Merenkulku > Muu merenkulku

Rauma Marine Constructions (oli: Uusi telakkayhtiö...)

<< < (4/7) > >>

Tuomas Romu:
http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/836099/Rauman+telakkayhtio+saa+lisaa+omistajia


--- Lainaus ---Raumalla toimiva telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) laajentaa omistuspohjaansa. Yhtiö kertoo omistuksensa muutoksista jäänmurtaja Urholla Helsingin Katajanokalla huomenna.

Uusista omistajista RMC ei kerro etukäteen, mutta jotain osviittaa antanee tiedotustilaisuuden pitopaikan lisäksi se, että tilaisuudessa antaa lisätietoja myöskin RMC:n yhteistyökumppani Arctia Shippingin toimitusjohtaja Tero Vauraste. Alalla arvellaan, että omistuspohja laajenee juuri Arctia Shippingin suuntaan.

Se merkitsisi valtion osallistumista telakkatoimintaan.

– En voi tähän kommentoida tässä vaiheessa mitenkään, vastaa Vauraste.

Turun Sanomat ei tavoittanut maanantaina RMC:n edustajia kommentoimaan asiaa.

Kutsussa mainitaan, että RMC on ainoa suomalaisomistuksessa toimiva laivanrakennusyhtiö ja että toteutettavan omistuspohjan laajentuminen jatkaa pitkää ja sitoutunutta suomalaisomistajien linjaa.

– Laajennuksen tarkoituksena on edistää suomalaisen telakkateollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa ja turvata Suomen arktista osaamista, kutsussa todetaan.
--- Lainaus päättyy ---

Sikäli kun Arctian tavoitteena on uudistaa tulevien vuosi(kymmeni)en aikana laivastonsa, oma telakka ei välttämättä olisi huono ratkaisu...

Timo Heikkinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 15.12.2015, 08:24:44 ---http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/836099/Rauman+telakkayhtio+saa+lisaa+omistajia

Sikäli kun Arctian tavoitteena on uudistaa tulevien vuosi(kymmeni)en aikana laivastonsa, oma telakka ei välttämättä olisi huono ratkaisu...

--- Lainaus päättyy ---

Olisi varmaan hyvä ratkaisu ja osoittaisi näinä huonona aikoina hyvää pelisilmää "vetää kotiin päin"  :)

Tuomas Romu:
Länsi-Suomessa on myös juttua aiheesta:

https://ls24.fi/artikkelit/murtajatilauksissa-katse-kaantyy-raumalle

Janne Koskinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 15.12.2015, 09:23:36 ---Länsi-Suomessa on myös juttua aiheesta:

https://ls24.fi/artikkelit/murtajatilauksissa-katse-kaantyy-raumalle

--- Lainaus päättyy ---

Mielenkiintoinen kommentti ko. jutussa:

"Toivola kertoi Länsi-Suomelle, etteivät monitoimimurtajat näillä näkymin tule kysymykseen. Laivat ovat sinänsä toimivia, mutta sellainen kesäbisnes, jota silmällä pitäen alukset suunniteltiin, ei olekaan niin tuottoisaa kuin aikanaan näytti."

Tauno Hermola:
Jotenkin vaan Aker Arctic tuntuisi luontevammalta telakan omistajalta. Vai haluaako se pysytellä telakoista riippumattomana suunnittelutoimistona.. Noh, huomenna kai ollaan viisaampia ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta