Ålandstrafiken

Aloittaja Miran Hamidulla, 20.12.2000, 19:53:52

« edellinen - seuraava »

Milla Louhi

Ådan ex. Fedjefjord on jo maalattu Ålandstrafikenin väreihin ja liikenteessä Degerbyssä.

Juhani Mehto

#256
Poikittaislinjan (tvärgående linjen) kilpailutuksen on voittanut EW Finland, joka alkaa operoida reittiä Finferriesin Merguksella. Linjalla aiemmin operoinut J&L Line aikoo myydä reitin Odin-aluksen. Aiheesta on sen verran vähän uutisia ja nekin enimmäkseen maksumuurin takana, niin en tiedä, ostettiinko vai rahdattiinko Mergus ja milloin liikenne alkaa.

EDIT: Lisätietona tullut, että Merguksen liikenne alkaa "syksyllä" ja että siihen rakennetaan invahissi liikuntarajoitteisille ennen liikenteen alkua. Kumlingessa Merguksen tuloa on vastustettu nimenkeräyksellä, johon saatiin melkein 400 nimeä.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Mikko-Oskari Koski

Ahvenanmaan saaristoliikenteen tila on kyllä suoraan sanottuna surkea. Lautat alkavat olla ikäloppuja, ja kilpailutuksissa vain hinta ratkaisee. Uudisrakennuksista ei ole tämän vuosituhannen puolella ollut puhettakaan (poislukien tietysti Skarven, mutta sekin oli ollut hankintalistalla hyvän aikaa).
Isoimman vahingon liikenteen kehittämiselle ovat aiheuttaneet ne muutamat äänekkäät sekoilijat, jotka ovat antaneet ymmärtää lyhytreittien ja Föglön tunnelin olevan realismia ja säästökohteita. Toinen ongelma on sitten tietysti maakuntahallinnossa Maarianhaminassa, jossa toiminnan rahoituksen päällä istuvat ihmiset eivät välttämättä ole ikinä saaristolautoilla matkustaneetkaan.

Jotain hyvääkin saaristoon toki kuuluu -Sottungan sataman laituri- ja väylätyöt tehdään, jotta Viggen pystyy syksyllä asettumaan etelälinjalle muuallekin kuin Kökarin ja Korppoon väliselle osuudelle. Myös Gudingenin ja Skiftetin koneistoihin on määrä tehdä remonttia. Mutta kaikki tämä on vain tekohengitystä, uudisaluksia tarvittaisiin kipeästi 3-4 kappaletta vielä kuluvan vuosikymmenen aikana.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Mikko-Oskari Koski

Pörtöläisten olisi määrä aloittaa liikennöintinsä Merguksella kuluvan viikon sunnuntaina, lokakuun ensimmäisenä. Alus on tänään siirtynyt pitkäaikaismakuutuksesta Pansiosta Långnäsiin, poiketen matkalla Galtbyssä, Sottungassa, Snäckössä ja Överössä. Tosin Snäckössä on ilmennyt -kaikkien sekä laiturin että aluksen tuntevien toki hyvin tietämä- ongelma, kun alus ei sovikaan sikäläiseen laituriin. No, onhan tässä vielä monta päivää aikaa tehdä remonttia...
Sattuuko joku muuten tietämään, onko FinFerries myynyt vai rahdannut Merguksen tälle uudelle, aiemmin lähinnä virolaismiehistöjen keikkavälittäjänä tunnetulle operaattorille? Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että se on tässä diilissä ainakin toistaiseksi ainoa varma voittaja.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Juhani Mehto

Lainaus käyttäjältä: Mikko-Oskari Koski - 27.09.2023, 23:29:08 (...) Alus on tänään siirtynyt pitkäaikaismakuutuksesta Pansiosta Långnäsiin (...)

Mergus ei ole viettänyt aikaa Pansiossa kovinkaan pitkään, reilun kuukauden. Se oli sitä ennen pitkän tovin Teijossa saamassa uudet rampit keulaan ja perään.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.