Merenkulku > Muu merenkulku

Rauma Marine Constructions (oli: Uusi telakkayhtiö...)

<< < (2/6) > >>

Petteri Virtanen:
Länsi-Suomi 11.6.2014

Uusi laivanrakennusyhtiö perusteilla Raumalle

Suomalainen laivanrakennusyhtiö aloittaa toimintansa Raumalla. Perustajat kertovat asiasta tarkemmin torstaina pidettävässä tilaisuudessa.

Joukko suomalaisia sijoittajia ja kokeneita laivanrakennuksen asiantuntijoita ovat viime kuukausien aikana valmistelleet uutta liiketoimintamallia, jonka myötä laivanrakennuksen kilpailukyky kansainvälisessä kilpailussa on korkealla.

Tiedotteen mukaan alustilausneuvottelut ovat pitkällä ja uusien tilausten julkistaminen on ajankohtaista viimeistään syksyllä. Suomalaisella erikoisosaamisella on kysyntää keskeisten varustamoiden toimittajina.

Tuomas Romu:
Rauma... Pori... Mitä eroa? ;)

http://yle.fi/uutiset/tiedotus_pieleen_uusi_telakkayhtio_tuleekin_raumalle_eika_poriin/7292127


--- Lainaus ---Raumalla aloittaa uusi Rauma Marine Construction Oy -niminen meriteollisuusyritys. Se alkaa muun muassa laivanrakennustoiminnan telakkayhtiö STX:ltä Rauman kaupungille siirtyneellä telakka-alueella.

Uuden yhtiön suunnitelmista kerrotaan Raumalla torstaina. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan uusi yhtiö alkaa valmistaa maksimissaan 200-metrisiä aluksia, mutta siitä ei ole tulossa kilpailijaa esimerkiksi STX Turun telakalle. Yhtiö pyrkii markkinoille omalla, uudella konseptillaan.

Yhtiön taustalla ovat Rauman kaupungin tiedotteen mukaan sijoittajina Ari Salmi ja Harri Putro. Heillä on taustaa Logisticas Oy:ssä ja Uudenkaupungin Työvene Oy:ssä.
--- Lainaus päättyy ---

Tuomas Romu:
Ihan hyvältä vaikuttaa, jos homma lähtee pyörimään:

http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-rauman-uusi-telakkayhtio-lupaa-tilausuutisia-lahiaikoina


--- Lainaus ---Konversiot edellä tullaan, sanoo yhtiössä sijoittajana toimiva raumalainen Ari Salmi.
--- Lainaus päättyy ---

Jokainen voi vuorollaan käydä katsomassa, mitä laivoja Rauman telakan edustalla on odottelemassa jotain...

http://www.talouselama.fi/uutiset/jopa+tuhat+tyopaikkaa+lansirannikolle++raumalle+uusi+telakkayhtio/a2253085


--- Lainaus ---Rauman alueella toimivat sijoittajat ovat perustaneet Rauma Marine Construction Oy(RMC) -nimisen yhtiön, jonka tarkoituksena on käynnistää telakkatoiminta Raumalla, tiedottaa uusi telakkayhtiö torstaina.

Uuden telakan toiminta perustuu ensisijaisesti alueella olevan ja vapautuvan ammattimaisen työvoiman hyödyntämiseen. Yhtiön toimintamallina on uudentyyppinen verkostomainen toiminta. Keskeiseksi yhteistyökumppaniksi tulee Uudenkaupungin Työvene Oy.
--- Lainaus päättyy ---

Uudenkaupungin Työlaiva? ;)

edit: http://ls24.fi/jutut/uutiset/rauma-ja-alue/juttu-nain-rauman-uusi-telakka-aikoo-parjata

Jarkko Ruusulaakso:
Olisiko öljyntorjunta-alus Hylje ensimmäinen RMC:n asiakas? Pisti tällainen silmään, tuolta intternetin syövereistä.

--- Lainaus --- Putro does not rule out indirect state support. Converting the Finnish Environment Institute's oil-spill vessel Hylje will be RMC's first project, he added.
--- Lainaus päättyy ---
Lähde: http://www.ihsmaritime360.com/article/13174/uki-linked-firm-at-rauma-as-stx-exits

Uudenkaupungin Työvene Oy on tosiaan tehnyt sopimuksen Hylkeen peruskorjauksesta ja muutostöistä. Lienee siis mahdollista että Ukin työt voitaisiin tehdä Raumalla, varsinkin kun on puhuttu RMC:n ja UTV:n omistuspohjan yhdenmukaistamisesta (=fuusiosta). Henkilökohtaisesti epäilen, että kyseessä on uutisankka ja toimitus sekoittanut asiat keskenään. Tuosta Hylkeen siirtymisestä Raumalle ei kyllä löydy mainintaa muissa medioissa ja lieneekö se edes järkevää? Ukin fasiliteetit on kuitenkin omiaan tuohon remonttiin, ellei siellä tilauskirjat ole siinä mallissa että tarvitaan tyhjää allasta uudisrakenteelle?? Mene ja tiedä?
http://www.syke.fi/fi-FI/SYKE_Info/Viestintaaineistot/Tiedotteet/Oljyntorjuntaalus_Hylje_peruskorjataan%2829148%29

Mikäköhän mahtaa Fennican optio olla Raumalla tällä hetkellä?

Janne Koskinen:
Kahden joukossa kilpailemassa Australian uudesta murtajasta:

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194928719335/artikkeli/rauman+telakka+tavoittelee+tutkimusjaanmurtajan+tilausta+australiasta.html

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta