Viro ja Ruotsi haluavat jatkaa Estonian tutkimusta

Aloittaja 2709, 09.03.2006, 19:40:58

« edellinen - seuraava »

Teemu Uusi-Esko

Onkohan  näillä joku generaattori joka putkauttaa määrävälein asian esille?   ??? Eipä se minua hetkauta, tutkikaa pois, kunhan minun ei tarvitse osallistua kuluihin.  En toisaalta haluaisi kuulua niihin omaisiin jotka eivät enää välittäisi penkoa asiaa, se kun saattaa merkitä arpeutuneiden haavojen auki repimistä jälleen kerran.

Eipä silti, jos jotain täytyy saada penkoa, penkoisivat vaikka Konginkankaan mällin tutkimuksia; miksei bussifirman pomoja ja ajomestareita 'naulattu' vaikka virheet olivat samat jne.  No, se ei kuulu tähän  topicciin.
-Teemu-

Kimmo Rantanen

Viro: Ei uutta tutkimusta Estonian uppoamisesta
19.02.2009 21:37 

Viron hallitus ei pidä perusteltuna aloittaa uutta tutkimusta matkustajalautta Estonian uppoamisesta.

Hallituksen neljä vuotta sitten asettama tutkimuskomissio antoi loppuraporttinsa torstaina, ja sen mukaan aluksen uppoamisen syynä oli todennäköisimmin rakenteellinen vika keulavisiirissä. Kansainvälinen tutkijaryhmä oli vuonna 1997 päätynyt samaan tulokseen.

Estonia upposi Itämerellä 28. syyskuuta vuonna 1994 sen ollessa matkalla Tallinnasta Tukholmaan. Onnettomuus vaati 852 kuolonuhria.

Uppoamisesta aloitettiin uudet tutkimukset sekä Ruotsissa että Virossa vuonna 2005, kun monet kuolleiden omaiset ja poliitikot esittivät, että turman syynä olisi ollut räjähdys.

Yhdessäkään selvityksessä ei ole löydetty teoriaa tukevia todisteita ja myös Viron komissio tyrmäsi sen.

Komissio kuitenkin katsoi, että ei voida täysin sulkea pois mahdollisuutta, että uppoamisen olisi aiheuttanut rungon repeämä tai veden pääsy autokannelle muualta kuin keulavisiirin kautta.

Tämän selvittämiseen tosin tarvittaisiin hylyn järjestelmällisiä tutkimuksia.

STT
   http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1647048

Kauankohan Case Estonia saa tällä kertaa olla rauhassa ennen kuin joku taho alkaa taas vaatimaan virallisia tutkimuksia...

Jan Holm

Olisivat nostaneet heti silloin tapaturman jälkeen niin ei tarttis spekuloida vuosikymmeniä jälkikäteen!!
Eipä haittaa vaikka nostaisivat sen nytkin niin saisivat omaiset jäänteet haudata rauhassa mikäli niitä löytyy?? Luita nyt ainakin!