Naantalin kylpylä mukaan risteilybisnekseen!?

Aloittaja Miran Hamidulla, 06.03.2002, 20:34:46

« edellinen - seuraava »

Miran Hamidulla

Tämän päivän Turun Sanomien mukaan Naantalin kylpylä on tilannut uuden Sunborn Yacht "valeristeilijän" vanhan tilalle, ja se rakennetaan samalla Kvaerner Warnowin telakalla kuin edellinen, mutta jutussa kerrotaan myös, että Naantalin kylpylällä tai siis sen omistavalla Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:llä on myös suunnitelmissa laajentaa toimintaansa paikalleen ankkuroiduista "risteilijöistä" ihan oikeisiin risteilijöihin. Ja ideana tässä on kuulemman saariston matkailun kehittäminen ja ulkomaisten matkailijoiden tuominen Suomeen risteilemään. Saas nähdä mitä tästä seuraa. Liekö Naantalin kylpylä saanut ideansa Canyon Ranchilta? ;) Ja onko tämäkin hanke samallainen floppi kuin nauvolainen Delfin Cruises aikaan oli? No hauskaahan tämä joka tapauksessa meidän kannalta on, jos saamme taas uutuuslaivoja liikennöimään vesillemme.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Mikko-Oskari Koski

#1
Eihän tuo saaristomatkailun kehittäminen pahitteeksi olisi, mutta investoinnit ovat suhteettoman kalliita. Järkevimmin kylpylä kyllä tekisi, jos se löisi hynttyynsä yhteen esim.Rosita oy:n kanssa, sillä kun on tietotaitoa saaristomatkailusta, vain laivoissa olisi toivomisen varaa.

Delfinin kohtalo oli sen verran karu, ettei sitä virhettä varmaan kukaan enää erehdy tekemään. Sääli, sillä Clipper ja Caravelle olivat todellisia luksuslaivoja, saaristomatkailuun kuitenkin liian isoja ja kannattavaan kansainväliseen bisnekseen liian pieniä.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Miran Hamidulla

#2
Mikäli täällä foorumissa toisaalla esitetty väite pitää paikkansa, että Sunborn Yatch hotellilaivoja voitaisiin koneistaa, niin ehkäpä tässä hankkeessa on tarkoitus koneistaa joku Sunborn Yatch tätä liikennettä varten? Noita Sunborn Yathcejahan on tarkoitus rakentaa ympäri maailman, ja ne ovat herättäneet kiinnostusta maailmalla. Esim. tämä Naantalin vanha laivahan siirtyy Lontoon messukeskuksen yhteyteen, ja se ja Naantalin uusi Sunborn Yatch eivät varmasti jää ainoaksi tälläisiksi maailmalla.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar