Hangon Regatasta

Aloittaja Mikko-Oskari Koski, 07.07.2007, 17:18:04

« edellinen - seuraava »

Mikko-Oskari Koski

Purjehduskansan mystifioima juhla kuuluu tämän viikonlopun tapahtumiin. Kyseessä on siis useissa luokissa käytävä purjehduskilpailu, jonka aikana tuon muuten aika kuolleen kaupungin rantakaduille kerääntyy epälukuinen joukko epämääräisiksi heittäytyneitä ihmisiä. Hangon poliisi on vuosien mittaan kokeillut kaikenlaisia keinoja tämän ns.regattahännän katkomiseksi. Suurella osalla tapahtuman puitteissa Hankoa läsnäolollaan kunnioittavista ihmisistä ei ole edes tietoa siitä, mistä purjehduskisan tulokset saisi (tai mahtavatkohan edes tietää, mitä sana regatta tarkalleen ottaen tarkoittaa?)... ::)
http://www.hsf.fi/

Hangon Regatta lienee merkittävin suomalainen purjehdustapahtuma jo siksi, että siinä on niin laaja edustus erikokoisilla veneillä. Purjehduskisan seuranta ei kuitenkaan ilman omaa venettä ole kovinkaan helppoa, olkoonkin, että Majakkaseuralla on laajennettuja käyttöintressejä Gustavsvärnin suhteen.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Wirrankosken Rami

Lainaus käyttäjältä: Mikko-Oskari Koski - 07.07.2007, 17:18:04
Suurella osalla tapahtuman puitteissa Hankoa läsnäolollaan kunnioittavista ihmisistä ei ole edes tietoa siitä, mistä purjehduskisan tulokset saisi (tai mahtavatkohan edes tietää, mitä sana regatta tarkalleen ottaen tarkoittaa?)... ::)

Eikö tämä porukka voisi kuskata jonnekin muuhun rantaan häiriköimään? Missähän vaiheessa Hangosta on tullut tällainen nuorison remuamispaikka regatan aikoihin? Keksiikö joku paremman korvaavan paikan? Miten olisi jokin läheisen lahden pohjukka, jossa on autiota rantaa ja kalliota silmänkantamattomiin...

Timo Renberg

 :-[  Hangossa Silverstrand ??? Mutta toisella puolella niemeä. Isot ja pitkät hiekkarannat. Mutta ei kai sielläkään tyytyväisiä oltais.

Aleksi Lindström

#3
Niin, asiassahan on puolensa ja puolensa. Itse olen sitä mieltä että on ainoastaan hyvä, että kaksi kertaa vuodessa (juhannus ja regatta) saadaan Hangonkin lintukotoon vähän eloa, kun muuten siellä on yhdeksän kk vuodesta kuin kuussa, eli kuollutta. Ne paikalliset asukkaat, jotka eivät näitä 3-4 päivää vuodessa siellä kestä, menevät yleensä kuulemma mökeilleen karkuun... Toki molempina viikonloppuina on aina ns. järjestyshäiriöitä, mutta saavatpahan naapurikuntienkin poliisisedät jotain tekemistä donitsien syömisen lisäksi, edes muutamaksi päiväksi. :P

Jukka Tiainen

Tuo Hangon regatta toimii kotiutumisjuhlana melko monelle Upinniemen varusmiehelle (saattaa toimittaa samaa virkaa myös muiden "lähivaruskuntien" kotiutuneille). Ja tuo porukka tuskin on menossa purjehdusta katsomaan, vaan nollaamaan vuoden "vitutuksen".
Näin mm. oman kotiutumisen kohdalla, arviolta liki puolet ainakin puhuivat tuonne lähtevänsä ja joukossa ei todellakaan ollut montaa joita purjehdus kiinnosti. Minuakin tuonne pyydettiin, mutta velvollisuuksia oli muualla ja parin päivän ryyppyputkikaan ei ollut päällimmäisenä mielessä.
     Valitettavasti myös monet muut "veneilytapahtumat" ovat menossa tuohon suuntaan, mm. Merenkurkun postisoudut.  >:(  Itse lähdin hyvillä mielin mukaan seuraamaan tapahtumaa ja tunnelma meni siinä vaiheessa metsään kun kylkeen kiinnittyi suomalainen vene, jossa jokainen matkustaja ympäripäissään, kipparista en osaa sanoa... Paikoitellen tuo tuntui enemmänkin suomalaisten alkoholistien kesäretkeltä! Hyvänä puolena kuitenkin tapahtumapaikka Holmön saarella, joten kovin paljon ei "ulkopuolista" juhlijaa paikalla ollut.

Edit: korjasin muutaman kirjoitusvirheen.

Kalevi Lehto

#5
Lienee ollut tänä vuonna hieman rauhallisempi tuo regatta. Ihan vain lauantaina ja tänäänkin vallinneen säätilan takia. Ja olihan Hangossa jo perjantaina mm. koko keskusta suljettu autoliikenteeltä(olin siellä työmatkalla ja hieman hankaluuksia tuottikin pääsy asiakkaani luokse, tarmokas liikenteenohjaaja kun ei kai oikein olisi halunnut laskea meikäläisennäköistä heppua alueelle)ja muutenkin vaikutti siltä, että järjestyksenvalvontaan oli panostettu.
Laivamatkailua Suomen Turusta jo vuodesta 1964

Rontti

80-luvun puolivälissä meno Hangon regatassa oli varsin leppoisaa ja iloista. Melua riitti. Sitten jossain vaiheessa lähinnä leirintäalueella tapahtuneet erittäin raa-at väkivaltaisuudet johtivat siihen, että virkavalta valloitti kaupungin regatan ajaksi. Ja taas ollaan menossa samaan suuntaan.
Vapaan kasvatuksen tuloksena ollaan saatu entistä idioottimaisemmin käyttäytyvä nuoriso joka luulee, ettei heihin voida koskea kun ei kotonakaan kukaan koske. Näin pilataan taas yksi hauska tapahtuma ja Kotkan meripäivät seuraa vanavedessä..... >:(

Kimmo Rantanen

#7
Järjestäjä: Hangon Regatan häiriöt vähenivät
09.07.2007
Hangon Regatan tehostettu järjestyksenvalvonta on vähentänyt järjestyshäiriöitä tapahtuman aikana.

Tapahtuman järjestäjien mukaan yksityiseen vartiointiyritykseen turvautuminen kannatti; Tänä vuonna kantakaupunki pysyi siistimpänä ja rauhallisempana.

Raaseporin kihlakunnan poliisin mukaan rikosilmoitusten määrässä ei ole ollut juuri eroa aikaisempiin vuosiin.

Järjestäjä oli varautunut mahdollisiin järjestyshäiriöihin palvelunumerolla, johon pystyi ilmoittamaan esimerkiksi liian kovasta metelistä.


YLE Länsi-Uudenmaan uutiset

Edit. Turun Sanomilla on taas hiukan erilaista kerrottavaa Regatan rauhallisuudesta: ::)

Hangon Regatassa useita pahoinpitelyjä
Hangon Regatta työllisti poliisia edellisvuosien tapaan. Raaseporin poliisi kirjasi regatan aikana 10 pahoinpitelyä, 14 rattijuopumusta ja 8 varkautta. Rikosilmoituksia tehtiin sunnuntaipäivään mennessä yhteensä 37. Lisäksi poliisi joutui ottamaan kiinni 39 henkilöä voimakkaan päihtymyksen takia. Rikosilmoitusten määrän uskotaan lisääntyvän vielä tapahtuman jälkeen, sillä kaikkia tapauksia ei ehditty kirjata saman tien poliisin järjestelmiin.

Julkaistu 8.7.2007 19:07:00 - Turun Sanomat