St. Peter Linen liikenne

Aloittaja Jussi Lampinen, 18.01.2010, 09:38:38

« edellinen - seuraava »

Kalle Id


Joonas Vähämäki

Lainaus käyttäjältä: Kalle Id - 18.11.2019, 16:18:34
Ja tänään lähdöt 26.11. asti on peruttu, eikä 1.12. asti tehdä varauksia: https://www.stpeterline.fi/moby-spl-ms-princess-anastasian-lahdot-peruutettu-2611-asti

Kiinnostavaa kyllä kuulla, kun jotakin kerrotaan, että mikä siellä on. Olisiko kuitenkin alkanut vuotaa pohjasta? Jotenkin ei kuulosta vain rutiinitarkastukselta.

Tauno Hermola

Suomessa olisi varmaan tehty onnettomuustutkinta, kuten Amorellan melko samanlaisesta tapauksesta tehtiin. Mikään ei viittaa siihen, että ainakaan Ruotsin Statens haverikommission (SHK) tekisi tästä haaverista tutkintaa.

p.s. Tänään aamupäivällä Princess Anastasia pääsi kolmen hinaajan avustamana telakka-altaaseen.

Juhani Mehto

SPL ilmoitti eilen instagramissa, että liikennöinti jatkuu 28.11. alkaen.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Tauno Hermola

Saas kattoo. Laivahan lähti jo eilen merelle määränpäänä Tukholma, mutta hyvin hitaasti edenneen matkan jälkeen kääntyi takaisin, jäi Gdynian redille ja sieltä kai aamulla telakan laituriin.

Tauno Hermola

Nyt onkin MOBY SPL:n sivulle tullut ilmoitus, että M/S Princess Anastasian lähdöt on peruutettu 1.12. asti. Eli ainakin lähdöt Pietarista 28.11. ja 30.11. ja Helsingistä 29.11. ja 1.12. on peruttu.

https://www.stpeterline.fi/moby-spl-ms-princess-anastasian-lahdot-peruutettu-112-asti

Kalle Id

Ja tänään kerrottiin lähtöjen olevan peruttu 18.12. asti.

Sven Liljeström

Ei sitä näköjään paljoakaan kiville saa osua, jos vaurioiden korjaamisessa menee näin kauan.
Onkohan ylipäätään mahdollista suojata tämäntyyppisiä tulonmenetyksiä vakuutuksin?!


Joonas Vähämäki

Lainaus käyttäjältä:   - 29.11.2019, 16:38:50
Ei sitä näköjään paljoakaan kiville saa osua, jos vaurioiden korjaamisessa menee näin kauan.
Onkohan ylipäätään mahdollista suojata tämäntyyppisiä tulonmenetyksiä vakuutuksin?!
Joko näin, tai sitten se polttoainesekoite on pistänyt enemmänkin konetta paskaksi.

Kalle Id

Venäläislehti Fontankan haastatteleman SPL:n varatoimitusjohtaja Sergei Kotevenin mukaan (https://www.fontanka.ru/2019/11/27/096/) telakoinnin aikana löytyi lisää ongelmia, tärkeimpänä potkuriakseleiden tiivisteissä, jotka (jos oikein ymmärsin) vaihdettiin, mutta uudet ylikuumenivat, mikä oli syynä telakalle palaamiseen. Kotenev myös valittelee, että laiva on vanha ja siitä johtuen vastaavia ongelmia on odotettavissa lisää. Lisäksi taas kerran hän lupailee toista alusta, nyt aikaisintaan vuodeksi 2021, ja sanoo että vaikka entinen Princess Maria on mahdollisuus, se ei ole firman ykkösvalinta.

Hannu Sarell

Tuo potkuriakselien tiivisteiden vaihto mennee eka kerralla vanhuuden piikkiin, mutta jos uudet ylikuumenivat niin vika ei taida johtua vanhuudesta?


Tauno Hermola

Lainaus käyttäjältä: Kai Heino - 06.12.2019, 00:49:44
https://www.stpeterline.fi/moby-spl-ms-princess-anastasian-lahdot-peruutettu-812020-asti

Ihme kun eivät laita korvaavaa alusta; luulisi laivoja Mobylläkin nyt olevan jouten näin Välimeren matalasesongin aikana - jäissäkulkeviakin.

Ehtiikös tuo 8.1. jälkeen enää kauaa liikennöidä, jos keskitalvi pidetään taukoa, kuten jossain aikaisemmassa viestissä muistaakseni sanottiin.

Vai onko tuo 8.1. jo syyskauden liikenteen lopetuspäivä?

Kalle Id

Ilmeisesti 8.1. olisi joka tapauksessa kauden loppu, ja uusi kausi alkaa 21.3.2020.

Välimerellä olevan laivan aktivoiminen ja tänne kuljettaminen taitaa olla sen verran kallista, että tässä vaiheessa sitä ei enää kannata alkaa tekemään. Jos silloin telakoinna alussa olisi tiedetty, että tulee melkein kahden kuukauden tauko olisi tilanne ollut eri.

Tauno Hermola

#689
Mielenkiintoinen aikataulu 30.4.2020 - 14.5 2020, kun reitti kulkee Riian kautta. Helsingistä tosin ainoa vaihtoehto on Helsinki - Pietari - Tallinna - Riika - Tukholma - Helsinki kierros. Toki, jos matka on mahdollista aloittaa Tallinnasta ja lopettaa Helsinkiin, Riiassa on mahdollista käydä myös käymättä Pietarissa.