Merenkulku > Muut alukset

Alfons Håkans -uutisia

(1/60) > >>

Pekka Laakso:
Håkansilla tapahtuu, Pegasos on poistettu kokonaan kotisivujen Fleet-listasta ja sille on näemmä hankittu Hollannista korvaaja, joka aloittaisi Hesassa keväällä.
http://www.alfonshakans.fi/nayta_uutinen.php?id=17

Lisäksi kuluneena vuonna Turussa korjattu Ingemar-hinaaja on nyt joulukuun puolivälissä vihdoin otettu käyttöön. Se sai nimekseen jo ajat sitten ilmoitetun Hectorin.

Sekä, niille tiedoksi, jotka eivät vielä tienneet, syksyllä ostettu Munin-proomu on saanut hupsulta kalskahatavan Tutankhamon-nimen. ;D

Neptun on näemmä siirtynyt Haminaan talvihinaajaksi monitalviseen tyyliinsä, kattelin äsken, että mitä se Kotkan Kantasatamassa touhuaa, niin päättelin Haminaan sen olevan menossa. Toisinaan Nepu käväsee Viikarin talviapuna Kotkassakin.

Miran Hamidulla:
Ihan tyylikkään näköinen kapine tämä Håkansin hankkima Kwintebank:


Liekö alus todellakin hankittu Pegasoksen korvaajaksi, ja Pegasos päätetty romuttaa vai onko Pegasos poistettu listasta vain korjausten ajaksi? Håkansin tiedoitteessahan ei Pegasoksesta sanota mitään vaan uuden aluksen sanotaan vain olevan osa Håkansin laivaston uudistusohjelmaa, joten ehkäpä se tulee ennemminkin korvaamaan Fartin tai jonkun muun vanhan pierun? ;D

Pekka Laakso:
Eipä osaa sanoa/päätellä vielä. Helsinkiin se tultaisiin sijoittamaan, tuon uutisen mukaan eli se kyllä meinaisi Pegasoksen korvaajaa.

Korvattavaa Håkansilta löytyykin, "Pieru", Pluto, Tyr, Turso, Harald, Ajax. Siinä muutamia esimerkkejä hinaajista, jotka varmaan kohtaavat suht. pian Håkans-kohtalonsa pään... ::)

Mutta miksi Håkans hankkii nykyään vain vanhoja baatteja eikä suunnittele Ahti&Ukko -tyyppisiä uudisrakenteita? Tätä menoa nuo Pegasos-disasterit saattavat jopa jatkua. Entäpäs korjauskustannukset? Siinä sitä kysyttävää. ???

Pekka Lappalainen:
Eiköhän Pegasos tule vielä håkansin lippueeseen. Kyllä se olisi jonnekin muualle viety kuin Teijoon nostamisen jälkeen jos se romutettaisiin. Se ei kuitenkaan ole vielä ihan järjettömän vanha paatti eikä sen rakenne todnäk. vahingoittunut uppoamisen seurauksena. Toivomme parasta, odotamme pahinta.

Jos teksti on epäselvää niin se johtuu tästä herkästä (l.humalaisesta) mielentilasta. :beer: :thumb: :thumb: :thumb:

Pasi Leino:
Hmm. Jos Pegasos todellakin palaisi sen nimi olisi muutettu. Nimi vaihdetaan yleensä, sillä sen uskotaan olevan epäonnen nimi.  :o

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta