Hyviä kuvauspaikkoja Turussa

Aloittaja Matti Kauppinen, 16.05.2002, 05:37:33

« edellinen - seuraava »

Matti Kauppinen

Auttakeehan laivaharrastajaa pohjoisesta. ;) Missä Turussa olisi hyvä paikka kuvata laivoja? Kerrotaan nyt tarkennukseksi, että etsin paikkoja josta saa hyviä ajokuvia eikä satamassa-olokuvia, poikkeuksen tietysti muodostaa telakkakuvat. Elikkä hakusessa on paikat josta on hyvä kuvata Turusta lähtevät ja Turkuun saapuvat autolautat ja ro-ro-alukset, Pansion telakka sekä Naantalista lähtevät Finnlinkin laivat.

Varmasti tältäkin foorumilta löytyy väkeä joka osaa neuvoa minulle minne kannattaa mennä kuvailemaan... eivät kai ne kuvauspaikat mitään salaisuuksia ole ;)

Mikko-Oskari Koski

#1
Ruissalon saari on oikeastaan ainoa sellainen mesta, jota voi vilpittömästi suositella tähän tarkoitukseen. Kansanpuiston rannasta ja siitä Pikkupukin laituriin johtavan rantatien varresta saa aika hyviä kuvia matalasta perspektiivistä melkein kaikista Turun satamaa käyttävistä aluksista, tosin ei niistä, jotka ajetaan Pansion puolelle.
Jos kamerassasi on zoomia, lienee paras paikka Kuuvannokka samalla saarella. Se kattaa Airistonselän paremmin, kuin Saaronniemen uimaranta (eli se mesta, jossa Mikko Nousiainen ja Laura Malmivaara kohtasivat elokuvassa Levottomat).
Naantaliin ja Pansioon meneviä tai sieltä tulevia laivoja voi parhaiten kuvata Saaronniemen pohjoispuolella olevasta kallioniemestä. Siinä ne ovat lähempänä kuin Kuuvannokan kohdalla, mutta vauhtiakin on vähemmän.
Jensenin Lilyllä pääsee kesäaikana päivittäin Vepsän saareen, jonka etelärannan kallioilta luulisi myös saavan aika hyvää kuvamateriaalia ohikulkevista aluksista, itse en ole sitä koskaan tässä tarkoituksessa testannut.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Matti Kauppinen

#2
Kiitoksia neuvosta, Mikko-Oskari. Enköhän nyt tiedäkin sitten missä kannattaa kuvailla Turun suunnalla ollessa. ;) :D

Heikki Kautiainen

#3
muistahan matti sitte se et jos paistaa aurinko ja oot illalla kuvaamas ruissalos ni ei välttämäti onnistu hyvin.

eli sää myös sanelee aika paljo siit kuvaamisesta

Matti Kauppinen

Onkos joku onnistunut kuvaamaan Naantalin öljyjalostamon laivoja? Entä mistä kuvaatte Pansion telakalla rakenteilla olevia aluksia? Ja pääseekö Naantalin korjaustelakalle kuvaamaan, lähinnä siis haluaisin ikuistaa Silja Operan. ;) :) Btw, vieläkös Naantalin kylpylässä on se hotelli-laiva, Ocean Yacht(?).

Janne

#5
Ei siellä enää ole hotellilaivaa, se vietiin keväällä muistaakseni Englantiin. Ja eikös sen nimi ollut Sunborn Yacht?

laivat

#6
Naantalin Luonnonmaalta saa kohtuullisen hyviä kuvia joistakin tankkereista. Toinen hyvä kuvauspaikka on Ruissalon kärjessä oleva Saaronniemi, josta saa kuvattua kaikki Naantaliin ja Pansioon kulkevat alukset, mutta siellä valoisuus on hyvä ainoastaan aamuisin.

Luonnonmaan telakalla voi kulkea vapaasti. Telakalle pääsee esimerkiksi vieressä olevalta varastoalueelta (sama paikka, josta voi kuvata muun muassa tankkereita), jossa ei pitäisi olla minkäänlaisia portteja. Esteenä ovat vain betonilohkareet, joiden välistä pääsee pujahtamaan hyvin telakka-alueelle.

Matti Kauppinen

#7
Sellaista vielä kysyisin, että mistä Masa-Yardsin Turun telakalla rakenteilla olevia laivoja olisi paras kuvata? ??? Itse Telakka-alueelle taitaa olla pääsy kielletty. :-/

Miran Hamidulla

#8
Mene Raision venesatamaan, sieltä löytyy kuvauspaikka Masa-Yardsin laivojen kuvaukseen.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar