Merenkulku > Laivakuvaaminen

Laivakuvaaminen yleisesti

(1/3) > >>

Kim Granlund:
eli kaipaisin neuvoja kokeneemmilta kuvaajilta ,koska mä oon vasta alottanut kuvaamisen.
Eli minkälaisella kameralle ootte ite alottanu?varmaan riittää aluks ihan tavallinen kamera?
ja sit noit hyviä kuvauspaikkoja ois kiva saada tietää.Paitsi Telakat ja Satamat.Eli missä ite käytte kuvaamassa ja kattelemassa?

Kenny Leong:
Perusjärjestelmäkamera kunnon zoomilla on hyvä aloittaa toki riippuu varallisuudesta, eli jos on paljon kahisevaa niin...vaihtoehtoja on monia. Digikamera on myös kova juttu mutta koko ajan tulee uusia tallennusmedioita, eli ei ole mitään standardia vielä....mut mut jos ja jos juttujahan nää on.

Kuvauspaikoista voipi joku toinen jatkaa :)

Matti Kauppinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Kim Granlund - 05.05.2003, 10:19:19 ---eli kaipaisin neuvoja kokeneemmilta kuvaajilta ,koska mä oon vasta alottanut kuvaamisen.
Eli minkälaisella kameralle ootte ite alottanu?varmaan riittää aluks ihan tavallinen kamera?
ja sit noit hyviä kuvauspaikkoja ois kiva saada tietää.Paitsi Telakat ja Satamat.Eli missä ite käytte kuvaamassa ja kattelemassa?

--- Lainaus päättyy ---

Omalla kohdallani, eka kamerani oli vanha Canon (mallia en muista) ilman mitään zoomeja. Seuraava kamerani oli Minolta (ei siis järkkäri), joka oli varustettu 70 mm zoomilla, jolla kuvasin monta vuotta laivoja. Tuota kameraa käytän vieläkin jos kuvaan esim. sisätiloja. Vasta viime kesänä hankin järjestelmäkameran, jolla kuvaan nykyään pääosin kaikki ulkokuvat. Nykyinen kamerani on sekin melko vanha käytettynä hankittu  Canon T70, johon kuuluvat 70 mm - 210 mm objektiivi, 35 mm - 70 mm objektiivi sekä 28 mm objektiivi. Kamerassa ei ole salamaa eikä jalustaa, joskin nekin ovat tulevaisuusdessa hankinta listalla. Eli ei laivakuvaamiseen tarvita mitään huippuvehkeitä. Tavallisella kameralla pärjää hyvin ensi alkuun. Ja järjestyskameraa hankkiessakin kannattaa tutkia myös käytettyjä kameroita myyvia liikkeitä. Tietysti jonkin uutuusmallinkin voi ja kannattaakin hankkia, jos budjetti vain kestää, mutta ainakin itse en aio uuteen kameraan investoida vielä vuosiin kuten en myöskään aio siirtyä digi-kameran käyttäjäksi vuosiin.

Kuvauspaikoista, ainakin Turun alueella omia suosikkipaikkojani ovat Ruissalon kansanpuiston ranta sekä Saaronniemen ranta. Kansanpuiston rannasta kuvaan Linnansatamaan menevät/lähtevät laivat ja Saaronniemestä Pansioon ja Naantaliin menevät/lähtevät laivat. Aurajoen korjaustelakalat en tiedä hyviä kuvauspaikkoja, Pernon telakan kuvia otan Raision venekerhon rannasta. Naantalin Luonnonmaan telakan kuvauspaikkoja osaa kertoa täällä paremmin muut. Helsingissä hyviä kuavauspaikkoja ovat ainakin Suomenlinna ja Katajanokka. Muitakin paikkoja varmasti on, mutta niistä kertokoon Helsingin kuvauspaikoista enemmän tietävät. ;) Itse kun juuri tänne etelään muuttaneena vielä ole kovin paljon Helsingissä käynyt kuvailemassa. :-[

Toivottavasti tästä oli edes jotain apua. ;) :)

Kim Granlund:
Kyllähän näillä avuilla alkuun pääsee..kiitos paljon.
Digikamera periaatteessa löytyy ku isukilla on mut en sit tiiä haluuko se antaa sitä mulle käyttöön ;D
Täytyy käydä suokki ja muut paikat täällä helsingissä kattomassa.Kunhan nyt taas pääsee tallinnaan tai tukholmaan ni sielläkin on sit hyvä kuvata.

Miran Hamidulla:
Länsisataman laivat saa aamuisin kuvattua Hernesaaresta ja iltaisin Lauttasaaresta(jälkimmäinen paikka vaatii pitkän putken). Skattaa kannattaa käyttää Sompasaaren laivojen kuvaamiseen, ja Suokkia Eteläsatamanlaivoihin(myöskin Sompan laivat saa kuvattua sieltä). Suokissahan noita kuvauspaikkoja sitten piisaakiin. Paras paikka on tietenkin Kustaanmiekka lukuisine paikkoineen. Lisäksi aamupäivisin Länsi-Mustasaaresta saa hyvin kuvattua pikalaivoja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta