Luksus-hyteissä matkustaminen

Aloittaja Marko Mälkiä, 17.03.2001, 18:54:39

« edellinen - seuraava »

Joni Huopana

#15
Kierrätettäköön tätä keskustelua seuraavan kysymyksen johdosta:

Onko Gabriellan hytti numero 9318 (sviitti) paapuurin vaiko tyyrpuurin puolella? (Otaksun, että ensinmainittu.)

Mikko Karhu

#16
Hytti nro 9318 on Gabriellassa on aivan oikein paapurin puolella.

Itse olen matkustanut Gabriellan Lyx-A-hytissä ja minisviitissä. Ihan mukavia hyttejä, tosin Lyx-A on tosiaan tusinatuotetta niin kuin aikaisemmin on tullut esille.  ::)

Cinderellassa olen matkustanut myös Lyx-A-hytissä joita on laivalla vain kaksi. Se oli jo vähän "paremman luokan" hytti. On suurempi, on "oma sisäänkäynti" hyttikäytävään, suuret ikkunat ja sijaitsee korkealla keulassa kannella 10 komentosillan alla. Kyllä niissä kelpaa matkustaa!  :P

Salomon Kaukiainen

#17
Mitäs nämä Gabriellan hyttiluokat olikaan Siljan aikoina?
Ainoa oma luksushyttikokemukseni oli kanta-asiakaspisteillä saatu miniristeily Silja Scandinavialla silloisessa Commodore-luokassa, joka sijaitsi siellä 11. kannella.

Olihan ne hytit ihan mukavia, hyttiosastolle pääsi tosiaan vain omalla hyttiavaimella ja hintaan sisältyi erikoisaamiainen, joka tosin vaikutti olevan sama buffet-pöytä kuin yleensä. TV:ssä oli mukavasti kanava joka kuvasi näkymää laivan keulasta ja oma parvekekin oli parhaimmillaan laivan ajaessa kevätauringossa läpi Tukholman saariston.  

Jo kuukautta myöhemmin laiva ajoi viimeisen matkansa Siljan väreissä ja Scandinavia-postikortteja myytiin laivalla 50 pennin hintaan  :)
"Kuin ulos kuoresta, pois Roihuvuoresta. Jollakseen." (Leevi and the Leavings)

Joni Huopana

#18
Kiitos! :)

Mitä muuten lienee Gabriellassa ja hänen sisaruksissaan 10. ja 11. kannella kyseisten sviittien yläpuolella? Kapteenin hytti tms.?  ???

Janne

#19
Gabriellalla pääsee siis sinne luksushyttien aulaan vain hyttikortilla, mutta kyllä sinne kelpaa myös ainakin A4-hytin avain. Ei tullut kokeiltua kelpaisiko pelkkä matkakortti ilman hyttiä.

Aulan ovessa oli myös vielä viime syksynä varmaankin Siljan aikainen Commodore Class-kyltti, mutta se oli pois helmikuussa,kun muutenkin "eteistä" oli ehostettu.

Mikko Karhu

#20
Joo, kyllä sinne hyttiosastolle tosiaan pääsee ilman että olisi omaa hyttiä siellä. Jos menee "takakautta", eli siis hissistä katsottuna heti vasemmalle, niin yleensä se ovi ei edes ole lukossa!  ;)

Eerik Laine

#21
.. Ja jos osastolle pääsee voi mennä snobiosaston ulkooven kautta kannelle ja asettaa kannenoven epälukitus asentoon ja näin woulaa pääsee alueella niin kauan kunnes joku huomaa kikkailun  ;D

Mikko-Oskari Koski

#22
Eurowayn/Frans Suellin matkustajaluokat olivat:
-Captain's Class (parvekekämppä)
-Europa Class (sviitti tai ikkunallinen tai pimeä iso hytti)
-Hansa Class (ikkunallinen tai pimeä standardikokoinen hytti tai snorkkelikämppä)

Silja muutti luokituksen niin, että ikkunallisista Europa-hyteistä tuli Silja-luokka ja pimeistä Inside-luokka (Sally Albatrossilla oli muistaakseni myös tämä luokka käytössä, onko Operallakin, en ole tarkistanut). Muut luokathan kyllä sopivat sellaisinaan Siljan (kuin myös Vikingin ja DFDS:n) brändiin.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Vesa Vepsäläinen

#23
Toistaiseksi ei ole A-luokkaa korkeammalla tullut käytyä, mutta suunnitteilla on testata tasoa laajemminkin kunhan pääsee koulun penkiltä isoihin rahoihin käsiksi.  ;D

maikla

Miten ihmisillä on oikeen varaa maksaa jostakin hytistä karmeita summia ???

KAIKKI matkat mitä olen tehnyt laivoilla ovat olleet ILMAISIA ;D (2-5 krt/vuosi)

alkuperäiseen kysymykseen vastaus:

olen ollut Silja Serenaden Silja-luokan hytissä...

Toni Vainio

Olen ollut Gabriellalla parveke hytissä kesällä 2000 se on kyllä todella hienoa, sekä Cinderellalla luxus hytissä jossa oli näkymä eteenpäin kun alus oli turun linjalla jonain kesänä, ja muuten Svealla olen ollut jonkin näköisessä luxus hytissä josta en kylläkään muista juurikaan mitään kun olen ollut silloin vasta pieni koltiainen ;D Luxus hyteissä on kyllä hieno matkustaa, mutta ne ovat aivan liian kalliita näihin suomen ja ruotsin välisiin risteilyihin koska ne ovat niin lyhyitä matkoja :-\
No nyt on sitten nimi vaihdettu

Jouni Kalliomäki

Itsellä on kokemusta Silja Europan Europa-sviitistä, jossa on kaikkialta muualta kuin WC:stä merinäköala. Jopa saunasta ja kylpyhuoneesta on ikkuna. Ihan mukava matkustaa, reilusti tilaa. Ihan mukava kello 04.00 mennä poreammeeseen.  Ainoa inhottavuus oli matkan lyhyys, eli miniristeily turusta. Tosin tarkoitus olisi mennä jouluna muutamaksi päiväksi.

Hesa-tukholma laivoilla commorode-luokka on tullut muutama matka tehtyä, hytit melko pienet, mutta lounge ja saunat plussaa. Samoin hyttipalvelu pelaa nopeasti. Kuten edellä todettu, hytit alkavat olemaan hieman kulahtaneita, eli remonttia kaivataan.  

maikla

Taitaapi tuo "Jouni" olla joku seurapiiri-ihminen/jotakin siihen suuntaan...
ei tämmönen tavallinen "pulliainen" voisi edes haaveilla risteilystä Europa-sviitissä... on meinaan jo "hieman" yli-hinnoiteltu 412€ (huomaa; pelkkä risteily ei edes hyttipalvelua...) :o
tai no en tiedä, jos vaan rahaa löytyy...

Jouni Kalliomäki

Maikla:

Oltaisiinkin seurapiiri-ihmisiä, mutta ei, kertaakaan ei ole 7päivää lehdessä nassuani näkynyt,  melko tavallinen duunari ollaan. Tuo sviitti saatiin jollain siljan tarjouksella, olisiko ollut 100-200 euroa. Commorodessa on sekä maksaen, että työmatkojen vuoksi tullut liikuttua. Yleensä jos muuten mennään laivalla, valitaan silja- luokan hytti.

Jüri Lehtonen

Kyllä sitä on valmis hieman enemmän hytistään maksamaan kun oman kullan kanssa reissaa. Jos kyseessä on kaveriporukalla risteileminen ja tarkoitus vaan bilettää, niin kaikki muu käy paitsi autokannen alapuoliset hytit. Viikkari laivoista Amorellan sviitissä (9318) on tullut miniristeiltyä ja Gabriellan parvekehytissä (11100) päivä Tukholmassa vietetty. Isabellan ollessa vierailulla Helsinki-Tukholma reitillä, oli meillä hyttinä luxus-A (9322). Cinderellan lux-hytti (11206) oli pettymys kun se kävelykansi on siinä ikkunan edessä. Mariellan lux-hytti (5328) oli tosi kiva. Noita Viking Linen avainkortteja on kertynyt reilut 40 kpl. Siljan Helsingin laivoista silja-luokka on tullut tutuksi. Commodoressa ollaan risteilty kahdesti ja erityisesti keulahytti oli upee kokemus. Commodore loungen emäntä esitteli meille sviitin (WOW!) kun se oli paluumatkalla tyhjä. Silja Operan seaside I:n oli positiivinen yllätys. Reilusti tilaa neljälle aikuiselle. Meinasi ihan unohtua Silja Europan silja-luokka... sekin ihan kiva. Täyttä hintaa ei olla kai koskaan maksettu. Aina on ollut jokin varaa ja maksa ajoissa- tai kanta-asiakas hinta. Työpaikalle tulee Viking Lineltä alvariinsa tarjouksia. Tälläiselle risteilylle mennään kaverin kanssa tänään Nylon Beatia katsomaan. Laivana Cinderella ja hyttinä ihan A-luokka vaan...