Koronaviruksen vaikutukset kootusti

Aloittaja Pete Lehto, 15.03.2020, 15:34:49

« edellinen - seuraava »

Pete Lehto

Turun Sanomat kertoo lehdessään että Siljan alukset Galaxy ja Baltic Princess vaihtavat Tukholman Kapellskäriin. Ahvenanmaalla EI pysähdytä. Ja jos kellonaikoihin on luottaminen, niin BP lähtisi Kapellskäristä perjantaina 20:30 ja Galaxy Turusta 20:30 (pitäisikö ymmärtää että vain 1 laiva päivässä, vai olisikohan painovirhe)

Hannu Sarell

Lainaus käyttäjältä: Pete Lehto - 19.03.2020, 13:07:01
Turun Sanomat kertoo lehdessään että Siljan alukset Galaxy ja Baltic Princess vaihtavat Tukholman Kapellskäriin. Ahvenanmaalla EI pysähdytä. Ja jos kellonaikoihin on luottaminen, niin BP lähtisi Kapellskäristä perjantaina 20:30 ja Galaxy Turusta 20:30 (pitäisikö ymmärtää että vain 1 laiva päivässä, vai olisikohan painovirhe)

Eiköhän nuo aja niin kuin nykyäänkin, eli iltaisin ja aamuisin lähdöt molemmista päistä. Ei taida muuten olla järkeä ajaa kahdella laivalla?

Pete Lehto

Lainaus käyttäjältä: Hannu Sarell - 19.03.2020, 13:25:21
Eiköhän nuo aja niin kuin nykyäänkin, eli iltaisin ja aamuisin lähdöt molemmista päistä. Ei taida muuten olla järkeä ajaa kahdella laivalla?

Piti oikein ottaa paperilehti uudestaan kätösiin. Turun Sanomat kertoo:
LainaaTallink Siljan Turun ja Tukholman välistä reittiä liikennöivät Baltic Princess ja Galaxy siirtyvät toistaiseksi Turku-Kapellskär-reitille ja keskittyvät rahdin kuljetukseen. Baltic Princess saapuu Kapellskäriin perjantaina kello seitsemän paikallista aikaa. Laiva lähtee takaisin Kapellskäristä kello 20:30 paikallista aikaa. Galaxy liikennöi Turusta Tukholmaan aikataulun mukaisesti torstaina. Perjantaina alus Turusta Kapellskäriin kello 20:30. Baltic Princess ja Galaxy liikennöivät vuorotellen Turusta ja Kapellskäristä. Laivat eivät pysähdy Ahvenanmaalla. Molemmat laivat takaavat rahtikuljetukset Suomen ja Ruotsin välillä. Rahtikuljettajat voivat liikennöidä molempiin suuntiin ilman rajoituksia; valtiot ovat sopineet erivapauksista rahtikuskien osalta taatakseen maiden merikuljetusten jatkuvuuden koronaepidemiasta johtuen.

Tallink kertoi lisäksi aloittavansa väliaikaisesti liikennöinnin Viron ja Saksan välillä Star-aluksellaan varmistaakseen tavaroiden kuljetuksen Viron ja Länsi-Euroopan välillä.

Pitäisikö tuo "vuorotellen" nyt ymmärtää niin että yksi laiva päivässä. Kyllähän iltalaiva on rahdin kannalta suositumpi

Hannu Sarell

Olet oikeassa, kyllä Turun sataman laivalistojenkin mukaan seisovat noin 12 tuntia Turussa.

Kalle Id

Stena Line ilmoitti sitten tänään, että Stena Sagan (ex-Silvia Regina) liikennöimät 23 tunnin risteilyt Oslosta Frederikshavniin eivät ala uudelleen, vaan viime perjantai jäi viimeiseksi liikennöintipäiväksi. Linjan huonosta kannattuvuudesta on huhuttu jo vuosia ja kun Stenan mukaan tämän kesän korkeasesonki on koronan vuoksi menetetty, ei varustamon mukaan liikennettä ole järkevää enää palauttaa.

Tämä on huono ennusmerkki muille risteilypainotteisille lauttalinjoille joita operoidaan pienillä marginaaleilla. Toivottavasti Stena Saga jää ainoaksi suljettavaksi linjaksi, mutta näillä ennusmerkeillä on ehkä jopa todennäköistä että muitakin linjoja päädytään sulkemaan.

Pasi Saarinen

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4903673/Baltic+Princess+ja+Galaxy+palaavat+takaisin+TurkuTukholmareitille

Silja Linen laivat Baltic Princess ja Galaxy siirtyvät liikennöimään takaisin Turku–Tukholma-reitille, kertoo Tallink Silja. Reitti operoidaan Ahvenanmaan Långnäsin kautta.

Baltic Princess palaa normaaliin aikatauluun maanantaina 23.3. lähtien illalla Turusta. Galaxy palaa normaaliin aikatauluun tiistaina 24.3. lähtien aamulla Turusta.

Pete Lehto

Onko rahtia niin paljon, vai olisikohan rahdilta tullut liikaa palautetta sataman vaihdosta? Etelään suuntaavalle rekalle Kapellskär kuitenkin tarkoittaa tunnin verran enemmän ajoa, joka saattaa kostautua illalla ajoajan täytyttyä ikävään kohtaan. Muutoin luulisi tällaisen vaihtamisen vain sekoittavan kuljetuksia että mihin satamaan nyt pitikään ajaa.
Sattuiko joku seuraamaan minkälaisilla nopeuksilla ajoivat Turku-Kapellskär väliä? Aikataulussa kun oli väljyyttä jotta kuljettajille taataan vuorokausilepo.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 17.03.2020, 23:10:40 https://www.finnlines.com/newsroom/coronavirus-covid-19-preparedness-finnlines-koronavirukseen-covid-19-varautuminen
Finnlines tiedottaa saman linkin takaa seuraavaa:

"Päivitetty 23.3.2020

Tietoja päivitetään jatkuvasti

Muutokset kansainvälisessä matkustajaliikenteessä Suomessa, vaikutukset Finnlinesin matkustajaliikenteeseen, 23.3.2020

Helsinki, Maarianhamina, Turku ja Vaasa toimivat toistaiseksi henkilömatkustajaliikenteen rajanylityspaikkoina. Lue lisää Suomen Rajavartiolaitoksen nettisivuilla.

Eri maiden ja EU:n säännöt koskien rajanylityksiä ja matkustamista päivittyvät jatkuvasti. Matkustajan omalla vastuulla on selvittää ja arvioida, milloin matkustaminen on sallittua. Seuraa kohdemaan viranomaisten tiedotusta.

Naantali-Långnäs-Kapellskär
Koska Naantalin satama ei ole tällä hetkellä Suomen viranomaisten määrittelemä matkustajaliikenteen virallinen rajanylityspaikka, Naantalista ei voi toistaiseksi matkustaa Kapellskäriin tai päinvastoin. Sen sijaan Naantalista voi matkustaa Ahvenanmaalle Finnlinesin Naantali-Långnäs-Naantali välisellä reitillä.

Finnlines tekee jatkuvasti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja tekee kaikkensa palauttaakseen palvelun, joka yhdessä vienti- ja tuontitavaroiden (esim. lääkkeiden, elintarvikkeiden ja muiden välttämättömien tavaroiden) kuljetusten kanssa toimii tärkeänä linkkinä ja varmistaa Suomen kansalaisten kotiin paluun. 

Valtioneuvoston päätöksellä ei ole vaikutusta rekkakuskeihin ja rahtiliikenne reitillä jatkuu normaalisti.

Helsinki-Travemünde
Suomen rajaliikennettä alettiin rajoittaa torstaina 19.3.2020. Rajoitukset ovat voimassa 13.4.2020 asti. Lisätietoja Suomen Rajavartiolaitoksen nettisivuilla.

Malmö-Travemünde
Toistaiseksi ei ole rajoituksia Saksan ja Ruotsin väliseen matkustajaliikenteeseen."
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Laakso

#23
Vaihteeksi tällaista - kertovat merimiesliitot:

"Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille
25.3.2020

Merimiesliitot tuomitsevat Huoltovarmuuskeskuksen ilmoituksen antaa taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille (M/s Galaxy / Ruotsin lippu ja M/s Megastar / Viron lippu).

Samaan aikaan suomalaisia matkustajalaivoja on pysäytetty satamiin Helsingissä ja Maarianhaminassa. Niillä työskentelevät lähes 2 500 suomalaista merimiestä ovat lomautettuja.

- Tämä on käsittämätön päätös Huoltovarmuuskeskukselta ja Suomen valtiolta.

- On väärin, että Suomen valtio tukee Ruotsin ja Viron lipun alla olevia matkustaja-aluksia, kun niiden tilalle voidaan ottaa liikennöimään välittömästi suomalaiset matkustaja-rahtialukset, merenkulun kolme ammattiliittoa ovat suivaantuneita.

Tällä hetkellä Helsinkiin on pysäytetty Suomen lipun alla olevat Viking Linen M/s Gabriella ja M/s Mariella ja Tallink Siljan M/s Silja Serenade sekä Maarianhaminassa Viking Linen M/s Rosella.

- Suomalaiset veronmaksajat laitetaan maksamaan tukea nyt Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille, kun nämä valtiot voivat tukea itse omaa merenkulkuaan, mikäli haluavat rahdin kulkevan korona-epidemiasta huolimatta omiin maihinsa.

- Huoltovarmuuskeskuksen päätös tarjota taloudellista tukea Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille pitää perua. Helsingistä Viroon voi alkaa liikennöidä joko M/s Gabriella, M/s Mariella tai M/s Silja Serenade. Maarianhaminassa nyt tyhjän panttina makaavan M/s Rosellan voisi siirtää ajamaan rahtia esimerkiksi Turun ja Tukholman välille.

Merimiesliitot edellyttävät, että Huoltovarmuuskeskus peruuttaa välittömästi päätöksensä tukea ulkomaalaisia aluksia. Liitot edellyttävät Huoltovarmuuskeskukselta pikaista ratkaisua.

Helsingissä, 25.3.2020

Suomen Merimies-Unioni
Simo Zitting / puheenjohtaja


Suomen Konepäällystöliitto
Robert Nyman / toiminnanjohtaja


Suomen Laivanpäällystöliitto
Johan Ramsland / toiminnanjohtaja"


https://www.smu.fi/uutiset/merimiesliitot-tuomitsevat-huoltovarmuuskeskuksen-ilmoituksen-antaa-taloudellista-tukea-ruotsin-ja-viron-lipun-alla-oleville/

Edit:

https://www.smu.fi/uutiset/suomalaiset-2-500-lomautettua-merimiesta-huoltovarmuuskeskuksen-on-heti-peruttava-ruotsalaisen-ja-virolaisen-aluksen-tukeminen/
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Timo Heikkinen

Lainaus käyttäjältä: Pete Lehto - 23.03.2020, 20:17:42

Sattuiko joku seuraamaan minkälaisilla nopeuksilla ajoivat Turku-Kapellskär väliä? Aikataulussa kun oli väljyyttä jotta kuljettajille taataan vuorokausilepo.

Ajoivat 11-12solmun vauhdilla.

Pekka Laakso

Rosella alkaa kuljettaa rahtia kolme kertaa viikossa reitillään Maarianhaminan ja Kapellskärin välillä ensi tiistaista lähtien.

Lainaus:
"Fartyget Rosella som trafikerar linjen Kapellskär-Mariehamn kommer att under perioden 31 mars – 23 april 2020 gå tre dagar i veckan med endast frakt ombord. Inga resenärer kan åka med fartyget.

Rosellas frakttidtabell 31 mars – 23 april 2020:
Tisdagar, onsdagar och torsdagar (lokala tider)

Mariehamn-Kapellskär: kl 10.15-12.15
Kapellskär-Mariehamn: kl 19.30-23.30
"


https://www.sjofart.ax/nyheter/rosella-borjar-kora-igen

Sopii varmasti Merimies-Unionille.  :thumb:

Norjassa myöskin Color Linen SuperSpeed 1 on aktivoitu pelkkään rahtiliikenteeseen Kristiansandin ja Hirtshalsin välillä eilisestä alkaen. Sen sijaan SuperSpeed 2:han on koko ajan ollut liikenteessä rahtipainotteisesti Larvikista Hirtshalsiin.

https://maritimedanmark.dk/Mobil/?Id=43235
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Linnainen

Autolautat jäämässä täysin rahtilaivoiksi? "Hallitus päätti myös aloittaa pikaisesti valmistelut laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä." – Näin pääministeri Sanna Marin eilen klo 20.30. Media ei ole vielä tarttunut, vaan pörrää Tornionjokilaakson rajoituksissa.

Sama slaidina valtioneuvoston FB-sivulla:
https://www.facebook.com/valtioneuvosto/photos/a.350271112070376/880734389024043/?type=1&theater
Maa, joka avautuu maailmanmerelle, ei voi olla pieni. | Riik, mis avaneb maailmamerele, ei saa olla väike. – Lennart Meri

Pekka Laakso

Merimies-Unioni tiedottaa Rosellan rahtiliikenteestä:

"Huoltovarmuuskeskus laittaa M/s Rosellan liikenteeseen purkamaan Ahvenanmaalle syntynyttä rekkapainetta (30.3.2020)

Huoltovarmuuskeskus lisäsi maanantaina 30.3.3030 yhden uuden aluksen varmistamaan Ahvenanmaan ja Ruotsin välisiä rekkayhteyksiä. Viking Linen M/s Rosella liikennöi näillä näkymin ainakin kuukauden ajan (31.3.-30.4.2020) purkamassa Ahvenanmaalle kertynyttä rekkapainetta. M/s Rosella liikennöi reitillä Maarianhamina-Kapellskär.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoo STT:lle, että Ahvenanmaalla jäi rekkoja kyydistä niin, ettei kaikkia pystytty kuljettamaan.

– Meillä oli varavaihtoehtona, että voimme lisätä Rosellan ajamaan kolme kertaa viikossa Maarianhaminasta Kapelskäriin. Se purkaa Ahvenanmaan painetta niin, että Turku-Tukholma välillä olevat alukset voivat keskittyä enemmän omaan liikenteeseensä, Lounema toteaa STT:n haastattelussa


– Kumipyörärahdissa nimenomaan kulkee elintarvikkeita Suomeen ja Suomesta, eli se on sellaista kuljetusta, jota ei oikein muilla keinoilla pysty korvaamaan, perustelee Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja.

Merimies-Unioni kritisoi aiemmin Huoltovarmuuskeskuksen 25.3.2020 antamaa tukea Viron lipun alla liikennöivälle M/s Megastarille ja Ruotsin lipun alla liikennöivälle M/s Galaxylle.

Nyt Huoltovarmuuskeskus parantaa Ahvenanmaan ja Ruotsin välisiä rekkayhteyksiä lisäämällä Maarianhaminaan työttömäksi jääneen Viking Linen M/s Rosellan liikenteeseen. Huoltovarmuuskeskus on varautunut käyttämään merikuljetusten varmistamisen toimenpiteisiin kaikkiaan 45 miljoona euroa ja nyt päätetty tuki sisältyy tähän."


https://www.smu.fi/uutiset/huoltovarmuuskeskus-laittaa-m-s-rosellan-liikenteeseen-purkamaan-ahvenanmaalle-syntynytta-rekkapainetta-30.3.2020/
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Pekka Linnainen

Lainaus käyttäjältä: Pekka Linnainen - 31.03.2020, 09:41:44
"Hallitus päätti myös aloittaa pikaisesti valmistelut laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä." – Näin pääministeri Sanna Marin eilen klo 20.30.

Viron yleisradion haastattelema Tallinkin viestintäpäällikkö kertoo kaikkien Suomesta liikennöivien varustamojen saaneen kehotuksen lopettaa nykyinen, vähäinenkin matkustajaliikenne. Alkuaan sen piti päättyä 1. huntikuuta (aprillipäivänä...), mutta sitä ilmeisesti lykätään parilla päivällä: https://www.err.ee/1070897/uute-piirangute-tottu-katkeb-laevadel-reisijatevedu-soome
Maa, joka avautuu maailmanmerelle, ei voi olla pieni. | Riik, mis avaneb maailmamerele, ei saa olla väike. – Lennart Meri

Pekka Laakso

#29
Gabriella aktivoidaan Helsingin ja Tallinnan välille ilmeisesti Viking XPRS tilalle huoltovarmuuskuljetuksiin. Lisää Smuryn tiedotteessa:

"M/s Gabriella alkaa turvaamaan Suomen huoltovarmuuskuljetuksia Helsingin ja Tallinnan välillä
Huoltovarmuuskeskus varmistaa Helsingin ja Tallinnan välillä välttämättömiä rekkakuljetusyhteyksiä myöntämällä liikennöintiin taloudellista tukea kolmannelle Suomen ja Viron välissä liikennöivälle alukselle.

Huoltovarmuuskeskus ilmoitti 1.4.2020 laittavansa Viking Linen M/s Gabriellan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Alus on seissyt tähän saakka työtä vailla Helsingissä korona-pandemian puhjettua, kun matkustajia ei toistaiseksi kuljeteta.

Huoltovarmuuskeskuksen päätöksen myötä M/s Gabriella liittyy turvamaan Suomen huoltovarmuuskuljetuksia. Huoltovarmuuskeskuksen tuki myönnetään kuukauden ajaksi ja se liittyy 25.3.2020 julkistettuun merikuljetusten varmistamisen kokonaisuuteen."


https://www.smu.fi/uutiset/m-s-gabriella-alkaa-turvaamaan-suomen-huoltovarmuuskuljetuksia-helsingin-ja-tallinnan-valilla/

Finnlines taasen tiedottaa seuraavaa:

"Päivitetty klo 1.4.2020 klo 11:30

Hallituksen päätös: matkustajaliikenne ulkomaanliikenteen laivoilla keskeytetään Suomessa, vaikutukset Finnlinesin matkustajaliikenteeseen

Osana koronaviruksen leviämisen rajoitustoimia hallitus on päättänyt laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen keskeyttämisestä toistaiseksi. Finnlines noudattaa viranomaisten päätöksiä ja ohjeita.

Suomen rajaliikenteen rajoituksista johtuen Finnlinesin toistaiseksi viimeinen matkustajille mahdollinen lähtö on Helsinginstä Travemündeen 2.4. klo 17.00 ja Travemündestä Helsinkiin 3.4. klo 03.00. Olemme yhteydessä kaikkiin henkilöihin, joilla on lähipäiville voimassa oleva varaus."


https://www.finnlines.com/fi/uutishuone/koronavirusepideasta-johtuvat-viranomaispaatokset-vaikuttavat-finnlinesin
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.