Merenkulku > Muu merenkulku

Pori Offshore Constructions (oli: Technip Offshore Finland yt-neuvottelut)

(1/2) > >>

Timo Selkälä:
Myös Porin telakka tiukilla.

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/06/25/sk-porin-telakka-aloittaa-yt-neuvottelut-180-tyopaikkaa-vaarassa/20138890/12

SK: Porin telakka aloittaa yt-neuvottelut – 180 työpaikkaa vaarassa

Technip Offshore Finland aloittaa yt-neuvottelut, kertoo sanomalehti Satakunnan Kansa (SK). Neuvottelut koskevat yli kolmeasataa Porin Mäntyluodon telakan työntekijää.
Taloussanomat
25.6.2013 19:23

SK:n mukaan tänään alkavat neuvottelut koskevat telakan toimihenkilöitä. Yhtiö voi irtisanoa 180 henkilöä ja lomauttaa 150. Yhteensä Technip työllistää noin 700 henkilöä.

Syy kuusi viikkoa kestäviin neuvotteluihin on töiden väheneminen.

Ranskalaisomisteinen Technip menetti vastikään suuren tilauksen, kun öljyjätti BP perui lauttansa.

Tuomas Romu:
Holy necropost, Batman!

Huhu kertoo, että Mäntyluodon telakka on myyty:

http://www.ts.fi/uutiset/talous/4025045/SK+Porin+Mantyluodon+telakka+myyty

Tuomas Romu:
Huhuille saatu vahvistus:

https://yle.fi/uutiset/3-10317769

Telakan uusi nimi on Pori Offshore Constructions.

Kalle Id:
Voi tämä nykypäivän nimipolitiikkaa... ::) Jos perustan oman firman niin pitäisikö sen nimeksi tulla sitten Helsinki Writing Constructions?

POC on lisäksi vähemmän hyvä nimi kansainvälisiä markkinoita ajatellen, kun englanninkielisessä maailmassa se on lyhenne sanoista "Person of Colour", poliittisesti korrekti yleisnimitys ei-valkoihoisille.

Janne Koskinen:
Kaiken huipuksi kauppasumma oli vissiin -20 miljoonaa dollaria eli ostajat saivat sen verran ympäristövastuiden ottamisesta kontolleen?:

https://www.talouselama.fi/uutiset/kl-porin-telakka-palaa-suomalaisomistukseen-tassa-kaupassa-myyja-maksaa-uusille-omistajille-jopa-20-miljoonaa-euroa/11f0f449-33aa-3845-9758-9c89a65a2d40

TechnipFMC:n konttorissa Houstonissa vieraillessani sain kuulla Mäntyluodon telakan olevan Houstonin ei St. Nazairen konttorin alaisuudessa kuten luulin. Tämä johtuen Meksikonlahdelle soveltuvasta "portfoliosta". No; eipä ole enää.


Onnea uusille yrittäjille! Markkina on offshoressa edelleen kuollut öljyn hinnan noususta huolimatta. Windfarmilta saattaa markkinarakoa löytyä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta