Idea foorumisteille ! Annetaan Viking Gracelle lahja

Aloittaja Juhani Gronlund, 30.03.2015, 16:02:31

« edellinen - seuraava »

Juhani Gronlund

Lahja olisi siis Viking Graceneen asennettu live streaming webbikamera systeemi . Tämän tasoinen http://www.sundiegolive.com/ )   systeemi "asiantuntian" mukaan olisi 1800 usd investointi eli jos 400 aktiivista foorumistia osallistuisi lahjan ostoon niin kustannus olisi alle 4 eur / foorumisti .  En kylläkään  tiedä miten hyvin San Diegon olosuhteissa toimiva kamera systeemi toimii merellä talviolosuhteissa.

Mitä pidätte ideasta ? Onko foorumistien joukossa mahdollisesti webbikamera systeemi asiantuntioita jakamaan näkemyksiä järjestelmän investointikustannuksista ja laiteistojen / systeemien  soveltuvuudesta ajoittain arktisiin merenkulkuolosuhteisiin ?

Aaro Koivunen

Kuvaisiko kamera siis aluksen menosuuntaan, esimerkiksi komentosillalta? Itse olisin kyllä valmis lahjoittamaan, mutta en usko että tältä foorumilta ainakaan saataisi koko lahjoitusta, mutta jos viking line ja vaikka foorumistit Ruotsin puolelta olisivat mukana toteutuksessa tämä voisi toimia. Hyvä idea kuitenkin.

Pete Lehto

Kyllä se varmaan sisätilojen puolella olis hyvä olla jos monivuotista toimivuutta ja kelvollista kuvaa halutaan.

Toisesta topicista varastettu tekstin pätkä josta voi havainnoida toimivuutta ulkona, aika utuista on:

Lainaus käyttäjältä: Pasi Saarinen - 24.01.2015, 10:38:36
Lainaus käyttäjältä: Pasi Saarinen - 28.03.2014, 18:03:28
Utön reitin yhteysaluksen Eivorin keulakamera kuvannut ennen ruumassa olevan kahvilan telkkariin, nyt myös nettiin. Tosin nettiin vain still-kuvaa: http://a40087.myipcamera.org:122/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=vieras&pwd=1234
Eivorin kameran uusi osoite: http://195.165.136.120:122/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=vieras&pwd=1234

Juhani Gronlund

Lainaus käyttäjältä: Aaro Koivunen - 30.03.2015, 16:09:20
Kuvaisiko kamera siis aluksen menosuuntaan,

Menosuuntaan kuvaaminen olisi pääosiltaan tietenkin luonnollisinta, mutta moottorisoidut kamera-alustat voidaan ohjelmoida kääntymään ajoittain kuvaamaan johonkin muuhun suuntaan hetkeksi. Uusien risteilijöiden kapteenit eivät yleensä halua sisätiloihin komentosillan "dashboardiin"mitään webbikamera viritelmiä vaikka olisivatkin pieniä ja  näkyvyyttä ja työskentelyä haittasamattomia.

Aarne Saarinen

Olisin ehdottomasti mukana, ihan riippumatta mihin liikennealueen autolautoista kamera saataisiin. Mieluiten toki Turun linjan laiva, jotta Ahvenanmaan aikaan valoisaa.

Jani Pousi

Hieno idea, voisin osallistua. Mieleen vaan pamahtaa että antavatko asentaa, mitä sanovat määräykset, ja haluavatko kyseistä kameraa sinne muutenkaan.
Määräyksillä viittaan siihen, että komentosillan vierailuja on vähennetty paljon vuosien varrella turvallisuussyistä, joten voi olla että (julkisille) kameroillekkin tulee ei. Ainakin komentosillalle. Jokainen päätelköön itse mitä kaikkea "tuhoa" sillä kameralla voisi saada aikaan.  ::)

Pasi Saarinen

#6
Lainaus käyttäjältä: Pete Lehto - 30.03.2015, 16:52:48
Kyllä se varmaan sisätilojen puolella olis hyvä olla jos monivuotista toimivuutta ja kelvollista kuvaa halutaan.

Toisesta topicista varastettu tekstin pätkä josta voi havainnoida toimivuutta ulkona, aika utuista on:
Eivorin kameran uusi osoite: http://195.165.136.120:122/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=vieras&pwd=1234

Käsittääkseni Eivorin kamerakin kuvaa komentosillan ikkunan läpi. Kamera sinänsä tuottaa ihan hienoa kuvaa, mutta mobiililaajakaistayhteydellä toteutettuna katkeili jatkuvasti, kun kuvanlaatu parempi. Ehkä Vikingin netti toimii paremmin.

Kannattaisiko ensin ehdottaa varustamoille, että laittaisivat kamerat laivoihin ja sitten vasta tarjoutua rahoittamaan hanketta ? Kannatan.

Jari Joenperä

Kamerahan tuolla onkin ja on netissäkin. Saataisiin vaan yhteys....