Koronaviruksen vaikutukset kootusti

Aloittaja Pete Lehto, 15.03.2020, 15:34:49

« edellinen - seuraava »

Pete Lehto

Jo viikkotolkulla on saatu lukea maailmalta epidemian laajenemista ja sitä myöden risteilijöiden karanteeneista. Virus tulee vaikuttamaan myös lähivesillämme niin Ruotsin kuin Tallinnan suuntaankin. Jottei jokaisesta muutoksesta olisi omaa otsikkoa, niin kerätään niitä aiheita vaikka tähän kootusti.

-Tallinnaa koskien Silja kertoo:
  14.3. alkaen Tallinnaan menevien matkustajien on täytettävä "maahansaapumislomake", jota jaetaan myös laivoilla. Asiasta myös kuulutetaan laivoilla englanniksi.

-ja Vikingin vastaava tiedote:
  Tutkimme parhaillaan Helsinki‒Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n tilannetta liittyen Viron matkustusrajoitteisiin. Reitti on rahdin kannalta tärkeä. Tiedotamme lisää aikaisintaan 16.3.

Ruotsin liikenteessä:
-Ts.fi Viking Line peruu Cinderellan reissut kuukaudeksi
Viking Line peruu kaikki Viking Cinderellan risteilyt huomisesta maanantaista alkaen 16. huhtikuuta asti koronaviruksen vuoksi. Viking Cinderella liikennöi Maarianhaminasta Tukholmaan.

Omasta mielestä täysin perusteltua poistaa liikenteestä ns. huvimatkailu. Oikeastaan Turun laivat voisivat siirtyä ajamaan vain iltavuoroja jolloin jäljelle jäisi vain tarveliikenne. Säästöä tulisi polttoaineessa ja satamassa olisi aikaa siivota.

Kalle Id

Tallink laittoi myös Tallinna–Tukholma-reitille lapun luukulle tänään ja Riika–Tallinna lopettaa huomenna. Paldiski–Kapellskär jatkaa mutta erikoisaikataululla.

Ruotsin ja Ahvenanmaan välillä myös Birka ja Eckerö lopettavat tai ovat lopettaneet liikennöinnin.

Hannu Sarell

Onko tuossa Hel-Tll välillä niin paljon rahtia, että kannattaa vielä ajaa matkustajista tyhjentyneillä laivoilla normaali liikenne?

Kalle Id

Aiemmin tänään Tallink kertoi Silja Europan jäävän rantaan huomenna. Star ja Megastar jatkavat normaalisti, Sea Wind siirtyy taas puhtaasti rahtilautaksi mutta ajaa muuten normaalisti.

Noin silmämääräiseen arvioon perustuen väittäisin, että Europaa lukuun ottamatta ei Helsinki–Tallinna-välillä ihan hirveästi löysiä rahdin kuljettamisen kannalta ole. Asiaan vaikuttaa vielä sekin, että Finbo Cargo on edelleen telakalla, joten rahdilla on jo valmiiksi lievää alikapasiteettia.

Pete Lehto

Hallituksen tuoreimman linjauksen mukaiset aikataulut ei vielä ole tiedossa, mutta tällä tietoa Silja Europa tosiaan seis, ja Viking XPRS liikkuu vain kuusi kertaa viikossa.

LainaaViking XPRS:n aikataulu muuttuu 17.‒31.3.2020
Vallitsevan tilanteen ja koronaviruksen aiheuttaman huolen takia Viking Line muuttaa 17.3.2020 alkaen Helsinki‒Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n aikataulua. Viking XPRS liikennöi 17.3.‒31.3.2020 seuraavasti:

Maanantai‒perjantai
Tallinna‒Helsinki klo 07.00
Helsinki‒Tallinna klo 20.00

Lauantai
Ei liikennöintiä

Sunnuntai
Tallinna‒Helsinki klo 17.00
Helsinki‒Tallinna klo 21.30

Kalle Id

XPRS taitaa ajaa vain nuo rahdin kannalta tarpeelliset vuorot, veikkaan että uudet linjaukset eivät vaikuta siihen enempää. Saa nähdä miten linjaukset vaikuttavat Tallinkin ja Eckerön liikenteeseen.

Pete Lehto

Viking line teki nyt niin että Helsingin laivat jää rantaan, joten Turkuunkin riittänee rekkoja.
LainaaLiikennöinti Helsinki‒Tukholma-reitillä keskeytetty 18.3.2020 alkaen
Koronaviruksen (covid-19) aiheuttaman tilanteen ja Suomessa vallitsevien poikkeusolojen vuoksi Viking Line keskeyttää Mariellan ja Gabriellan liikennöinnin Helsinki‒Tukholma-reitillä 18.3.‒13.4.2020 väliseksi ajaksi. Mariellan viimeinen vuoro on 17.3. Tukholmasta Helsinkiin, Gabriellan viimeinen vuoro on Tukholmasta Helsinkiin 18.3.
LainaaMS Rosella – perutut lähdöt 17.3.–13.4.2020
Vallitsevan tilanteen ja koronaviruksen aiheuttaman huolen takia MS Rosellan kaikki lähdöt reitillä Maarianhamina–Kapellskär perutaan 17.3.–13.4.2020.
LainaaViking Cinderella – perutut lähdöt 16.3.–16.4.2020
Vallitsevan tilanteen ja koronaviruksen aiheuttaman huolen takia Viking Cinderellan kaikki risteilyt perutaan 16.3.–16.4.2020.

Tallink / Silja line:
LainaaMEGASTAR JA STAR
MUUTOKSIA AIKATAULUIHIN 18.3. LÄHTIEN

Kaikki Starin lähdöt perutaan 18.3. lähtien. Klo 7.30 vuoro ajetaan normaalisti. Tämän jälkeen laiva jää Tallinnan satamaan ja kaikki Starin lähdöt perutaan toistaiseksi.

Megastar jatkaa liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti. Myös rahtilaiva Sea Wind jatkaa operointia Vuosaari-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.
LainaaSILJA SERENADE JA SILJA SYMPHONY
LAIVALIIKENNE AJETAAN NORMAALISTI
LainaaBALTIC QUEEN, VICTORIA, ISABELLE JA ROMANTIKA
LIIKENNÖINTI KESKEYTETTY TOISTAISEKSI

Kalle Id

Ja edellisen jälkeen tilanne ehti jo päivittyä niin, että Serenade ja Symphonykin jäävät rantaan 19.3. Jos nyt oikein listaan niin tämä tarkoittaa että Suomesta ulkomaille liikennöivistä reiteistä matkustaja-autolautoista ovat ajossa vielä (ja rahdinkulun vuoksi myös luultavasti pysyvät ajossa):

- Vaasa–Uumaja: Wasa Express
- Naantali–Kapellskär: Finnswan ja Finnfellow
- Turku–Tukholma: Amorella, Viking Grace, Baltic Princess ja Galaxy
- Hanko–Paldiski: Sailor
- Helsinki–Tallinna: Finlandia, Megastar, Sea Wind ja Viking XPRS (rajoitetulla aikataululla)
- Helsinki–Travemünde: Finnlady, Finnmaid ja Finnstar


Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Kalle Id - 17.03.2020, 21:42:18
Ja edellisen jälkeen tilanne ehti jo päivittyä niin, että Serenade ja Symphonykin jäävät rantaan 19.3. Jos nyt oikein listaan niin tämä tarkoittaa että Suomesta ulkomaille liikennöivistä reiteistä matkustaja-autolautoista ovat ajossa vielä (ja rahdinkulun vuoksi myös luultavasti pysyvät ajossa):

- Vaasa–Uumaja: Wasa Express
- Naantali–Kapellskär: Finnswan ja Finnfellow
- Turku–Tukholma: Amorella, Viking Grace, Baltic Princess ja Galaxy
- Hanko–Paldiski: Sailor
- Helsinki–Tallinna: Finlandia, Megastar, Sea Wind ja Viking XPRS (rajoitetulla aikataululla)
- Helsinki–Travemünde: Finnlady, Finnmaid ja Finnstar
Kyllä vain. Finnlines tiedottaa toistaiseksi oheisesti omasta liikenteestään:

"Finnlines seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja toimii kansallisten ja kohdemaidensa terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Rajoittaakseen koronaviruksen leviämistä, Suomen hallitus ilmoitti maanantaina 16.3.2020 sulkevansa Suomen rajat väliaikaisesti 13.4.2020 saakka. Matkustajaliikenne Suomeen keskeytetään mahdollisimman pian, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa vakituisesti asuvien muiden maiden kansalaisten paluuta. Jotta ihmiset pääsevät palaamaan koteihinsa, Finnlines pyrkii varmistamaan välttämättömien matkojen toteutumisen.

Rahtiliikenne jatkuu ja Finnlinesin alukset operoivat normaalisti koronaviruksesta huolimatta.


Kaikilla Finnlinesin aluksilla on merkittävä rooli tuonti- ja vientitavaroiden, kuten lääkkeiden, elintarvikkeiden ja muiden hyödykkeiden kuljettamisessa."


https://www.finnlines.com/newsroom/coronavirus-covid-19-preparedness-finnlines-koronavirukseen-covid-19-varautuminen
Copyright © 2023 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jussi Laine

Tallinkin Romantika on matkalla Sassnitzin evakuoimaan Viron kansalaisia Saksasta.

Jussi Laine

Tietysti tämä pysäyttää myös Karibian alueen risteilyt. Miamin risteilylaiturissa on 7 laivaa ankkuroituna, Bahaman edustalla Great Bahama Bankissa on 6 laivaa ankkurissa, Freeportin edustalla 4 jne.

Royal Caribeanin ja Carnivalin pörssikurssit ovat pudonneet 80 %. Voi olla, että yhtiöt turvautuvat chapter 11 velkasaneeraukseen,  mikä on ollut yleinen Usan lentoyhtiöiden parissa viime vuosikymmeninä. Risteilyt jatkuvat mutta uudistilaukset menevät jäihin rahoituksen puuttuessa.

Kalle Id

Romantikan Saksan-reissuun liittyen Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoi aiemmin ERR:n haastattelussa että neuvottelut ovat käynnissä Latvia–Saksa-liikenteen jatkamisesta kriisin ajan rahtiliikenteenä, koska Puolan rajojen ollessa suljetut Virosta ja Latviasta Saksaan ja päin vastoin kulkeva kauppa uhkaa hyytyä.

Mikko-Oskari Koski

Stena on makuuttanut Danican ja Sagan Göteborgiin. Noihin Latvian ja Saksan välisiin yhteyksiin liittyen tuntuu hieman oudolta, ettei yhtiö ole tuonut kolmatta laivaa rahtiliikenteeseen Liepajan ja Travemünden välille, kun kuljetustarvetta päivittäiselle vuorolle olisi (esim.Danica voisi hyvin sopia tuohon väliaikaiseksi alukseksi matkustajatilat suljettuina).
Stena Sagan jatko Oslon risteilyliikenteessä on täysin auki.
Kiintoisaa olisi myös kuulla, miten kriisistä toiseen luisteleva Italian pankkimaailma aikoo suhtautua muutenkin taloudellisesti epävakaaseen Mobyyn. Tuskin ainakaan sen niukkaa Itämeren tarjontaa pönkittäen -voinemme siis olettaa, ettei Anastasiaa ainakaan nykyisen omistajansa hoidossa enää Suomen vesillä nähdä. Eri asia toki on, missä määrin koronakuviot tähän vaikuttivat...
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Kalle Id

ERR:n uutinen kertoo, että Tallink ja Viron hallitus neuvottelevat väliaikaisen Paldiski–Sassnits-linjan avaamisesta. Aluksena toimisi koronatyötön Star. Mahdollisesti ensimmäinen lähtö olisi jo huomenna torstaina ja linjaa ajettaisiin ainakin kuukauden ajan. https://www.err.ee/1065591/ratas-paldiski-sassnitzi-kaubalaev-voib-alustada-neljapaevast