Merenkulku > Muu merenkulku

Aluksen siirto pois Saimaalta.

(1/2) > >>

hannu sakselin:
Olen lukenut liikennöinti,ym ohjeeet Saimaan kanavalla,,mutta ei tuo tieto kerro kaikkia.
Onko tietoa, kun tilaan viipurinlahdella venäläisen luotsin, että mitä se maksaa, ja millä valuutalla/kortilla,käteisellä. tätä tietoa en löydä mistään.

Toinen kysymys noista tulli-ilmoitus papereista ei ymmärrä ketään meilläpäin,,,eli pitääkö tohon papereihin kirjata mukana olevat ruuat, tupakat,aluksessa oleva alkoholi, omat resepti lääkkeet, vene ja sen varusteet. kyseessä siis matka läpiajona. Ei mennä maihin.

hannu sakselin:
moni onlukenut tän viestin, mut eikö kukaan osaa kertoa venäjän luotsi taksaa ja millain maksetaan.

Toni Kolhonen:
Tuollasta tekstiä löytyy luotsauksesta: "Viipurinlahdella huvialuksen, jonka rungon pituus on enintään 24 m, ei tarvitse käyttää luotsia, jos veneessä on VHF-radiopuhelin ja aluksen päällikkö tai joku miehistön jäsenistä on englannin- tai venäjänkielentaitoinen ja hänellä on VHF-radiopuhelimen käyttöön oikeuttava pätevyys."

Eihän tuossa Saimaan kanavan veneliikenneohjeissa mainita että kaikki mukana olevat tavarat pitäisi luetella, ainoastaan jos ne on tullattavaa tms.

hannu sakselin:
Joo nuo ohjeet oon lukenu, mut aluksessa ei ole vhf ja mulla ei ole edes tutkintoa,,ni luotsi on pakollinen.

hannu sakselin:
olisko joku käsi vhf ja tutkinnon ruorittanut ja englantia sen verrat, et yhteyden pito onnistuu venäjän alueella,, hommasta saa korvauksen. siirto lappeenrannasta, suntioon menee noin 15 tuntia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta