Merenkulku > Laivakuvaaminen

Mikä on paras satama laivakuvauksen kannalta?

(1/2) > >>

laivat:
Yritetään nyt saada tähänkin osastoon jonkinlaista elämää, joten ajattelin kehitellä uuden threadin. Eli, mikä on mielestänne paras satama laivakuvauksen kannalta, jos ajatellaan vain Suomen satamia? Omasta mielestäni Långnäs on paras satama, sillä sieltä saa kuvattua Turku-Tukholma -linjan laivojen ja Ålandstrafikenin saaristolauttojen lisäksi myös FinnLinkin laivat tuulisella säällä, jolloin ne ajavat läheltä Långnäsiä. Maarianhamina on toinen hyvä laivakuvaukseen sopiva satama, jossa on monia hyviä laivakuvauspaikkoja ja jossa käy päivässä monta eri laivaa. Noiden satamien ainoa haittapuoli on se, että laivat käyvät siellä vain kaksi kertaa päivässä (ÅT:n lauttoja lukuun oattamatta). Yksi Långnäsin haittapuolista on, että Turun iltalaivat saa kuvattua vain yöllä, mutta jos Viking ja Silja alkaisivat liikennöidä Långnäsin kautta kummastakin suunnasta sekin asia hoituisi.

Arttu Laaksonen:
Mä olen kyllä sitä mieltä että laivakuvaamisen kannalta Suomen parhaat satamat on Helsingissä, koska oikeastaan missään muualla ei käy kesäisin risteilijöitä (no okei, ehkä pari jossain Maarianhaminassa mutta kuitenkin...). Lisäksi täällä on Siljan ja Vikingin Hki-Sthml-linjan purkit ja Tallinkit. Eli matkustaja-autolauttoja löytyy unohtamatta Finnlinesin laivoja. Lisäksi myös kuvauspaikkoja löytyy, kuten esim. Kustaanmiekka josta voi kuvata oikeastaan kaikki Eteläsatamasta ja Sompasaaresta lähtevät laivat (nopeita Tallinnan purkkeja lukuunottamatta).

laivat:
Vaikka Helsingissä käykin paljon risteilijöitä ja jossa voi kuvata Ruotsin- ja Saksan-laivojen lisäksi Tallinnan laivoja niin silti Långnäs on minusta paras satama. Olisi varmaan pitänyt muotoilla tuo kysymys, että mikä on paras satama, mutta silloin se ei olisi käsitellyt laivoja :).

Heikki Helen:
Risteilyaluksien kannalta paras satama on Helsingin eteläsatama, mutta jos puhutaan rahtilaivoista, paras satama on Kantvikin satama, jossa on kuulemma lähes joka päivä eri laiva, vaikken itse käykään kuvaamassa siellä paljoakaan.

Antti Ruusu:
Mun mielestä paras satama on myös HELSINKI!! ja Arttuhan tuossa sanoi että kustaanmiekasta ei voi kuvata nopeita lauttaja niin voihan niitäkin vaikka ne eivät välttämättä mene itsekustaanmiekasta, mutta meneehän ne suomenlinnan vierestä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta