FinFerries (ex.Destian ja TLL:n Lauttavarustamo)

Aloittaja Mikko-Oskari Koski, 11.07.2004, 16:39:48

« edellinen - seuraava »

Anders Isaksson

Lainaus käyttäjältä: Kai Heino - 03.01.2023, 22:19:39
Käsitin podista, että tulisi potkurimoottori.
Joo, oli ehkä huolimattomasti ilmaistu, ns ruoripotkurityyppinen ratkaisu tuohon käsittääkseni tuli tilalle ja moottori myös todennäköisesti ylhäällä konehuoneessa.

Kai Heino

Kiitos asiantuntevasta selvityksestä👍
Luonto suosii turhanpäiväistä kokeilijaa.

Juhani Mehto

#287
Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 19.12.2022, 19:11:52
Alus näkyy nyt telakan laiturissa L-317 -nimisenä.
L-317 on luovutettu tänään FinFerriesille. Se lähtee lähipäivinä hinauksessa kohti Suomea.

Lehdistötiedote.


EDIT: Lähti Gdyniasta Idäntien Varman hinauksessa 22.1.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Juhani Mehto

#288
Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 20.01.2023, 15:12:01 L-317 on luovutettu tänään FinFerriesille. Se lähtee lähipäivinä hinauksessa kohti Suomea.

Lehdistötiedote.


Varma jätti L-317:n Pärnäisiin yöllä hiukan puolen yön jälkeen, tultuaan Nyhamnin kautta sisälle saaristoon.

EDIT: Lossin pitäisi aloittaa liikenne tänään 21.2. klo 11, kirjoittaa Yle artikkelissaan.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.

Petteri Lyysaari

Kenellekään ei tule enää uutena tietona L-317:n törmäily. Polemiikki asiasta lienee vasta alkamassa, blackoutia ilmoitetaan virallisissa tiedoissa, Korppoon telakkayrittäjä sitä vastoin sanoo muuta. On ollut odottamassa sattumoisin samaa lossia vastarannalla, ja nähnyt sen tulevan oudossa asennossa, jolloin on käynnistänyt yrityksensä rantakamerat ja katsonut kännykältä.Tällöin on todennut, että potkurit pyörivät, joten hänen mukaansa kyse ei ole blackoutista vaan hallinnan menetyksestä, kenties tuulen avustuksella, joka on ollut yli 15 m/s. No tässähän tullaan siihen,että paikalliset eivätkä välttämättä muutkaan, ole olleet samaa mieltä että tämän kokoista alusta ajetaan vähän heppoisilla papereilla. Joten vastakkainasettelu Finferriesin ja lossin käyttäjien välillä on nyt saanut ihan uusia kierroksia. Saa nähdä, mikä on lopputulos. Saa nähdä myös, milloin ja mihin vievät lossin korjaukseen, ainakin jonkin aikaa sitten oli vielä asemapaikallaan...

Petteri Lyysaari

L-317 näkyy taas olevan liikenteessä. Eipä minun nähdäkseni edes käväissyt telakalla, joten "kiville ajautuminen" taisi olla aika suhteellinen käsite...

Juhani Mehto

Lainaus käyttäjältä: Juhani Mehto - 02.01.2023, 14:28:11 Nyt vuodenvaihteessa ovat nämä vaihdokset toteutuneet ja Aura on nyt Stellan parina Houtskarin-linjalla ja Sterna Iniössä. Mergus näyttäisi olevan vielä vara-aluksena Galtbyssä ja Replot 2 vara-aluksena Prostvikissa. Oletettavasti Falco ottaa kuitenkin Replot 2:n varuillaolovuoron, kun jo pidempään Teijossa telakalla ollut Elektra tulee takaisin liikenteeseen.

Tähän tulee muutos saaristolaisten aloitteesta, sillä Aura palaa vanhalle linjalleen paikallisten oltua tyytymättömiä Sternan matkustajatiloihin ja kahvilan puutteeseen. Sternasta tulee Parainen-Nauvo -välin varalautta ja Falco korvaa Auran Korppoon ja Norrskatan/Houtskarin välillä. Muutos tapahtuu 11.5. alkaen.

Aiheesta kirjoittaa Svenska Yle.
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.