Luksus-hyteissä matkustaminen

Aloittaja Marko Mälkiä, 17.03.2001, 18:54:39

« edellinen - seuraava »

Joni Huopana

Kiitos Jüri kokemuksistasi! Pannaan korvan taakse.

Vielä lisäkysymys: Oliko havaittavissa, että vanhempien laivojen hytit olisivat huonommassa kunnossa, mitä eroja oli? Missä kondiksessa Mariellan LUX oli ja minkälainen?

Jüri Lehtonen

Mariellan lux-hytti oli oikein "kodikas". Ei niin steriilin oloinen kuin muilla viikkarin laivoilla vastaavat hytit, tai Silja Linen silja luokan hytit. En ole huomannut, että laivan ikä olisi vaikuttanut hytin kuntoon. Aina ovat olleet siistejä ja mukavia matkustaa. Ehkä niistä pidetään parempaa huolta. Enemmänkin noissa A-, B-, turisti-, ja promenade-luokan hyteissä alkaa kuluminen näkyä. Lopuksi vielä; mun mielestä Mariella on ehdottomasti paras Vikingin laivoista. Siinä on "sitä jotakin..."

Joni Huopana

Mariellan sviitti 6118 on nyt testattu. Sijainti on suoraan infoaulan hissien vierestä lähtevän hyttikäytävän päässä eli aika keskellä laivaa. Gabriellan 9. kannen isojen ikkunoiden jälkeen tämän hytin kaksi ikkunaa tuntuivat pienehköiltä ja hytin muoto on aika pitkänmallinen. Muuten näytti, että paikat oli siistimmässä kunnossa. Hyttiemäntäkin oli aktiivisempi kuin Gabriellalla! :)

Jaakko Ahti

Mariellan luksus-hytit ovat mun mielestä paaaaljon kivempia kuin Gabben. Mariellan luksarit rempattiin syksyllä 2000, ja niissä on esim. puupanelia seinissä jne. Gabben luksarit on taav tylsiä vaaleita "muovipanelisia". Sen sijaan parvekeluksarit ovat tod. jees. Hyttikoodeista sen verran, että tavallinen luksus-hytti on NGLI-laivoilla koodilla LYX =luksus på svenska. LUX-hytti puolestaan on vain Gabriellalla = Lyx utsida, eli parvekkeellinen. LXA on puolestaan keulaluksushytti...
Jaakko Ahti

Jasper Kaarna

     Itse en ole itse asiassa ikinä matkustanut A-luokkaa korkeammalla, mutta Silja Operalla on ollut paras hytti. Vaikka se taisi olla vielä halvimman mahdollisen hyttiluokan hytti, se se hakkasi mennen tullen kaikki A/Seaside-luokan kämpät. Oli lipastot, kirjahyllyt, TV:t, käsittämättömän pehmeät sängyt, ja ennen kaikkea TILAA!
    Kaikki muut hytit ovat vain sellaisia ''käytäviä'', joiden varrella on ne kerros-sängyt, wc, jotkut vaatekaapit ja peilipöydät. Sitten käytävän päässä on hyttiluokasta riippuen peili, tai ikkuna merelle. Sitten ei ole oikeastaan yhtään tilaa, johon voisi laittaa; tax free ostokset, kirjat, lehdet, cd-soittimet, kamerat, lompakot, hyttiavaimet, jne.
    Tämä olikin sitten taas aivan eri muotoinen. En tässä jaksa sitä selittää, mutta keskellä lattiaa oli paljon tilaa, ja hytti pysyi siten siistinä, kun matkalaukut eivät peittäneet koko lattiaa, ja kaikki tavarat sai laitettua hyllyille...

    Nuo Silja-luokan, ja sen sellaiset hytit tietenkin olisivat aivan mahtavia, mutta ''no money, no funny.'' Itse nukun yleensä B-luokan hyteissä. C-luokkaa yritän mahdollisimman paljon välttää...
Elämä on vain unen hennoilla laineilla kelluva kusitankkeri - Tommi Liimatta

Joni Huopana

#35
Lainaus käyttäjältä: Petri Lindqvist - 30.01.2004, 21:20:38
Tuoreita kuvia commodoresta löytyy tuolta

http://www.mbnet.fi/~infofun/lux

Täytyy laittaa matkakertomusta tuonne luksushytti-ketjuun.

Mä olin viime kesänä tuossa viereisessä sviitissä, joten tutulta näyttää.

http://personal.inet.fi/koti/petri.lindqvist/mariella3.jpg vrt. http://www.netikka.net/joni.huopana/mariella_sviitti2.jpg

Petri Lindqvist

#36
Nyt olen sitten matkustanut Silja Serenaden Commodore-luokassa ja Mariellan sviitissä.

Siljan Commodore oli erinomaisessa kunnossa ja hyvin varusteltu. Löytyi mm. 21" TV, videot ja x-box. Jääkaapissa pysyi virvokkeet kylminä ja yöllä otin oikein kunnon kuuman kylvyn. Commodore Lounge oli myöskin hieno. Parveke oli kätevä, mutta se oli valitettavasti pahasti ruostunut (laitan kuvaa tännekin myöhemmin).

Mariellan sviitti oli hyvin varusteltu. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa löytyi tv. Erillinen vessa ja kylpyhuone. Vanhahtava tuo sviitti alkoi jo olemaan, joten Gabriellan vastaava on huomattavasti hienompi. Käytimme hyttipalveluakin ja saimme koko ajan loistavaa palvelua. Kiitoksia erityisesti showbarin mukavalle tarjoilija ladylle  ;)

http://www.mbnet.fi/~infofun/lux

Sara Koskela

Olimme jouluna Symphonylla ja x-boxit olivat jo kaapeissa, mutta eivät olleet vielä käytössä jostain syystä. Nyt ilmeisesti ovat ja ovatkin aika jännä lisä Commodore hytteihin. Ensi kerralla sitten.  :D
Tietääkö kukaan onko Operan CC hytteissä myöskin x-boxit? Ensimmäinen matka Operan CC:ssä 17.2 , saimme vielä parvekkeellisen 36m2 hytin.  ;D Silja-luokka on tullut Operalla testattua ja olin yllättynyt, kun hyteissä oli niinkin suuria koko eroja, meillä oli kaksi hyttiä ja toisessa oli muutama neliö enemmän tilaa ja sisutukset poikkesivat paljon tosisitaan. Seuraavaa matkaa kun olimme maksamassa saimme tietää, että Silja-luokkaan, johon vanhemmillani on hytti varattuna ei saa enää kolmea aikuista vaan vain kaksi niinkuin muillakin Siljan laivoilla. Säännöt olivat muuttuneet ihan vähän aikaa sitten. Onneksi olimme varanneet hytit jo syksyllä, sillä kun ne olivat kerran varattu niin matkustuskin vielä käy ns.vielä tämän kerran.

Finnjetin CC:hen olimme hieman pettyneitä. Olimme tammikuun alussa Tallinnan risteilyllä ja lounge oli todella mitään sanomaton verrattuna Symphonin loungeen, eikä saatavilla ollut hyttipalvelua, eikä aamiasta saanut hyttiin, kun kerrankin olisimme halunneet.
Symphony 15.6.  Se on jo ihmeellistä sattumaa...

Joni Huopana

Lainaus käyttäjältä: Petri Lindqvist - 31.01.2004, 14:50:20
Mariellan sviitti oli hyvin varusteltu. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa löytyi tv. Erillinen vessa ja kylpyhuone. Vanhahtava tuo sviitti alkoi jo olemaan, joten Gabriellan vastaava on huomattavasti hienompi.

Joo, kyllä se ikä tahtoo jo näkyä. Splitiläisten 9. kannen etunurkkiin sijoitetut sviitit on ylivoimaisia näköalojensa puolesta.

Lainaus käyttäjältä: Sara Koskela - 31.01.2004, 15:29:08
Seuraavaa matkaa kun olimme maksamassa saimme tietää, että Silja-luokkaan, johon vanhemmillani on hytti varattuna ei saa enää kolmea aikuista vaan vain kaksi niinkuin muillakin Siljan laivoilla.

Tämä sääntö minua suuresti ärsyttää. Mutta itse ainakin aion vielä yrittää. ::)

Jouni Kalliomäki

Lainaus käyttäjältä: Sara Koskela - 31.01.2004, 15:29:08
Tietääkö kukaan onko Operan CC hytteissä myöskin x-boxit? Ensimmäinen matka Operan CC:ssä 17.2 , saimme vielä parvekkeellisen 36m2 hytin.  

Finnjetin CC:hen olimme hieman pettyneitä. Olimme tammikuun alussa Tallinnan risteilyllä ja lounge oli todella mitään sanomaton verrattuna Symphonin loungeen, eikä saatavilla ollut hyttipalvelua, eikä aamiasta saanut hyttiin, kun kerrankin olisimme halunneet.

Ei ollut ainakaan tammikuussa x-boxeja Operan CC:ssa. Matkasimme 6-kannen parvekkeettomassa, ei läheskään yhtähyvä kuin parvekkeelliset. Laivan saavuttua takaisin Hesaan, kävimme tekemässä sviitissä kierroksen, ero parvekkeeliseen CC-hytiin ei järin suuri, kylpyamme lisänä. Kesällä tietenkin kannella oleva poreallas kiva.

Finnjetillä ei tosiaankaan ole Tallinnan risteilyillä commorode-loungen palvelut käytössä, paitsi saunat lämpöisenä.

Jasper Kaarna

#40
     No no no... Älkäähän valittako, että siellä ja siellä ei ollut niin suurta sitä ja sitä. ;) Minulle olisi kyllä viime Finnjet risteilyllä kelvannut ihan kivasti sellanen CC hytti. ;D Kun oma muistaakseni Turisti IS sijaitsi jossain koko laivan ilmastointikeskuksen naapurissa, joten melu oli sen mukaista... Muutenkin nissää usein B-luokan hyteissä, joissa nukun saattaa olla epämukavat tyynyt ja ne saattavat olla ahtaita, jne. Mutta reissaaminen on sellasta. Ei siitä tartte kauheaa numeroa nostaa. ;D
     Mutta Silja Operan hytit ovat kyllä ehdoton poikkeus! Siis ihan ne Turisti IS -hytitkin ovat jotain aivan luksusta. Jotenkin se sisustus on juuri sellaista mukavan kodikasta, tyylikästä ja hillittyä (käytetty paljon puuta ). Niissä on myös omat TV:t, mukavat pehmeät sängyt ja ne ovaterittäin tilavia. Se on kyllä kokemus nukkua sellasessa Silja Operan hytissä. Minkähänlainen on sitten Silja Operan CC -luokka!?
     Ylipäätään nämä CC:t, Silja -luokat, tms. ovat varmaan mahtavia, mutta niin ovat hinnatkin. Tosin ehkä joskus voisi säästää hieman pidempään ja sitten viettää oikein kunnon luxuskrysningin. Ottaa iltaisin mukavat rentouttavat kylvyt, pitää juomat kylminä, kattella merelle, juoda aamukaffit hytissä, jne. jne.
     Onko tämä luxushyteissä matkustaminen hintansa arvosta?
Elämä on vain unen hennoilla laineilla kelluva kusitankkeri - Tommi Liimatta

Miki

Totta, että Silja Operan hytit ovat yleisesti ottaen parempia kuin muilla laivoilla, mutta onhan se risteilyaluskin! ::) Tosin CC-hytillä matkustaminen olis kait haaveilua ilman Club Siljaa, en itsekkään kyllä maksais parista yöstä noita normaali hintoja mutta kuin pisteillä pääsee niin mikäs siinä!  :thumb: :beer:

MIHAIL

Eihän sitä ole pakko matkustaa, jos ei ole varaa parhaimpiin hytteihin. Jos ottaa halvemman hytin...itsehän oot hyttiluokan valinnu...ja toisaalta, kuinka paljon sitä tulee hytissä oltua matkan aikana?

Sami Korppi

Lainaus käyttäjältä: Mikael Rönnback - 31.01.2004, 22:09:14
...Tosin CC-hytillä matkustaminen olis kait haaveilua ilman Club Siljaa, en itsekkään kyllä maksais parista yöstä noita normaali hintoja mutta kuin pisteillä pääsee niin mikäs siinä!  :thumb: :beer:

Taitaa ne euro-hinnat olla kuitenkin murto-osa verrattuna siihen, kuinka paljon pitää ensin kuluttaa euroja että saa ne CC-matkaan riittävät pisteet.  ;D

Miki

#44
Lainaus käyttäjältä: Sami Korppi - 31.01.2004, 23:44:57
Lainaus käyttäjältä: Mikael Rönnback - 31.01.2004, 22:09:14
...Tosin CC-hytillä matkustaminen olis kait haaveilua ilman Club Siljaa, en itsekkään kyllä maksais parista yöstä noita normaali hintoja mutta kuin pisteillä pääsee niin mikäs siinä!  :thumb: :beer:

Taitaa ne euro-hinnat olla kuitenkin murto-osa verrattuna siihen, kuinka paljon pitää ensin kuluttaa euroja että saa ne CC-matkaan riittävät pisteet.  ;D

OIKEIN!  ;D Mutta katos jos niitä euroja olis joka tapauksessa kuluttanut yhtä lailla niin.. ::)