Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Johannes Erra 25.01.2022, 20:43:29  »
Amorellan järjestäminen Gabriellan pariksi on tavallaan loogista, varsinkin niin kauan kuin alusta ei saada myydyksi ja Viking Line toisaalta haluaa jatkaa Viking Cinderellan operointia tukholmalaisten risteilymatkustajien ehdoilla. Varsinainen antikliimaksi se silti on, koska kyse on vakiintuneiden, mitä ilmeisimmin hiljalleen kannattavuuttaan menettävien ratkaisujen pitkittämistä tulevaisuuteen ennemmin kuin uuden etsimistä.

Isabella v. 2013 ja Amorella nyt olisivat ehkä vähän kulahtaneita Tallinnan linjalle, mutta olen varma, että kaikesta huolimatta kahden aluksen (muun kuin pienen pika-aluksen) operointi Tallinnan linjalla olisi Vikingille se tulevaisuusorientoitunein valinta. Muista viesteistä olen aistivinani, etten ole näkemykseni kanssa yksin. Lopputuloshan tästä on, että Turun linja kyllä kukoistaa, mutta muu Vikingin liiketoiminta jatkaa hidasta, itse aiheutettua joutsenlauluaan.
12
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 25.01.2022, 20:18:54  »
Noh yrittihän Viking sitä viime vuonna vähän yrittää kahdella laivalla kun Helsinki-Tukholmaa ei liikennöity. Eikö silloin Gabriellan siirtyessä tuuraamaan Amorellaa kerrottu sen kannattaneen nippanappa. Noh oli vielä korona-aikakin että normaalista ei vielä puhuttu ja eihän silloin edes tarjottu sitä vuorokauden risteilymahdollisuutta vaan laiva tuli Helsinkiin ja kaikki pihalle. Ja olihan kokeilu myös Cinderella+XPRS, mutta Cinderellan liikennöinti perustui vain siihen vuorokauden risteilyyn ja muistaakseni silloin ei voinut edes Virosta tehdä vastaavaa reissua (toki sieltä vähemmän olisi ollut lähtijöitä mutta silti). Vikingin konsepti kahden laivan mallissa pitäisi mielestäni olla kuten muillakin linjoilla, että yhdistetään reittimatkustusta ja risteilytuotetta.

Ja ehkä tuo XPRS:n aikataulu voi olla kannattavampi noin, mutta aika sillisalaatiksi se mielestäni mennyt. Ennen piti muistaa sunnuntain poikkeava aikataulu, mutta nyt pitää muistaa perjantainkin poikkeava aikataulu.
13
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Id 25.01.2022, 19:43:32  »
Miksiköhän Amorellaa ei laiteta Helsinki-Tallinna linjalle? Luulisi matkustajia ja rahtia riittävän enemmän sille reitille, jos nyt koronastakin päästään eroon jossain vaiheessa.
Tätä on täällä ja muuallakin pähkäilty jo kymmenisen vuotta. Kilpailijat tuntuvat uskovan Tallinnan-liikenteen kysyntään, mutta Viking on lukinnut itsensä auttamatta liikenteen peränpitäjäksi, kun tilaisuus tonniston lisäämiseen linjalle (halvalla!) on jätetty käyttämättä. Sen kerran kun toista laivaa kokeiltiin hankittiin katamaraani, mistä jo liikenteen aloittaessa useampi täälläkin vaikuttava (tai vaikuttanut) pohti että pika-alus sopii huonosti Vikingin konseptiin. Kuten sitten kävikin, mutta jostain käsittämättömästä syystä Vikingin itsensä mielestä oppitunti Express/Viking FSTR:stä ei ollut "pika-alus on huono idea" vaan "me emme voi operoida kahdella laivalla Tallinnaan."

Toki voi olla että nyt mahdollisuus kasvuun on menetetty, kun Eckeröllä on taas kaksi laivaa ja Tallink on kohta saanut vaihdettua molemmat päälaivansa isompiin. Mutta voi miettiä miten historia olisi sujunut jos Viking ei olisi myynyt Isabellaa 2013, tai Express-kokeilun jälkeen hankkinut paremmin linjalle sopivan laivan XPRS:n pariksi. Ja toisaalta: kannattaisiko nyt kuitenkin yrittää, kun varustamon tj:kin on ihan suoraan sanonut ettei Helsinki–Tukholma-linja ole mikään kultakaivos?
14
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 25.01.2022, 19:11:44  »
Jos koronakurimuksesta päästäisiin niin eiköhän ne kesällä aja sen Helsinki-Tallinna-Helsinki kierroksen eikä ole koko aikaa Helsingissä..

Eniten kyllä odotan kuinka käy Tukholman illassa, kuinka paljon ruotsalaiset jaksavat täyttää sekä Gloryä, Cinderellaa sekä vielä vähän noita Helsingin linjan laivoja+Rosella Kapellskäristä.
15
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko Salmela 25.01.2022, 16:53:25  »
Lehdistötiedote asiasta

https://news.cision.com/fi/viking-line-abp/r/viking-line-lisaa-liikennointia-helsinki---tukholma--reitilla---m-s-amorella-siirtyy-reitille,c3491928

M/S Amorella joka on uskollisesti liikennöinyt Turun linjaa, aloittaa liikennöinnin M/S Gabriellan parina. Tämä tuo säännöllisyyttä aikatauluun ja enemmän valinnan varaa, niin rahdille kuin matkustajille.

Amorellan aloittaessa liikennöinnin Helsingin ja Tukholman välillä, voimme jälleen tarjota säännöllisen jokapäiväisen aikataulun matkustajillemme ja rahtiasiakkaillemme. Amorella, joka on Gabriellan sisaralus, on hieno ja arvostettu alus, joten olemme iloisia voidessamme siirtää hänet reitille, jolla on tarvetta lisäkapasiteetille. Aluksen myynti on ollut suunnitelmissamme mutta se ei ole vielä toteutunut ja siksi päädyimme tällaiseen ratkaisuun. Päätöstä tukee sekä matkustajiemme että rahtiasiakkaidemme tämän hetkinen nouseva kysyntä kahden pääkaupungin välisessä liikenteessä, sanoo Jan Hanses, Viking Linen toimitusjohtaja.
16
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko Salmela 25.01.2022, 15:40:57  »
Miksiköhän Amorellaa ei laiteta Helsinki-Tallinna linjalle? Luulisi matkustajia ja rahtia riittävän enemmän sille reitille, jos nyt koronastakin päästään eroon jossain vaiheessa.
17
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssiaan
« Uusin viesti kirjoittanut Sami Luostarinen 25.01.2022, 14:35:03  »
Näyttäisi Amorella tulevan Helsinki Tukholma välille 1.4.2022 alkaen Gabriellan kanssa  https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/helsinki-maarianhamina-tukholma/  :)
18
Matkustaja-autolautat / Vs: Finnlines muuttaa Ruotsin-liikenteen konseptiaan?
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Laakso 24.01.2022, 18:34:58  »
19
Norjanmerellä kunnon myrskynkin kohdannut Sibir saapui tänään aamupäivällä Atomflotin kotilaituriin Murmanskissa.

EDIT: Lähtenyt kohti Koillisväylää myöhään tiistai-iltana.
20
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking tilaa uuden aluksen Kiinasta
« Uusin viesti kirjoittanut Arto Papunen 21.01.2022, 16:57:16  »
Näköjään joo Kypros. Aika nopeasti se sinne pääsi Suezilta.

Kohta saa ruveta tutkimaan kuinka hyvin Glorylla varauksia ja kuinka korona edelleen vaikuttaa..
Myös kiinnostaa miten viihdepuolen kanssa tuossa mennään. Eikö Amorellalla ole enempi ollut suomalaista menoa ja muuttuuko se enemmän sekalaisemmaksi Gloryllä. Viihdekalenteri näyttää taas olevan tyhjänä, lukuunottamatta Janne Porkkaa 26.4.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10