Kirjoittaja Aihe: Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu  (Luettu 4322 kertaa)

2709

 • Vieras
Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu
« : 05.10.2007, 09:57:53 »
Ympäristöministeriö aikoo selvittää Pidä saaristo siistinä ry:n rahoituksen

Ympäristöjärjestö Pidä saaristo siistinä ry:n runkoa ravisuttavat nyt muutaman vuoden takaiset epäselvyydet.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-10-05,104:2:490270,1:0:0:0:0:0:

Pekka Hömppi

 • Försti
 • ****
 • Viestejä: 640
 • S/s Tuulikki
Vs: Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu
« Vastaus #1 : 06.10.2007, 13:26:17 »
Kylläpä on törkeää toimintaa, tuli luettua Seuran artikkeli ko. aiheesta. Tässä pieni lainaus lehdestä, jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä. Seura-lehti kirjoittaa näin.

Vuonna 1990 kannatusyhdistys antoi yksinoikeuden Roope-tuotteiden hankintaan ja myyntiin 20 vuodeksi juuri perustetulle Eco-Mer Oy:lle. Sen omistavat pääsihteeri Rolf Karrento ja hänen vaimonsa Leena Karrento. "Hallituksessa oli tästä aika paljon keskusteluja, mutta niitä on turha etsiä pöytäkirjoista. Sihteeri ei keskusteluja kirjannut", sanoo Jan Teir.
Eco-Merin liikevaihto ei ollut kovin suuri, 2005 päättyneellä tilikaudella 25383 euroa ja parhaimmillaankin noin 45000 euroa. Toisaalta se on ollut vaivatonta tuloa, sillä liikevaihto koostui lähes kokonaan myyntipalkkioista, Karrentojen firma laskutti tuotteista itselleen provision. Kun myös kannatusyhdistyksen palkkamenoista merkittävä osa on maksettu Leena Karrennolle, ovat Roope-tuotteen ostajat avustaneet lähinnä Karrentojen perhettä, eivät yhdistystä.


Eli, Roska-Roope onkin ollut Rosvo-Roope..

Rontti

 • Vieras
Vs: Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu
« Vastaus #2 : 06.10.2007, 19:30:26 »
Lainaus
Kylläpä on törkeää toimintaa, tuli luettua Seuran artikkeli ko. aiheesta. Tässä pieni lainaus lehdestä, jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä. Seura-lehti kirjoittaa näin.
Näin äkkiseltään kuulostaa epäilyttävältä mutta toisaalta ilman vittuilua niin en vetäisi kovin suuria johtopäätöksiä ainakaan jonkun Seura lehden kirjoituksista. Mutta 7-päivää jos kirjoittaisi niin uskoisin kaiken............ ;D ;D ;D ;D

Mutta jos tässä jutussa on perää niin ei ollut uusi eikä yhtään ihmeellinen juttu. Olihin Medi-helin tapaus todella törkeä ja mukaan mahtuu muita vastaavia. Suomessa ahneus kun kuuluu samaan geeniperimään kuin kateus. Tosin siitä vois tehdä väitöskirjan kumpi on voimakkaampi mutta se jo tiedetään, että kumpikin voittaa sukupuolivietin........

Tässä yksi esimerkki miksi en koskaan anna latin latia mihinkään hyväntekeväisyyteen, koska rahat eivät mene lyhentämättöminä suoraan kohteeseen vaan aina löytyy jotain "hallintokuluja" joilla voi kupata välistä....... :finger:

Mikko-Oskari Koski

 • Kippari
 • ******
 • Viestejä: 3947
 • Liputuskysymys...
Vs: Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu
« Vastaus #3 : 10.10.2007, 21:54:36 »
PSS/HSR:n kohdalla on oikeastaan hienoinen ihme, että se on pysynyt yhdistyspohjaisena toimijana. Vastaavanlaiset jätehuoltopalveluthan muissa kesämökkipitoisissa kunnissa, kuin niissä, joita järjestön käytännön toimet palvelevat, on pääsääntöisesti yhtiöitetty, kilpailutettu jne.

Saariston jätehuolto on niin valtava vastuualue, että sitä hoitavan tahon on oltava ehdottoman luotettava, sekä maissa tapahtuvan konttoripolitiikkansa että käytännön tasolla tapahtuvan operointinsa osalta.
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”
Carl-Erik Creutz, 1950

2709

 • Vieras
Vs: Pidä saaristo siistinä ry:ssä kuohuu
« Vastaus #4 : 16.11.2007, 09:21:04 »
Ministeriö selvitti avustusten käytön
Pidä Saaristo Siistinä ry:n raha-asioissa ei epäselvyyksiä

Turun Sanomat

Ympäristöministeriön mukaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n saamat valtionavustukset on käytetty avustuspäätöksen ehtojen mukaisesti saariston jätehuoltoon ja ympäristövalistukseen.

Yhdistyksen rahankäyttö nousi syksyn aikana julkisuuteen, ja useat yhdistyksen hallituksen jäsenet olivat jo aiemmin jättäneet tehtävänsä.

Ympäristöministeriön edustajat pitivät torstaina kokouksen Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteerin ja tilintarkastajan kanssa. Kokouksessa käytiin läpi järjestön talouteen ja toimintaan liittyviä asioita.

Jo kesällä ympäristöministeriön edustajat kävivät tavanomaisella tarkastusmatkallaan Turussa. Torstain kokouksessa yhdistyksen toiminnasta tehtiin tarkentavia kysymyksiä ja käytiin läpi yhdistyksen ja sen lähipiirin toiminta, rahavirrat ja tilinpäätökset kahdelta viimeksi päättyneeltä vuodelta. Epäselvyyksiä ei ollut, mutta palaverissa sovittiin raportoinnin parantamisesta.

Julkaistu 16.11.2007 1:32:33