Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muu merenkulku / Vs: Jäänmurtajat ja talvimerenkulku (oli: Jäänmurron tulevaisuus)
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso tänään kello 16:19:55 »
Norjanmerellä kunnon myrskynkin kohdannut Sibir saapui tänään aamupäivällä Atomflotin kotilaituriin Murmanskissa.
2
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 21.01.2022, 16:57:16  »
Näköjään joo Kypros. Aika nopeasti se sinne pääsi Suezilta.

Kohta saa ruveta tutkimaan kuinka hyvin Glorylla varauksia ja kuinka korona edelleen vaikuttaa..
Myös kiinnostaa miten viihdepuolen kanssa tuossa mennään. Eikö Amorellalla ole enempi ollut suomalaista menoa ja muuttuuko se enemmän sekalaisemmaksi Gloryllä. Viihdekalenteri näyttää taas olevan tyhjänä, lukuunottamatta Janne Porkkaa 26.4.
3
Toivotaan että tämä on uuden nousun alku Helsingin telakalle, ja seuraavaksi saamme lukea tätä tilausta seuraavan Ruotsin ja Suomen uudet murtajatilaukset.

Jotain ilmeisesti on luvassa, mikäli Kauppalehteä on uskominen: Helsingin telakka sai tärkeän tilauksen ja on edennyt neuvotteluissa myös toisesta suuresta jäänmurtajakaupasta – ”Puhutaan useammasta aluksesta”

Valitettavasti juttu on maksumuurin takana.
4
Toivotaan että tämä on uuden nousun alku Helsingin telakalle, ja seuraavaksi saamme lukea tätä tilausta seuraavan Ruotsin ja Suomen uudet murtajatilaukset.
5
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 20.01.2022, 17:08:04  »
Onko se sitten muuttunut. Aivan kuin jossain lehtijutussa mainittu seuraavan pysäkin olevan Kali Limenes, missä joku tankkausasema Kreetalla.
6
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Tauno Hermola 20.01.2022, 16:46:45  »
Eikö ne tankkaa joka paikassa. Seuraavaksi vissiin Kreeta ja Espanjan joku kaupunki Gibraltarin vieressä.

Näyttää seuraava satama olevan Kyproksen Limassol - tulee vähän mutkaa matkaan, mutta ei taida Kreetalla mitään kunnon satamaa ollakaan, ainakaan etelärannikolla.
7
Muut alukset / Vs: Wallenius ja SOL muodostavat uuden varustamon
« Uusin viesti kirjoittanut Juhani Mehto 19.01.2022, 13:34:38  »
Jutlandia Sea on päätynyt Stenan rahtaukseen neljäksi vuodeksi ja Wallenius SOL on rahdannut tilalle (kunnes uudisrakennus valmistuu) roro-alus Cadena 3:n, joka on aiemmin näillä vesillä tuttu Finnlinesin rahtauksesta Beachy Head -nimisenä.

Sjöfartstidningen
8
Muu merenkulku / Vs: Jäätalvi 2021-2022
« Uusin viesti kirjoittanut Petri Nummijoki 19.01.2022, 11:59:20  »
Tässä huomaa millainen käytännön etu ruotsalaisilla murtajilla on niiden kotisataman sijainnin osalta suomalaisten vastaavaan.  Nytkin Atle taisi olla ns. standby Luleåssa ja pystyi sieltä ehkä 24h varoitusajalla tukemaan avustusta kun taas Polariksen "vasteaika" on kokonaisuudessaan varmasti viikon luokkaa...

Tarkkaan mahdoton sanoa mitään kenenkään todellisesta valmiudesta mutta nämä vähän päätelty tiedoista mitä on julkisuuteen annettu.

Mutta sen sijaan tämän hetken tilanteessa ruotsalaiset voivat hyötyä murtajiensa sijainnista. Nythän on kaksikin ruotsalaista murtajaa Suomen käytössä, kun Ale on tullut Vaasan väylälle ja Zeus siirtynyt Selkämerelle. Saattaa asiaan vaikuttaa sopimusten hintakin mutta varmasti lauhalla jaksolla on myös "turvallisempaa" ottaa lisämurtaja Luulajasta. Murtajan ajattaminen paikalle Katajanokalta tai Kotkasta ei varmaankaan houkuttele, jos ei ole takeita, että lisämurtajalle löytyy täysipainoisesti töitä.
10
Matkustaja-autolautat / Vs: Gabriella törmännyt Sea Pooliin
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 18.01.2022, 15:56:55  »
Näköjään Helsinki-Tukholma meni edelle Cinderellan normiristeilyistä ja se jatkaa linjalla 17.2 asti. Meni ainakin Whiskymässa 10, 11 och 12/2 risteilyt sitten pois Cinderellalta jolleivät samaa teemaa saa siirrettyä Helsingin linjalle..
Sivuja: [1] 2 3 ... 10