Kirjoittaja Aihe: Kotkan satama hiljeni odotettua vähemmän  (Luettu 1161 kertaa)

Timo Lehtinen

  • Kippari
  • ******
  • Viestejä: 1302
  • Kylmä kymi!
    • Laivakuviani
Kotkan satama hiljeni odotettua vähemmän
« : 05.02.2009, 13:21:59 »
Jotain positiivistkin, joskin heikosti...

Kotkan satama hiljeni odotettua vähemmän
5.2. 04:00

 
Irtotavaran transito ja kaasuputket nostivat tammikuussa kokonaisliikennettä pahimmasta ahdingosta.


KOTKA. Kotkan sataman kautta kulki tammikuussa 770 000 tavaratonnia, joka on 7,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

- Erityisissä vaikeuksissa on Suomen vientiteollisuus. Maailmanlaajuisen talouskriisin kanssa vaikutukset ovat nyt selvästi alkaneet näkyä myös Kotkan satamaliikenteessä, toteaa Kotkan Sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Pudotus oli hänen mukaansa kuitenkin odotettua pienempi, koska kaasuputkilaivaukset ja etenkin loppukuusta vilkastunut bulk-liikenne nostivat selvästi kokonaisliikennemäärää.

- Niiden määrä nousi tammikuun viimeisellä viikolla. Nesteiden sekä kuiva-bulkin kauttakulkuvienti käänsi koko transiton selvään kasvuun.

- Vaikka Kotkan satamaliikenne pieneni, Kotkan sataman markkinaosuus ilmeisesti edelleen kasvaa Suomen satamaverkossa. Tämä kertoo omalla karulla tavallaan Suomen ulkomaankaupan nykytilanteesta, Naski sanoo.

Kokonaisvienti väheni varsinkin paperikuljetusten liki 15 prosentin laskun takia. Sen sijaan viennin kappaletavarakuljetukset yli kaksinkertaistuivat verrattuna viime vuoden tammikuuhun.

Konttiliikenne alkoi nyt 18 prosentin laskussa. Autokuljetusten vähentymä on 57 prosenttia, mutta pudotus oli alkukuusta huomattavasti suurempikin.

- Vaikka Kotkan satama selviytyi viime kuussa verrattuna kilpakumppaneihinsa suhteellisen kuivin jaloin, ovat kansainväliset talousuutiset ja uutiset Kotkan sataman pääasiakkaiden piiristä päivä päivältä huonompia. Tämä rasittaa ainakin kevään aikana Kotkan sataman liikennettä ja tulosta, Naski toteaa.

Hän arvioi, että paperikuljetuksissa saadaan vasta huhtikuussa nykyistä parempi vertailupohja.

- Huonojen uutisten takia tulevaisuuden kokonaiskuva on suuri kysymysmerkki.
Kaikki paitsi merivalvonta on turhaa! -Jenkkimenttaliteettiviranomaisbyrokratian sisäistänyt henkilö-


http://s100.photobucket.com/albums/m26/timolehtinen/