Merenkulku > Matkustaja-autolautat

Koronaviruksen vaikutukset kootusti

(1/69) > >>

Pete Lehto:
Jo viikkotolkulla on saatu lukea maailmalta epidemian laajenemista ja sitä myöden risteilijöiden karanteeneista. Virus tulee vaikuttamaan myös lähivesillämme niin Ruotsin kuin Tallinnan suuntaankin. Jottei jokaisesta muutoksesta olisi omaa otsikkoa, niin kerätään niitä aiheita vaikka tähän kootusti.

-Tallinnaa koskien Silja kertoo:
  14.3. alkaen Tallinnaan menevien matkustajien on täytettävä ”maahansaapumislomake”, jota jaetaan myös laivoilla. Asiasta myös kuulutetaan laivoilla englanniksi.

-ja Vikingin vastaava tiedote:
  Tutkimme parhaillaan Helsinki‒Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n tilannetta liittyen Viron matkustusrajoitteisiin. Reitti on rahdin kannalta tärkeä. Tiedotamme lisää aikaisintaan 16.3.

Ruotsin liikenteessä:
-Ts.fi Viking Line peruu Cinderellan reissut kuukaudeksi
Viking Line peruu kaikki Viking Cinderellan risteilyt huomisesta maanantaista alkaen 16. huhtikuuta asti koronaviruksen vuoksi. Viking Cinderella liikennöi Maarianhaminasta Tukholmaan.

Omasta mielestä täysin perusteltua poistaa liikenteestä ns. huvimatkailu. Oikeastaan Turun laivat voisivat siirtyä ajamaan vain iltavuoroja jolloin jäljelle jäisi vain tarveliikenne. Säästöä tulisi polttoaineessa ja satamassa olisi aikaa siivota.

Kalle Id:
Tallink laittoi myös Tallinna–Tukholma-reitille lapun luukulle tänään ja Riika–Tallinna lopettaa huomenna. Paldiski–Kapellskär jatkaa mutta erikoisaikataululla.

Ruotsin ja Ahvenanmaan välillä myös Birka ja Eckerö lopettavat tai ovat lopettaneet liikennöinnin.

Hannu Sarell:
Onko tuossa Hel-Tll välillä niin paljon rahtia, että kannattaa vielä ajaa matkustajista tyhjentyneillä laivoilla normaali liikenne?

Kalle Id:
Aiemmin tänään Tallink kertoi Silja Europan jäävän rantaan huomenna. Star ja Megastar jatkavat normaalisti, Sea Wind siirtyy taas puhtaasti rahtilautaksi mutta ajaa muuten normaalisti.

Noin silmämääräiseen arvioon perustuen väittäisin, että Europaa lukuun ottamatta ei Helsinki–Tallinna-välillä ihan hirveästi löysiä rahdin kuljettamisen kannalta ole. Asiaan vaikuttaa vielä sekin, että Finbo Cargo on edelleen telakalla, joten rahdilla on jo valmiiksi lievää alikapasiteettia.

Pete Lehto:
Hallituksen tuoreimman linjauksen mukaiset aikataulut ei vielä ole tiedossa, mutta tällä tietoa Silja Europa tosiaan seis, ja Viking XPRS liikkuu vain kuusi kertaa viikossa.


--- Lainaus ---Viking XPRS:n aikataulu muuttuu 17.‒31.3.2020
Vallitsevan tilanteen ja koronaviruksen aiheuttaman huolen takia Viking Line muuttaa 17.3.2020 alkaen Helsinki‒Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n aikataulua. Viking XPRS liikennöi 17.3.‒31.3.2020 seuraavasti:

Maanantai‒perjantai
Tallinna‒Helsinki klo 07.00
Helsinki‒Tallinna klo 20.00

Lauantai
Ei liikennöintiä

Sunnuntai
Tallinna‒Helsinki klo 17.00
Helsinki‒Tallinna klo 21.30
--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta