Merenkulku > Muut alukset

Langh Shipille uusia aluksia

(1/9) > >>

Mikko R.:
Kuulin huhua että langhien uusien paattien rungot tuotais raumalle varusteltavaks. Kuulemma ysitonnisia aluksia tulossa.

Mikko R.:
Ja rungot tulee euroopasta mutta en tiedä mistä.

Juttua kuulin Alfonsilla  töissä olevalta tutulta.

Pekka Laakso:

--- Lainaus käyttäjältä: Mikko Ringman - 25.09.2005, 13:17:15 ---Kuulin huhua että langhien uusien paattien rungot tuotais raumalle varusteltavaks. Kuulamme ysitonnisia aluksia tulossa.

--- Lainaus päättyy ---
Kauanhan sitä onkin huhuttu, että Langh olisi tilaamassa uusia aluksia, mille todella olisikin jo tarvetta. Heidän uusin laivansahan valmistui jo 90-luvun puolivälissä, joten väkisinkin Langhin laivasto on ikääntyvää ja käymässä pieneksi. Lisäksi Lindan myynti viime vuonna nostatti tilaushuhuja, ja nyt kun Ailakin on myyty, alkaa todella olla aihetta uusille tilauksille.
Tietääkseni Langh onkin jo käynyt neuvotteluja Sietasin telakan kanssa, mutta en ole vielä kuullut, että mitään tilausta olisi vielä julkistettu. Mahdollisesti Langh voisi ostaa telakalta tai eräältä runkoja rakennuttavalta saksalaisvarustamolta rakenteilla olevia runkoja, mikäli alukset haluttaisiin nopeasti liikenteeseen. Minkätyyppisiä laivoista tulisi, on ainakin liikkunut huhuja mainitsemasi kokoluokan konttifeedereistä, joihin mahtuisi kontteja jotakuinkin 800-900 TEU:n verran. Mahdollisesti voisi olla samaa Sietasin standardityyppiä kuin tämä saksalaisalus.

Mutta miksi mahdolliset uudisrakenteet pitäisi varustella Raumalla, kun siellä muutenkaan ei ala olla lähiaikoina enää tilaa? Sitä en kyllä käsitä. Toisaalta onhan Sietasillakin ahdasta, joten alusten varustaminen jollakin alihankkijalla olisi muuten ymmärrettävää.

Edit: Nyt toimii tuo kuvalinkki takuuvarmasti. :)

Mikko R.:
Ilmoittelen heti jos saan tietää että sieltä on runkoja tulossa koska alfonsit on tietenki menossa hinaan ne. jos uusia runkoja on tulossa Langh:ille

Juhani Mehto:
Equasiksesta löytyy tieto, jonka mukaan Langh olisi tilannut kaksi konttilaivaa Sietakselta (rungot 1230 ja 1231). Luovutusten pitäisi olla ensi vuonna. 8950 bruttotonnillaan ne eivät kuitenkaan olisi Sietaksen huippusuosittua (jo n. 50 kpl luovutettu tai tilattu!) 168-tyyppiä, vaan jotain aivan uutta luokkaa. Bruttotonnien perusteella konttikapasiteetti lienee jotain 850 TEUn tasolla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta