Tuoreimmat viestit

#91
Matkustaja-autolautat / Vs: Eckerölinjen harkitsee uud...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kai Heino - 31.08.2023, 18:26:54
Onko tuo uusi lautta myynnissä?
#92
Matkustaja-autolautat / Vs: Eckerölinjen harkitsee uud...
Viimeisin viesti käyttäjältä Harri Anttila - 31.08.2023, 17:59:56
Tässä olisi kokonsa ja etenkin kapasiteetin puolesta enemmän kuin osuva hankinta.

https://www.niferry.co.uk/manxman-introduction-disrupted-steam-packet-looks-to-sell-ship/

Mahdollisuuksia vaikka mihin muutoksiin, - ihan järjellä ja taloudellisestikkin ajatellen
#93
Muut alukset / Vs: Moulinexien kesäkeikoista
Viimeisin viesti käyttäjältä Pekka Laakso - 30.08.2023, 16:42:22
Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 24.08.2023, 10:32:04 Fennica siirtyi juuri äsken Kantasataman puolelle Kotkassa.
Nyt Fennica on koeajolla Suomenlahdella. Porttrafficissa on jo maininta, että jatkaa ulkomaille.
#94
Muut alukset / Vs: Laivastovierailuita
Viimeisin viesti käyttäjältä Juhani Mehto - 29.08.2023, 14:27:51
Italialainen FREMM-luokan fregatti Antonio Marceglia vierailee parhaillaan Helsingin Länsisatamassa, vaikka sitä ei näemmä ole näkynytkään luotsilistalla.

Merivoimat
#95
Matkustaja-autolautat / Vs: Lauttareitti Kotkan ja Sil...
Viimeisin viesti käyttäjältä Seppo Honkanen - 29.08.2023, 12:52:52
Vaihteeksi tämä Sillamäen(kin) "kaavailtu" reitti taas takkuaa.
Yle siteerasi virolaislehteä 28.8.2023:

"Huonoja uutisia kaavaillulle Viron ja Suomen  laivayhteydelle"

Kotkan ja Sillamäen väliseen laivayhteyteen tarvitaan julkista rahaa noin seitsemän miljoonaa euroa vuodessa, kertoo virolainen Põhjarannikk-sanomalehti.
https://yle.fi/a/74-20047249
#96
Matkustaja-autolautat / Vs: Eckerölinjen harkitsee uud...
Viimeisin viesti käyttäjältä Mikko-Oskari Koski - 28.08.2023, 23:55:59
Rosellan poistuminen muutti tilannetta Ahvenanmerellä sikäli, että Eckerö jäi ainoaksi sellaiseksi alukseksi, joka palvelee mukavalla aikataululla sekä Ahvenanmaalta että Ruotsista tulevaa tarvematkustusta. Uudisalus saattaiai olla hyvinkin järkevä ja melko varmakin investointi, sillä selvähän se on, ettei Viking tule Kapellskärin linjalle takaisin kuin korkeintaan Turun kolmannella aluksella, joka kuitenkin sekin kuskaisi pääasiassa koko matkan menevää kuormaa.

Ahvenanmaalla olisi muutenkin tarpeen tehdä isohko tonnistouudistus, jonka osaksi ainakin suunnitteluvaiheessa Eckerönkin uutuus mahtuisi. Tarpeenhan olisi ainakin molemmille itäsaariston päälinjoille sekä Fjärdvägenin korvaajaksi tehdä uudishankinnat.
Eckerön paatti voisi raamiensa puolesta olla Aurora Botnian kaliiberia, vaikka rahtikapasiteettia ei ehkä ihan niin paljon tarvittaisikaan. Jos suunnittelussa voisi säästää, saattaisi RMC hyvinkin olla sille potentiaalinen rakentaja.
#97
Matkustaja-autolautat / Vs: Finnlines suunnittelee uus...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kai Heino - 28.08.2023, 19:19:47
Jäiköhän Finnsiriuksella lastaus tai miehistönvaihto kesken ja laituria tarvitaan muuhun käyttöön, kun pyörii lähes paikallaan Sisilian pohjoispuolella.
#98
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kai Heino - 28.08.2023, 18:15:47
Turku-Tukholma on ollut Viikkarin ykkönen kassavarannon tuojana pitkän aikaa. Tuplamäärä ylimenijöitä, 23 h-risteilymatkustajia ja oolannin piknikkajia vuorokaudessa Helsingin linjaan verrattuna. Sesonkina tuo on selvä etu. Hiljaisina päivinä taas on hyvä, kun laivalle saapunut on mahdollisimman pitkään käyttämässä laivan osin maksullisia palveluja. Minkä varaan halutaan tulevaisuutta suunnata.
#99
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Ilves Valta - 28.08.2023, 09:53:50
Lainaus käyttäjältä: Harri Anttila - 28.08.2023, 04:05:32 Mutta äkkiseltään ajatus siitä että Grace ja Glory aikanaan siirrettäisiin Helsinkiin ja Turun linjalle kehiteltäisiin enemmän rahtipainotteisia uudisrakenteita -kuulostaa jopa järkevältä.
Vaikka niin kävisikin, -on vaikea kuvitella ainakaan vielä, -että Turun risteilypainoitteisesta alustyypistä ihan noinvain luovuttaisiin. 

Finnlinesin uusi kalusto kun ei ole kuitenkaan massamarkkinoille tehty eikä ole viemässä sitä asiakasryhmää keneltään, enempikin tuomassa hieman erilaisen vaihtoehdon paremmin esiin.
Itse näkisin niin, että Vikingin mahdolliset rahtipainotteisemmat laivat eivät olisi samanlaisia kuin Finnlinesin tulevat Supertähdet, vaan enemmän Grace/Gloryn ja niiden välimuoto. Säilytettäisiin risteilyaspekti nykyaluksista, mutta kasvatettaisiin rahtitilaa tupla-rahtikansilla.

Helsingin-linjan osalta olisi toki todella makeeta jos sille saataisiin uudisrakenteet – varsinkin jos ne olisivat yhtä tajunnanräjäyttävät kuin uusi Cinderella oli joskus 6–7-vuotiaalle itselleni – mutta realistisesti ajatellen tämä tuskin on mahdollista, ellei liikenteessä tapahdu jotain todella yllättäviä muutoksia. Toisaalta jos Turkuun valmistuu uusi laivakaksikko joskus noin 10 vuoden kuluttua, olisivat Grace ja Glory jo ehtineet maksaa itsensä hyvin takaisin Turun-linjalla, mutta olisivat edelleen parannus Helsinkiin.

Yksi asia joka pitää toki muistaa on se, että kymmenen vuotta ei ole laivanrakennuksessa mikään valtavan pitkä aika. Jos halutaan, että 2033 on valmiina kaksi uutta laivaa, niitä pitää alkaa pian tosissaan suunnittelemaan – varsinkin jos (tai Vikingin tapauksessa kun) tilaus halutaan laittaa sisään hetkellä jolloin laivat saa mahdollisimman halvalla.
#100
Matkustaja-autolautat / Vs: Viking Line muuttaa kurssi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Harri Anttila - 28.08.2023, 04:05:32
Mielenkiintoisia ja monimutkaisiakin ajatuksia.

Mutta äkkiseltään ajatus siitä että Grace ja Glory aikanaan siirrettäisiin Helsinkiin ja Turun linjalle kehiteltäisiin enemmän rahtipainotteisia uudisrakenteita -kuulostaa jopa järkevältä.
Vaikka niin kävisikin, -on vaikea kuvitella ainakaan vielä, -että Turun risteilypainoitteisesta alustyypistä ihan noinvain luovuttaisiin. 

Finnlinesin uusi kalusto kun ei ole kuitenkaan massamarkkinoille tehty eikä ole viemässä sitä asiakasryhmää keneltään, enempikin tuomassa hieman erilaisen vaihtoehdon paremmin esiin.

Kaikkihan on todellakin arvailua ja mailmanmenoa on vaikea ennustaa.
Mutta mielenkiintoista.....