Laivojen liikkeitä maailman merillä - havaintoja, kysymyksiä ym.

Aloittaja Tuomas Romu, 26.06.2022, 19:12:28

« edellinen - seuraava »

Tuomas Romu

Internet ja erilaiset AIS-seurantasivustot antavat meille maakravuillekin mahdollisuuden seurata laivojen liikkeitä maailman merillä. Tähän viestiketjuun voi laittaa mielenkiintoisia havaintoja, kysymyksiä jne. laivojen liikkeisiin liittyen laivatyypistä riippumatta varsinkin jos kyseisellä laivalla ei ole omaa viestiketjua, jossa sen liikkeitä on aiemmin seurattu. Mikäli tämän aiheen puitteissa luodaan uusia viestiketjuja, yhdistän ne tähän.

Yritetään kuitenkin välttää tarpeetonta spekulointia ja sensaatiohakuisuutta - laivat tekevät outoja koukeroita myös normaalin operoinnin puitteissa eli aina ei ole kyse vaaratilanteesta tai onnettomuudesta.

Linkkejä (täydentynee jatkossa):

  • exactEarth ShipView - Ilmainen sivusto, jonka kautta voi tunnistaa maa-asemien ulottumattomissa olevat AIS-lähettimet (mutta muut toiminnallisuudet ovat varsin rajalliset)
  • MarineTraffic
  • VesselFinder
  • Sentinel Playground - EU:n Copernicus-ohjelman Sentinel-kaukokartoitussatelliittien lähes päivittäin ottamia valokuvia, joista voi tuurilla bongata tuttuja laivoja
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Tuomas Romu

#1
(poistin alkuperäisen viestiketjun)

Lainaus käyttäjältä: Björn Nyqvist - 26.06.2022, 14:48:53
Finnwave tuntuu olevan ongelmissa Traven edustalla.

Kuulemma odottaa laituripaikkaa ankkurissa.
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Tuomas Romu

Nesteen entisen Aframax-tankkeri Masteran liikkeitä on ollut mielenkiintoista seurata. Tammikuusta asti Mikines-nimellä purjehtinut tankkeri ilmestyi jo romutuslistoillekin, mutta kävikin hakemassa Suezin eteläpuolelta Saudi-Arabiasta öljylastin Kreikkaan. Tämän jälkeen Almaksi nimetty jäälaiva paineli Bosporinsalmen läpi Mustallemerelle päämääränään nykyisessä maailmantilanteessa varsin yleinen "for orders". Hieman ennen Kertšinsalmea tehtiin kuitenkin tiukka U-käännös, johon tämä Azipod-ruoripotkurilla varustettu erikoisalus eittämättä erinomaisesti kykenee, ja tultiinkin ankkuriin Romanian rannikolle Constanțan edustalle. Aluksen nykyisestä sijainnista on viime aikojen uutisista tutulle Käärmesaarelle vajaa sata merimailia.
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Petteri Lyysaari

Katselin tuossa jokin aikaa sitten Marinetrafficista, että Bore Sea olisi ollut Koverharissa useita päiviä. Saatan olla väärässä näin maakrapuna, mutta eikö kyseessä ole RoRo, joten satama on siinä mielessä aika mielenkiintoinen valinta... Olisiko odotellut satamapaikkaa Hankoon vai voidaanko Koverharissa lastata tuollaiseen jotain ? Tietenkään en tiedä nykyisen Koverharin satamainfrasta paljoakaan, mutta silloin kun talvisin ajoimme -80-luvun lopulla intin K-veneellä Hästö-Busöstä  sinne, ei ollut tietoakaan mistään rampeista, mistä RoRo-paattia lastata.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Petteri Lyysaari - 20.08.2022, 23:12:33
Katselin tuossa jokin aikaa sitten Marinetrafficista, että Bore Sea olisi ollut Koverharissa useita päiviä. Saatan olla väärässä näin maakrapuna, mutta eikö kyseessä ole RoRo, joten satama on siinä mielessä aika mielenkiintoinen valinta... Olisiko odotellut satamapaikkaa Hankoon vai voidaanko Koverharissa lastata tuollaiseen jotain ?
Sillä oli Hangon edustalla tekninen vika, ja hinattiin kahdella hinaajalla ensiksi takaisin Hankoon ilmeisesti purkamaan lasti, jonka jälkeen se vietiin tuonne Koverhariin rempattavaksi. Samalla se oli poissa tieltä muiden Hangossa käyneiden laivojen tieltä.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

Vuorostaan Finnsky siirtyy hetkeksi Koverhariin koneremppaan pois muiden kävijöiden tieltä. Taustaa:
https://www.finnlines.com/freight/schedules/traffic-infos/
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Hannu Sarell

Kaasuputket räjäytettiin Bornholmin luona. Miksiköhän venäjän nelimastoparkki, koululaiva Sedov on ankkuroitu/ parkkeerattu tuohon alle 20 mailin päähän noista koillispuolen vuotopaikoista?

Hannu Sarell

Naton aluksia nyt  tuolla Turun saaristossa useampia ja useamman päivän. Mitenkäs nuo luotsaukset menee? Ajelevatko ihan omalla navigoinnilla? Silloin kun esim. laivastovierailulle vaikka Turkuun tulevat, on luotsi mukana Utöstä asti. Vai, kai? Kenties?

Petteri Lyysaari

Nyt on puolestaan Bore Song Koverharissa. Tuntuvat käyttävän sitä remppa- / odotuspaikkana ja mikäs siinä, aika tyhjänpanttina on koko satama tällä hetkellä.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 27.09.2022, 15:20:14 Vuorostaan Finnsky siirtyy hetkeksi Koverhariin koneremppaan pois muiden kävijöiden tieltä. Taustaa:
https://www.finnlines.com/freight/schedules/traffic-infos/
Finnsky siirtyy jälleen kerran viikonloppuna Koverhariin noin viikon ajaksi.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.