maritimeforum.fi

Ylilaidan menevät jutut => Vapaa keskustelu => Aiheen aloitti: Arttu Laaksonen - 13.10.2004, 20:50:06

Otsikko: Säännöt & Ohjeet
Kirjoitti: Arttu Laaksonen - 13.10.2004, 20:50:06
Foorumin säännöt
Ylläpito varaa täyden oikeuden muokata ja täydentää näitä sääntöjä tarpeen vaatiessa.

1 §
Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen ylläpidon erityistarkkailussa. Mikäli viesteistä ilmenee, että käyttäjällä ei ole mitään annettavaa keskustelupalstalle, tai että hän rikkoo palstan sääntöjä, voidaan käyttäjätunnus poistaa ja/tai estää pääsy foorumille ilman varoitusta.

2 §
Maritimeforumilla tulee käyttää OIKEAA ETU- JA SUKUNIMEÄÄN. Keksityn tai virheellisen nimen käyttö johtaa tunnuksen poistamiseen ja mahdolliseen foorumin käytön estoon

3 §
Viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattaaminen ja muu jutustelu sujuu paremmin esim. foorumin yksityisviestein tai pikaviestiohjelmia käyttäen.

4 §
Monet keskustelunaiheet tulevat esiin kerta toisensa jälkeen. Kannattaakin käyttää hakutoimintoa ja tutkia vanhoja keskusteluja. Usein tietoa asiasta ja vastauksia kysymyksiin löytyy aiemmista keskusteluista.

5 §
Mikäli mieleesi tulee jotain sellaista kommentoivaa, mikä ei liity mihinkään olemassa olevaan keskustelun aiheeseen eikä sopivaa keskustelua aiheelle haullakaan löydy, avaa aiheelle uusi keskustelu. Vältä kommentteja, jotka alkavat lauseella "tämä ei liity kyllä tähän aiheeseen, mutta...". Ei ole mikään vääryys avata uutta keskustelua, jos mieleesi tuleva asia ei liity keskustelun aiheeseen etkä löydä aiheesta muutakaan valmista keskustelua, sillä ylläpito pystyy kyllä tarvittaessa jälkikäteenkin liittämään uuden keskustelun olemassa olevaan tapauksissa, joissa et itse sellaista löytänyt.

6 §
Otsikko on topicin, lehtijutun tai minkä tahansa kirjoitetun tuotoksen tärkein lause eikä suinkaan vähäpätöisin, niin kuin monet tuntuvat luulevan. Otsikon tehtävä on lyhyesti, mutta ytimekkäästi kertoa puheenaihe, mutta liian lyhyet otsikot jäävät usein vaille ydintä. Eli jos sinun on tarkoitus kirjoittaa juttu aiheesta "Gabriellan telakointi", kirjoita myös otsikoksi "Gabriellan telakointi" äläkä vain pelkkää sanaa "Gabriella" tai jos haluat kysyä "Mikä Rederi Ab Engshipin laiva on Turussa?" kirjoita se myös otsikkoon äläkä laita siihen pelkkää nimeä "Rederi Ab Engship". Älä varsinkaan aloita topicia jollain täysin aiheeseen kuulumattomalla otsikolla kuten "Kaislikossa suhisee". Otsikko kuuluu aloittaa isolla kirjaimella.

7 §
Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Foorumissa on esikatselu-toiminto viestien oikolukemista varten.

8 §
Foorumilla ei sallita viestejä, jotka ovat herjaavia, uhkaavia, seksuaalisia, rasistisia, jonkun henkilön yksityisyyttä loukkaavia tai minkä tahansa lain vastaisia. Et myöskään lähetä foorumille mitään minkä tiedät olevan valheellista tai virheellistä. Tekijänoikeuksin suojatun materiaalin lähettäminen foorumille on kiellettyä mikäli et itse ole tekijänoikeuden haltija tai sinulla ei ole tekijänoikeuden haltijan lupaa materiaalin lähettämiseen. Spämmääminen, ketjukirjeet ja mainostaminen eivät myöskään ole sallittuja.

9 §
Käyttäjätunnus on vain henkilökohtaiseen käyttöön. Et saa käyttää toisen jäsenen tunnusta, etkä myöskään saa luoda kuin yhden tunnuksen itsellesi.

10 §
Ylläpito päättää harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.


Forumin ylläpitäjiä ei voida pitää vastuullisena keskustelualueella esitetyistä tiedoista eikä ylläpito takaa tietojen paikkansapitävyyttä. Viestin sisällöstä on vastuussa vain ja ainoastaan sen lähettäjä. Käyttäjien lähettämät viestit kuvaavat vain kyseisen yksilön mielipiteitä eivätkä millään tapaa foorumin ylläpidon kantaa. Jokainen jäsen on vain itse vastuussa viesteistään ja käytöksestään.

Ylläpidolla on täysi oikeus poistaa ja muokata viestejä sekä poistaa ja estää käyttäjätunnuksia, jotka rikkovat foorumin sääntöjä.

Tällä sivustolla ei ole mitään tekemistä minkään yhtiön tai yhteisön kanssa.


Ohjeita foorumin käyttöön