ulosliputukset odottaa, tuesta huolimatta?

Aloittaja Ari-Jukka Perkiomaki, 23.05.2001, 04:01:42

« edellinen - seuraava »

Ari-Jukka Perkiomaki

No nii taas... ei ollu Suomella muka varaa antaa ku parisataa milliä varustamoille, eli huomattavasti vähemmän ku mitä Ruotsi tulis tukemaan!
Eli pian alkaa "lipunvaihto"viikot! Siljan pomo oli ainaski hyvin pettyny Suomen tukimarkkamäärään, kuulemma oli melkeen puolet odotettua pienempi!?
Taitaa suurin osa laivoista mennä kurnun alle? Miks pitää Suomen lippua, jos kruunu tulee halvemmaks... valitettavasti?
 :-[ ??? :'( :-/

Eerik Laine

#1
Tää on kaikki "merenkulkukaupungin" Rauman syytä kun ei oo kasvattunu poikaansa Olli-Pekka Heinosta merihenkisemmäks.. :P :-[ :-X :-/ :'(

Miran Hamidulla

Joo luin ton jutun Turun Sanomista ja siinä Silja ja Viking sanoivat olevansa pettyneitä mutta miettivänsä mitä tekevät ulosliputuksen suhteen. RG Line sensijaan sanoi suoraan liputtavansa aluksensa ulos jos tämä valtion ehdotus toteutuu. En käsitä miksi Suomi ei laita kunnollisia tukia kun kaikki muutkin EU maat laittaa? Luuleeko Suomen hallitus tosiaan saavansa muut EU maat luopumaan tuista niin kuin se on sanonut? Itse en ainakaan usko että näin pienellä maalla olisi mitään valtaa tehdä asialle mitään EU:n kokoisessa organisaatiossa.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

laivat

#3
Olli-Pekka Heinonen sanoi MTV 3:n Kymmenen uutisissa: "Miksi tukisimme merenkulkua, kun ei muitakaan elinkeinoja tueta". Helsingin Sanomissa hän kertoi, että päätös oli kompromissi kahden huonon vaihtoehdon väliltä. Merimies Unionin puheenjohtaja Simo Zitting puolestaan sanoi, että tukipäätös on oikeansuuntainen mutta ehkä riittämätön. RG Linen Rabbe Grönblom sanoi uhkaavansa liputtaa Casino Expressin Ruotsiin jo ensi syksynä.

Mikko-Oskari Koski

#4
Näinhän se käy. Omituista toimintaa sinänsä (siis valtiolta, ei varustamoilta), mutta niinhän se on maailman sivu tehty, että sieltä edut otetaan, mistä ne saadaan, ja mistä niitä ei saada, sinne ei sitten mitään annetakaan...

Olisikohan Ahvenanmaan rinnakkaisrekisteri matkustaja-aluksille vielä mahdollinen pelastuskeino? Taitaa olla jo myöhäistä...
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Miran Hamidulla

#5
Ja tällä viikolla Turun Sanomissa varustamot ilmoittivat, että ne ei aio siirtyä uuteen tonnistoveroon, koska tämä verouudistus, jonka alunperin piti tuoda varustamoille huomattavia säästöä, hiottiin lopulta sellaiseksi, ettei se tuo juuri minkäänlaista hyötyä varustamoille. Kiitti taas valtio. Finnlinesin Lagerroos totesi asiasta niin, että Suomi on edelleen liian kallis muihin EU-maihin nähden. Lieneekö tämän seurauksena nyt Finnlinesin koko laivaston ulosliputus, mikä on aiemminkin ollut jo tosi lähellä? Viking Line puolestaan ilmoitti odottavansa ulosliputus päätöksessä siihen saakka, että näkee muuttaako Suomen eduskunta tukipäätöksen paremmaksi. Sillä Ruotsissahan juuri eduskunta muutti nämä tukipäätökset nykyiseen varustamojen kannalta edulliseen muotoonsa. Nyt varustamojen taholta samaa odotetaan Suomen eduskunnalta.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Jaakko Ahti

#6
Kuten jo Miran tossa edellä toteskin, niin Viikkari tosiaan odottaa ainakin tän vuoden loppuun asti ennenkuin  vaihtaa lippua aluksillaan. Osa-vuosikatsauksessa todettiin, että "erityisesti merihenkilöstön hermoja on koeteltu, ja koettelemukset jatkuvat vielä ainakin puolivuotta, mutta pyydämme kärsivällisyyttä..."
Jaakko Ahti

Eerik Laine

#7
Nii jossai uutisissahan sanottiin ettei yhtiöt haluu ruveta minkäännäkösiin ulosliputustoimiin vielä ainakaa kesäsesongin aikana lakon uhassa... (Paitsi RG ;D) Tuleekohan syksyllä lakkoja ...  ???

Miran Hamidulla

#8
Aamulehdessä sanottiin tänään et laivoille voi tulla pulaa ammattitaitoisesta henkilökunnasta kun osa suomalaisporukasta menee huonompien työehtojen vuoksi maihin töihin ja ruottalaista työvoimaa on vaikeempi saada laivalle töihin kun ruotsissa ravintolahenkilökunta saa maissakin hyvää palkkaa ja ruotsista on vaikeeta löytää suomenkielitaitoista porukkaa. Tämä onkin saanut varustamot hieman harkitsemaan ulosliputusta.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar