Merenkulku > Muu merenkulku

Länsisataman kehittämisestä

(1/13) > >>

Marko Mälkiä:
Tallinnan-liikenteen kasvavat matkustajamäärät ovat johtaneet tarpeeseen laajentaa Länsiterminaalia. Oma vaikutuksensa on myös ensi keväänä liikennöintinsä aloittavalla Tallinkin uudella lautalla ja lisäätyvillä pika-alusvuoroilla. Ohessa Helsingin Sanomien tulkinta uutisesta ja linkki Helsingin sataman tiedotteeseen.

Tallinnan liikenteelle uusi matkustajahalli

HELSINKI. Tallinnan liikenteeseen keskittynyttä Länsiterminaalia laajennetaan Helsingin Jätkäsaaressa. Alueelle tulee uusi, hehtaarin kokoinen matkustajahalli ja uusi maihinnoususilta.
      Laajennukselle on tarvetta, sillä terminaalin matkustajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet. Lisäksi Tallinnan liikenteeseen tulee kesällä vielä yksi uusi alus.
      Hankkeen arvioidaan maksavan 3,8 miljoonaa euroa.

http://www.hel.fi/port/ajankohtaista/uutiset2005/lansiterminaali.htm

HS:n uutisessa on pahoja asiavirheitä: lehti on kymmenkertaistanut laajennuksen pinta-alan ja jättää mainitsematta kokonaan uudesta laivasta, jonka 2800 henkilön matkustajamäärä jo viimeistään tukkisi terminaalin. Nytkin on ahdasta Romantikan ollessa täysi.

Kenny Leong:
Tämäpä on hyvä uutinen :thumb: mieluusti sitä on aina lähtenytkin Tallinnaan mutta sitten tulee heti mieleen se terminaalin ahdistava tungos kuin jollakin intialaisella torilla saati se ainainen jonottaminen passintarkastuksessa <tuohon tuskin muutosta tulee että nopeutuisi.

Janne Heiskanen:
Lisäksi kesällä tulee yksi uusi alus?
Ai mitä hä... tarkoittiko tuo AE 4:sta?

Mikko-Oskari Koski:
Sitäpä hyvinkin. Neljä AutoExpressiä, Meloodia, Romantika ja Nordlandia on Länsiterminaalin operoiva aluskanta.

Ville Taavitsainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Kenny Leong - 10.05.2005, 23:38:20 ---...saati se ainainen jonottaminen passintarkastuksessa <tuohon tuskin muutosta tulee että nopeutuisi.

--- Lainaus päättyy ---

Tuo passintarkastukseen jonottaminen todella ottaa päähän, varsinkin kun tuolla viimeisimmällä matkallani piti tehdä tuo passintarkastus 8 kertaa  :) tosin Autoexpressin ollessa aika tyhjä, ja samoin Regina Baltican matkustajamäärän vähyys helpotti passintarkastuksen ruuhkaa.

Romantikalle pääsee nykyään Tallinnan päässä jo paria tuntia ennen lähtöä sisään, joka helpottaa todella paljon passintarkastusta. Tallinnassa päästiin suoraan laivaan, kun missään ei ollut jonoja. Helsingissä se ei ole tietenkään mahdollista kun kääntöaikaa on vaan tunti. Mutta toisaalta  se baari siellä passintarkastuksen jälkeen helpottaa tilannetta kummasti  ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta