Merenkulku > Muu merenkulku

Rauma Marine Constructions (oli: Uusi telakkayhtiö...)

<< < (5/7) > >>

Petteri Virtanen:
LS24.fi 16.12.2015

RMC:n osakepääoma nousee 25 miljoonaan euroon

Rauma Marine Constructions saa kolme uutta merkittävää omistajaa. Rahaa yhtiöön sijoittavat Suomen Teollisuussijoitus, Taaleritehdas ja Finda.

- Suomalainen meriteollisuus on vahvassa nousussa. Haluamme olla mukana rakentamassa kansainvälistä kasvua yrityksessä, jonka arktinen osaaminen on maailman huippuluokkaa, sanoo Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Jussi Hattula tiedotteessa.

- Suomalainen meriteollisuus on korkean jalostusasteen osaamista, jollaista kansantaloutemme tarvitsee. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ohjata suomalaista pääomaa tällaiseen hankkeeseen, sanoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

- Olemme vahvasti sijoittamassa tähän hienoon kasvuyritykseen ja sen kehittymiseen kohti mahdollista listautumista tulevina vuosina. Finda tuo RMC:lle osaamista tästä, toteaa Findan toimitusjohtaja Jarmo Leino.Rauman kasvattajarahasto lisää sijoituksiaan raumalaiseen laivanrakennusyhtiöön.

RMC:n osakepääoma nousee sijoituskierroksella 25 miljoonaan euroon. Se edesauttaa uudisrakennusprojektien toteuttamista.

RMC:n erikoistuu muun muassa monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon.

Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta.

- Olemme jatkossa ykkösvalinta autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien alusten toimittajana ja kumppanina sekä vahvistamme osaltamme Suomen arktista osaamista. Erikoistumisella ja osaamiseen panostamalla Suomi on tulevaisuudessakin vahva tekijä laivanrakennuksen toimialalla, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Juhani Mehto:
RMC:n rakentamaa kelluvaa virkistyskeskusta lastataan parhaillaan Raumalla - suuntana on Yhdistyneet Arabiemiraatit.

YLE:n uutinen

Tuomas Romu:
RMC:stä artikkeli Kauppalehdessä:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/rauman-telakka-odottaa-sotalaivatilauksia---meyer-turun-vahva-imu-auttaa-nyt-koko-meriklusteria/LXqE3W7W

Kalevi Lehto:
Tämän:
https://www.verkkouutiset.fi/yle-telakat-hankkivat-halpaa-tyovoimaa-ulkomailta/
valossa ei ole sinänsä kovin ihmeellistä, että Rauman telakka on viime aikoina kyennyt "haalimaan" laivatilauksia. Kolmen euron tuntipalkalla ei taida "rautakoura" suostua työskentelemään edes Kiinassa...

Kalle Id:
Tässähän on myös se, että RMC:llä ei ole kuin projektiosaamista – aivan kaikki muu ostetaan alihankkijoilta ja "telakka" oikeastaan vain koordinoi.

Eipä toisaalta RMC ole niitä tilauksia varsinaisesti "haalinut"... heillähän on sopimus vain Wasalinen uudesta laivasta ja lohkojen rakentamisesta Turulle, kaikki muut ovat vain aiesopimuksia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta