Jäänmurtokausi 2005-2006

Aloittaja Väyrysen Antti, 27.10.2005, 17:48:30

« edellinen - seuraava »

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Ari-Jukka Perkiomaki - 01.04.2006, 13:44:20
Yhteentörmäyksessä Frej ei saanut vaurioita, mutta Norenille on tullut "reikä" keulaan vesilinjan yläpuolelle. Noren on nyt Holmsundissa "vaurio katsastuksessa".
Noren on nyt päässyt jatkamaan matkaansa. AISLiven mukaan kulki Ymerin perässä etelään.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

Finstaship tiedottaa:

"Jäänmurtotilanne Suomessa maalis-huhtikuun vaihteessa

5.4.2006
Kaikilla Suomen merialueilla - Perämerellä, Selkämerellä ja Suomenlahdella - tarvitaan jäänmurtoa. Jään laajuus ja määrä ovat vuodenaikaan nähden keskivertotasoa. Maalis-huhtikuun vaihteessa Suomen aluevesillä jäitä murtaa kahdeksan alusta yhdeksästä.

Koko talvi on jäätilanteen osalta ollut tavanomainen ja jäänmurto sujunut hyvin. Säät ovat olleet jäänmurtoa ajatellen suotuisia, koska kovia tuulia ei ole ollut juuri lainkaan. Ensimmäinen jäänmurtaja lähti töihin joulukuussa ja viimeinen palannee toukokuussa.

Voimassa olevat Merenkulkulaitoksen rajoitukset

Merenkulkulaitoksen antamat rajoitukset ovat vuoden aikaan nähden normaalit. Suomen 23 talvisatamasta vain Maarianhaminassa ei ole rajoituksia.

Huhtikuun alussa rajoituksia on vielä 22 satamassa: Torniosta Raaheen avustetaan jääluokkaan IA 4000 kuuluvia aluksia, Kokkolassa ja Pietarsaaressa IA 3000, Vaasassa ja Kaskisissa IA 2000, Mäntyluodossa, Raumalla ja Uusikaupungissa IA ja IB 2000, Naantalissa ja Turussa IA, IB, IC ja II 2000, Hangossa ja Koverharissa IA ja IB 2000 sekä IC 3000, Inkoossa ja Kantvikissa IA ja IB 2000. Lisäksi Helsingissä, Skjöldvikissä, Loviisassa, Kotkassa ja Haminassa avustetaan jääluokkaan IA 2000 kuuluvia aluksia."


Lisäksi nyt on saatavilla aitoakin tietoa Urholta, nimittäin Finstaship on julkaissut Urhon yliperämiehen haastattelun. Linkki.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Emil Östman

Onkost tuo Apu mikä tällä hetkellä seisoo tuossa Rauman satamassa? http://www.raumastevedoring.fi/webcam/

Tero Ilus

Mulinexilta näyttää... Taitaapi olla Fennica. ;)

Taavi

Fennica on ollut muuten useana päivänä makailemassa Rauman edustalla tai satamassa. liekkö töiden puutetta vai mitä ::)

Pekka Laakso

#170
No, se Metsä-Botnian väylän tasku vaan sattuu olemaan hyvä odottelupaikka aivan kuin esimerkiksi Kaunissaaren pohjoispuolen odotuspaikka... Eiköhän se Fennica lähde sieltä parin päivän sisällä kohti Norjaa, kun sen pitääkin olla siellä 15. päivä.

Edit: Offtopic poistettu. ;)
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Joppelis

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 07.04.2006, 15:27:11
No, se Metsä-Botnian väylän tasku vaan sattuu olemaan hyvä odottelupaikka aivan kuin esimerkiksi Kaunissaaren pohjoispuolen odotuspaikka... Eiköhän se Fennica lähde sieltä parin päivän sisällä kohti Norjaa, kun sen pitääkin olla siellä 15. päivä. Nordica on muuten taas Stavangerissa, vaikka eihän se tieto enään mikään tärkeä olekaan... ;) 
Fennica on tällähetkellä kaijassa olisiko roro 4 tjms. http://www.raumastevedoring.fi/webcam/

Ari-Jukka Perkiomaki

Danbjörn on lopettanut jäänmurron ja on matkalla kohti Tanskaa. Ei tiedä vaikka vielä joskus se nähtäisiin taas jäänmurrossa täälläpäin. Jos vaikka "Stasi" lähettää kaikki Moulinexit talvella lämpösille vesille, ja jäätalvi yllättää ;D
Baltica on väylänhoitohommissa Gävlen/Ahvenanmeren suunnalla ja on vielä jäänmurtovalmiudessa. Onko kellään havaintoa Avusta, missäpäin Merenkurkkua se avustaa?

Pekka Laakso

^Ainakin viime yönä Apu touhusi Pietarsaaren edustalla ja Ruotsin puolella Frej oli noussut Perämeren eteläosaan pudottaen samalla Atlen taas Selkämeren puolelle... Ja loppu kaneettina, että Fennica on ollut jo kolmatta päivää laiturissa Raumalla, mikäli sitä joku ylempänä kirjoittaneista haluaa pohtia...
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aaro Lecklin

Fennicaa muonitettu Raumalla.Lähdössä  tänään illalla kohti norjaa.
Itse vein 50 lavaa tavaraa.

Pekka Laakso

Vidar Vikingin "telakointi" Landskronassa on suoritettu ja alus on vapaa aloittamaan ensimmäisen offshorekeikkansa Pohjanmerellä. Juuri nyt se oli AIS tietojen mukaan ohittamassa Skagenia.

Edit: Fennica irtosi juuri nyt laiturista Raumalla.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Mika Peltonen

Apu lopetti jäänmurron tältä kaudelta (ainakin pohjanlahdella). Sivuuttaa juuri Nordvalenia matkalla saaristomerelle kohti Turkua ja Freedom of the Seas alusta.

Sisu tahkoaa jo nyt saaristomerellä Naantali - Utö syväväylää luistavaan kuntoon.  ;)

Ari-Jukka Perkiomaki

Holmön saaren kotisivujen mukaan Frej on käynyt murtamassa rännin lautalle, joka kulkee Uumajan pohjoispuolelta Holmön saarelle. Lautalla on 1 autopaikka ja kymmeniä matkustaja paikkoja. Lautta on Vägverket-varustamon ylläpitämä. Yleensä hinaaja Kronö käy avustamassa tätä lauttaa, mutta ilmeisesti Frej on sitten otettu myös apuun tekemään leveämmän rännin? Siitä taitaakin olla aikaa kun viimeksi oikein jäänmurtaja on ollut avaamassa ränniä Holmön lautalle. Oiskohan ollut viimeksi talvella 2002? Tämä Holmön lauttaliikenne on ollut talvitauolla jostain helmi-maaliskuun vaihteesta tähän päivään asti.
www.holmon.com

Pekka Laakso

#178
Lainaus käyttäjältä: Mika Peltonen - 12.04.2006, 11:04:32
Sisu tahkoaa jo nyt saaristomerellä Naantali - Utö syväväylää luistavaan kuntoon.  ;)
Sisu siirretään Freedom-keikan jälkeen ilmeisesti vielä hetkeksi työskentelemään Perämerelle...

LIsäksi Fennica saapui viime yönä Norjan Arendaliin, jossa siihen asennetaan takaisin offshoretöissä tarvittavat laitteistot.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Mikko R.

URHO tulee kuulemma vapuksi katajanokalle.