Merenkulku > Muu merenkulku

Aluksen siirto pois Saimaalta.

<< < (2/2)

Anders Isaksson:
Todennäköisesti helpoin ja halvin keino on asentaa alukseen VHF vaikka tilapäisesti siirron ajaksi ja pyytää matkalle mukaan joku jolla löytyy tarvittavat sertit sen käyttöön. VHF ei nyt paljoakaan vaadi serttien muodoissa. Todennäköisesti matkalle on kuitenkin hyvä saada mukaan joku joka on aiemmin kulkenut kanavassa.

Jos päädyt siihen että käytät venäläistä luotsia niin joutunet käyttämään myös jonkun venäläisen laivanselvittäjän välikätenä (lähinnä kait Inflot Vyborg). Ja kuitenkin epäilen ettei luotsi suostu luotsaamaan ellei aluksessa ole VHF:ää jolla hän voi kommunikoida muiden viranomaisten ym kanssa.

Onko minkä kokoinen alus? Olisiko lavettikyyti mahdollinen jos siirto muuten tuottaa päänvaivaa? Toki erikoiskuljetuskin on aika hintava jos joudutaan käyttämään useita saattoautoja ym.

Tauno Hermola:

--- Lainaus käyttäjältä: hannu sakselin - 06.05.2021, 21:19:11 ---olisko joku käsi vhf ja tutkinnon ruorittanut ja englantia sen verrat, et yhteyden pito onnistuu venäjän alueella,, hommasta saa korvauksen. siirto lappeenrannasta, suntioon menee noin 15 tuntia.

--- Lainaus päättyy ---

Kaipa sen "radio-operaattorin" voisi jättää esim. Kotkaan, niin ei tulisi niin pitkä päivä ;)

Sama varmaan mahdollisessa lavettikuljetuksessa; tuskin Kotkaa pidemmälle kannattaa viedä.

Kari Virtanen:
Saimaan kanava saattaa sulkeutua pysyvästi. Onneksi ei sulkujen pidentämistä ehditty tehdä.

https://www.talouselama.fi/uutiset/tassa-seuraukset-jos-putin-sulkee-saimaan-kanavan-vastapakotteena/c2b7c749-693e-4249-b0bd-842dc63ad506

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta