Jäänmurtaja Sampo

Aloittaja Kimmo Rantanen, 01.04.2010, 09:37:57

« edellinen - seuraava »

Kimmo Rantanen

Matkailujäänmurtaja Sampoon iso remontti
julkaistu tänään klo 08:35

Kemin edustan merialueella liikennöivää matkailujäänmurtaja Sampoa odottaa yli 400 000 euron peruskorjaus, jolla varmistetaan turistien elämysristeilyt jatkossakin.

Kemin satamajohtaja Reijo Viitala kertoo, että ensi syksynä toteutettava remontti on aluksen suurin korjausurakka sen jälkeen, kun Sampo remontoitiin aikoinaan matkailukäyttöön.

Peruskorjaus sisältää muun muassa pohjaventtiileiden ja pumppujen korjauksia sekä laite- ja varaosahankintoja. Murtajalle hankitaan myös uudet navigointilaitteet.

Viitalan mukaan remontilla turvataan Sammon liikennöinti ainakin seuraavat 10 vuotta. Vuonna 2006 tehdyn sopimuksen mukaan korjaus rahoitetaan Kemin Sataman taseeseen kertyneistä varoista.

Kemin kaupunki osti Sammon aikoinaan matkailukäyttöön miljoonalla markalla. Alus on toiminut kaupungin matkailuvalttina vuodesta 1988 lähtien. Risteilyllä käy vuosittain noin 10 000 matkailijaa. Vuosien varrella vieraita on saapunut yli 50 maasta.

YLE Perämeri


http://yle.fi/alueet/perameri/2010/04/matkailujaanmurtaja_sampoon_iso_remontti_1576540.html

Mika Honkonen

Sampo on nyt ollut Naantalin luonnonmaan telakalla yli kuukauden. Se että aikaa kuluu näin pitkään, niin tuntuu että ilmeisesti on tulossa jotain uudistuksia tai sitten vanhaan tekniikkaan joutuvat odottamaan osien valmistumista.
"When the weatherman issues a hurricane warning, there's a pretty good chance you're going to get your ass kicked"  Capt. Phil Harris

Janne-Petteri Kumpulainen

#2
Lainaus käyttäjältä: Mika Honkonen - 22.06.2024, 01:38:17 Sampo on nyt ollut Naantalin luonnonmaan telakalla yli kuukauden. Se että aikaa kuluu näin pitkään, niin tuntuu että ilmeisesti on tulossa jotain uudistuksia tai sitten vanhaan tekniikkaan joutuvat odottamaan osien valmistumista.

Alunperin lähtöpäiväksi oli merkitty tämä sunnuntai 23.6, mutta lähtöarvio on nyt siirtynyt jo 08.07 asti.
Korjaustelakan altaassa taitaa olla jokin muukin alus Sammon kaverina, ehkä se viivästyttää myös Sammon lähtöä.

Edit. siellä taitaa tosiaan olla vanha koululaiva M/S Katarina huollossa, nykyisin taitaa olla Alfons Håkansin omistuksessa.