Kesän -06 matkustajamäärät

Aloittaja 2709, 09.09.2006, 10:29:46

« edellinen - seuraava »

2709

Tallinnan reitillä vähäistä lisäystä, muilla samoissa lukemissa. Viikkarin Rosella saavuttanut oman paikkansa.

Lisää TS http://www.turunsanomat.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2006-09-09,104:4:403783,1:0:0:0:0:0:

Globab

Lainaus käyttäjältä: Jorma von Wehrt - 09.09.2006, 10:29:46
Tallinnan reitillä vähäistä lisäystä, muilla samoissa lukemissa. Viikkarin Rosella saavuttanut oman paikkansa.

Lisää TS http://www.turunsanomat.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2006-09-09,104:4:403783,1:0:0:0:0:0:

Nu Rosellan luvut yllättivät minut kyllä täysin... :o Kannattaa toki huomata että Rosellan luvut ovat "kesäkaudelta" kun taas Tallinkin on pelkältä Heinäkuulta. Jokatapauksessa aikana (kesäisin) kun ihmiset enemmän reittimatkustavat kuin risteilevät näyttää Rosella olevan hyvinkin tehokas lautta. Osasyynä on varmaankin paikoin erittäin edulliset hinnat. Rosellan autokannellakin on ollut näemmä täytettä, tosin se kai ei ole ollut ennenkään ongelma. ::)

Jari Tuononen

Itse olen matkustanut ennätyspaljon juuri Rosellalla kuluneena kesänä, ja täytyy kyllä ihmetellä miten laiva on melkein tehnyt ns. uuden tulemisen.  ::) Siellä tuntuu aina olevan paljon matkustajia ja jopa nuoria risteilijöitä. Tällä hetkellä Rosella kuuluukin ehdottomiin suosikkeihini.

Vastaavasti se, ettei Galaxyn matkustajamäärät juuri kasvaneet Romantikasta oli pieni yllätys. Tai no... ehkä ei sittenkään.

Repe

Lainaus käyttäjältä: Jari Tuononen - 11.09.2006, 11:13:21
Itse olen matkustanut ennätyspaljon juuri Rosellalla kuluneena kesänä, ja täytyy kyllä ihmetellä miten laiva on melkein tehnyt ns. uuden tulemisen.  ::) Siellä tuntuu aina olevan paljon matkustajia ja jopa nuoria risteilijöitä. Tällä hetkellä Rosella kuuluukin ehdottomiin suosikkeihini.


Joo, samoin. Tosin en ole ennen tätä kesää käynyt Rosellalla, mutta kolme kertaa kesässä on mielestäni hyvin. Ja ainahan sitä rahaakin sinne tarttuu. Ei se pahempi ole kun Buffet 10 euroa ja kolmet bokserit 9 euroa.

Minun mielestä Rosella soveltuu nykyiseen hommaansa melko hyvin, vaikka aluksi tuntui että kaikki pitivät Rosellan siirtoa hulluna tekona.

Ari-Jukka Perkiomaki

#4
RG Linellä matkustajamäärä oli tippunut 10000 matkustajaa viimekesästä. Tietolähde: tämänpäivän juttu webbi Vasabladetissa, http://www.vasabladet.fi/nyheter.asp?katID=1
Johtuuko se sitten vähentyneistä vuoroista, kun viime kesänä Casino Express liikennöi RG1:sen kanssa vai mistä johtuu noin suuri matkustajamäärän lasku ???
Ehkäpä RG Line ei ole panostanut tarpeeksi tavallisiin matkustajiin, bussiyhteyksien puuttuminen, tekniset ongelmat RG1:llä, RG1:sen sopimattomuus lapsiperhematkustajille, kallistuneet liput(poltto-ainelisä) jne. Kaikella tällä on varmaan osansa mielestäni matkustajamäärien tippumiseen.  :'(

Joni Huopana

#5
Viking Linen kesästä tietoa:

Vilkas kesämatkailu Viking Linella

Kaunis kesä innoitti ihmiset merelle. Viking Linen matkustajamäärät nousivat kesä-elokuussa vastaavalta ajalta edellisvuodesta 2 % ja henkilöautojen määrä myös runsaalla 2 %. Kesäliikenne kohdistui edellisvuosien tapaan länteen Ruotsiin ja Ahvenanmaalle saaristoon, mutta varsinainen nousu näkyy Viron liikenteessä, jonne mielellään suunnataan nykyään myös omalla autolla. Tallinnassa kesän suosikkihotelli on ollut Sokos Hotel Viru. Myös Pärnu on matkakohteena ollut suosittu.

Tukholma ja Ruotsi kiinnostaa edelleen suomalaisia

Ruotsin matkailu pitää pintansa. Tukholmassa Hotell Scandic Malmen on edelleen Viking Linen matkustajien suosikkihotelli, kiitos perhehuoneiden. Myös Ruotsin markkinat ovat olleet hyvässä vedossa. Varsinkin Cinderellan 20-tuntiset risteilyt Tukholmasta Maarianhaminaan ovat olleet ilonaihe yhtiölle, kuten myös Cinderellan tämän kesän Riiga-risteilyt.

Suuret matkustajamäärät Helsinki - Tallinna reitillä

Tallinnan matkailu kasvattaa edelleen suosiotaan, matkustajia oli tänä kesänä ennätykselliset 292.409 tai yli 50.000 enemmän kuin edellisvuonna. Henkilöautoliikenne kasvoi Tallinnan reitillä yli 60 %, henkilöautojen määrä oli kesä-elokuussa 26.930 autoa, vastaava luku edellisvuodelta on 16.847. Virolaisten matkustajien osuus on myös kasvanut huimasti tällä reitillä. Kesä- elokuussa Rosellalla matkusti tänä vuonna n. 72.000 virolaista, vastaava luku oli 38.000 vuonna 2005!


http://www.vikingline.fi/yritysinfo/lehdistotiedotteet/tuotteet_060912_kesamatkailu_2006.asp

Kimmo Rantanen

Laivaristeilyt houkuttelivat matkailijoita enemmän kuin vuosi sitten

Laivaristeilyt Lappeenrannasta houkuttelivat tänä kesänä matkailijoita enemän kuin viime vuonna. Risteilyjärjestäjät kertovat 10-20 prosentin kasvusta matkailijamäärissä.

Esimerkiksi El Faro-laivalla risteili 11500 matkustajaa, mikä on 20 prosenttia viime kesää enemmän. Viipurin-risteilyt kasvattivat myös suosiotaan.

Toimitusjohtaja Kirsti Laineen mukaan m/s Carelialla risteili Viipuriin 12500 matkustajaa. Laineen mukan erityisesti yöpymiset Viipurissa lisääntyivät tänä kesänä.

Lappeenrannasta Savonlinnaan seilaavalla Koli-aluksella oltiin tyytyväisiä heinä-elokuun matkustajamääriin, mutta risteilyjen kohtalo ensi kesänä on vielä auki. Ristilyt koituivat kalliiksi polttoainekulujen ja paluukuljetusten takia.


YLE Etelä-Karjalan uutiset 12.9.2006

Luulisi tänä vuonna sisävesillä riittäneen matkustajia ainakin säiden puolesta... 8)

Kimmo Rantanen

Lainaus käyttäjältä: Joni Huopana - 12.09.2006, 17:52:21
Virolaisten matkustajien osuus on myös kasvanut huimasti tällä reitillä. Kesä- elokuussa Rosellalla matkusti tänä vuonna n. 72.000 virolaista, vastaava luku oli 38.000 vuonna 2005!

Rosellalla ollessa kyllä huomaa virolaisten matkustajien määrän kasvun, kuten muillakin Tallinnan laivoilla ja virolaisten määrä epäilemättä tulee vielä kasvamaan, kun työmatkustus etelästä pohjoiseen lisääntyy jatkuvasti sattuneista syistä. Vikingin luultavasti Virostakin ostettaessa edullisten lippujen hinnat vaikuttavat varmasti virolaisten hyötymatkustuksen lisääntymiseen juuri Rosellalla, mutta varmasti etenkin virolaisten työmatkalaisten määrä on lisääntynyt pika-aluksillakin.