Idäntien kalusto on ulosmitattu

Aloittaja Juhani Mehto, 29.09.2023, 17:01:10

« edellinen - seuraava »

Juhani Mehto

Päivän Turun Sanomien mukaan hinausvarustamo Idäntien alukset on ulosmitattu ja käynnissä on myyntiä koskeva asianosaiskeskustelu. Kuulutuksen on jättänyt kihlakunnanvouti. Ilmoituksen mukaan tämä koskee Idäntien kaikkia aluksia (Varma, Ajax, Bison, Kemi 1 ja Partner). Asiaosaiskeskustelu on 31.10. Turussa Ulosottolaitoksella.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Petteri Lyysaari

Huomasin saman ilmoituksen, ja ihmettelin koska mitään tietoa ainakaan konkurssista ei ole, vielä... Tietämättömyyttäni kysäisen,että mikä on proomu Big Partnerin kuvio, eikö se olekaan Idäntien nimestään huolimatta ? Heidän omilla sivuillaankin mainitaan vain Partner. Ja eikö ollutkin niin, että Partner on tehty ylösalaisin keikahtaneen aluksen rungosta ?

Pekka Laakso

#2
Lainaus käyttäjältä: Petteri Lyysaari - 30.09.2023, 20:09:25 Ja eikö ollutkin niin, että Partner on tehty ylösalaisin keikahtaneen aluksen rungosta ?
Big Partner -proomun kohtaloa olen itsekin pohtinut. Ja muistat oikein, Partnerhan on entinen raskaskuljetusalus Ni-Nu, joka tosiaan kaatui kertaalleen.

Aluksen historiaa:
https://www.aanimeri.fi/piwigo/index.php?/category/2199
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Anders Isaksson

Big Partner proomu on ja on käsittääkseni alusta asti ollut Nostokonepalvelun omistuksessa. Teknisesti tuo omistus saattaa toki olla jollain muullakin Niemisten yritysryppääseen kuuluvalla yhtiöllä mutta Idäntie ei ole tuota omistanut missään vaiheessa vaikka ovat sitä operoineet.

Ko proomun kaupallinen puolikin on ilmeisesti hoidettu omistajan taholta.

Petteri Lyysaari

Ajax on yöllä siirtynyt Tammisaaren Pohjanlahdelle jäänmurtoon, kuten Idäntien aluksilla on ollut tapana jo vuosia. Eli mitäköhän alusten ulosmittaukselle kuuluu ?

Pekka Laakso

Bison on myöskin käynyt Partner-proomun kanssa Raumalla viime päivien aikana, mitä ilmeisemmin tuomassa tukkipuuta Metsä-Botnian laituriin.
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Petteri Lyysaari

Miten lie ulosmittaus etenee, mutta kyllä kalusto liikenteessä tuntuu olevan. Varma on ilmeisesti hakenut/ toimittanut jotain Hangon satamasta Paldiskiin ja taas ollaan menossa. Määränpää näkyisi olevan Turku mutta keula kyllä näyttää Viron suuntaan. Saattaa tosin olla etteivät aja Tulliniemen kautta vaan kiertävät kauempaa.