Viking Grace törmäili

Aloittaja Petteri Lyysaari, 15.10.2023, 11:47:25

« edellinen - seuraava »

Petteri Lyysaari

Viikkarin Grace törmäsi eilen illalla Turussa satamarakenteisiin sen verran vahvasti, että laiturin valonheitinmastokin kaatui, kukaan ei loukkaantunut eikä paattiin tullut ihmeempiä vaurioita. Tuuli oli kyllä melkoinen täällä Turussa eilen illalla. Olen jo aiemmin miettinyt,miksi aina kun joku törmäilee, se on Grace ? Se on törmäillyt Maarianhaminassa, ajautunut rantaan Maarianhaminassa ja jos katsoo laiturirakenteita edelleen Maarianhaminassa niin minkäs yhtiön värejä niiden kyljissä näkyy : Viikkarin. Onko sen ohjailtavuus heikompaa laatua kuin vaikkapa Prinsessan, joka ei juurikaan ole mihinkään törmäillyt ?

Kalevi Lehto

Lainaus käyttäjältä: Petteri Lyysaari - 15.10.2023, 11:47:25 Onko sen ohjailtavuus heikompaa laatua kuin vaikkapa Prinsessan, joka ei juurikaan ole mihinkään törmäillyt ?
Ainakin tuulipinta on huomattavasti suurempi, kai jokin vaikutus silläkin on ohjailtavuuteen.
Laivamatkailua Suomen Turusta jo vuodesta 1964

Kai Heino

Grace on kerroksen korkeampi kuin BP. Perässä BP on pidempi umpinaisena. Gracen pituusero on näissä mittakaavoissa liianpieni, jotta aiheuttaisi eroa. Mikä on potkurien sijainti laivan pituuslinjassa? Onko sillä vaikusta sivutuulen ohjausvaikukseen?
Luonto suosii turhanpäiväistä kokeilijaa.

Tauno Hermola

Se Flettner-tötterökin vielä oli Maarianhaminassa; kai silläkin joku vaikutus on - jos ei ole mitään vaikutusta, turhaanhan se sitten sinne laitettiin.

Mika Blomberg

Miten niin kerroksen korkeampi, grace on 12 kantta, baltic princess ohjaamo vain 10 kantta, on huomattavasti korkampi. Galaxy luokan laivat ovat matalampia kun gabriella, mariella ym. Lisäksi grace on pidempi kun baltic pricess.  Miksiköhän muuten Baltic Princess koko ajan tapahtuu kaikenlaista, aina on joku rikki, vaihdelaatikko ym, lisäksi aina tapahtuu rikoksia, raiskauksia ym, olisiko niin että Tallinkin on pakko myydä halvalla risteilyjä kaikille räyhääjille.

Mika Honkonen

Lainaus käyttäjältä: Mika Blomberg - 17.10.2023, 11:21:14 Miten niin kerroksen korkeampi, grace on 12 kantta, baltic princess ohjaamo vain 10 kantta, on huomattavasti korkampi. Galaxy luokan laivat ovat matalampia kun gabriella, mariella ym. Lisäksi grace on pidempi kun baltic pricess.  Miksiköhän muuten Baltic Princess koko ajan tapahtuu kaikenlaista, aina on joku rikki, vaihdelaatikko ym, lisäksi aina tapahtuu rikoksia, raiskauksia ym, olisiko niin että Tallinkin on pakko myydä halvalla risteilyjä kaikille räyhääjille.

Käsittääkseni vaihteistovikaa ei ole ollut sen jälkeen kun vaihtoivat vaihteistot. Jotain kummallista tuossa viikkarin touhussa on kun glory taitaa olla ainut joka ei ole vielä ollut joko kivillä tai törmännyt johonkin.
"When the weatherman issues a hurricane warning, there's a pretty good chance you're going to get your ass kicked"  Capt. Phil Harris

Kai Heino

Gracen sivuprofiilsta näkee, että laivan perä on autokannen yläpuolelta lyhyempi kuin Galaxy-sarjalaiset. Perässä tulee jonkin verran tuulipinta-alaa, kun tankkien alue on peitetty kylkiprofiilein. Gracen brygga on 9:llä kun Galaxyissä 10 :llä. Gracen 12 on aurinkokansi, jossa iv ym tekniikkaa keskilaivassa kuten Galaxyjen. 11 kerros. Galaxyt näyttävät matalalta, koska muotoilu korostaa pituutta ja mataluutta toisin kuin Gracessa. Vuoden sisällä 3 * Glory ja 4* Grace sekä 2* Baltic Princess, joten kokemuspohjaa laivojen sisä ym tiloista löytyy.
https://www.hhvferry.com/vikinggrace.jpg
https://hhvferry.com/balticprincess_2008gaplan.jpg
Luonto suosii turhanpäiväistä kokeilijaa.

Petteri Lyysaari

Vein tuossa pari päivää sitten paatin talviteloille ja ajoin tällöin Turun matkustajasataman ohi. Tämä valopylväs, jonka Grace teloi on se, joka jää aivan Princessin perän taakse sen ollessa vakiokohdassaan laiturissa. Eli Grace on ollut kohtalaisen paljon poissa kurssiltaan, noin satamaolosuhteissa. Tässä tolpassa on myös kantasataman webcam, joka on täten pimeänä.

Janne-Petteri Kumpulainen

#8
Lainaus käyttäjältä: Petteri Lyysaari - 20.10.2023, 17:50:15 Vein tuossa pari päivää sitten paatin talviteloille ja ajoin tällöin Turun matkustajasataman ohi. Tämä valopylväs, jonka Grace teloi on se, joka jää aivan Princessin perän taakse sen ollessa vakiokohdassaan laiturissa. Eli Grace on ollut kohtalaisen paljon poissa kurssiltaan, noin satamaolosuhteissa. Tässä tolpassa on myös kantasataman webcam, joka on täten pimeänä.

Ei ole nykyinen webkamera enää siinä, tai onko edes ollut, en muista vanhojen kameroiden paikkoja? Pimeänä oleva kolmas webcam sijaitsee Linnanaukon päädyssä aivan hinaajien vieressä, ja on luultavasti laivastovierailun takia pimennetty.