Meriliiton juhlanäyttely Jugendsalissa

Aloittaja Mikko-Oskari Koski, 06.05.2002, 21:35:56

« edellinen - seuraava »

Mikko-Oskari Koski

Suomalaisia laivoja pienoismalleina on esillä Jugendsalissa Helsingissä, Pohjoisesplanadi 19, Meriliiton juhlanäyttelyssä 2.kesäkuuta asti. Näyttely on varmaan ainakin osittain sama,kuin muutama vuosi sitten Argoshallissa ollut, mutta katsomisen arvoinen se on varmaan joka tapauksessa.

Aukioloajat ma-pe 9-17, su 11-17, la suljettu. Mainoksessa ei puhuttu mitään sisäänpääsymaksusta, mutta jos sellainen on, se ei kaiketikaan ole mikään hirvittävän korkea.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Janne

#1
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Laajempi tiedote näyttelystä:

http://www.meriliitto.fi/doc/laivamallinayttely_tiedote.pdf

Markus

#2
Se on kyllä ihan ilmainen. Joten käykää ihmeessä. Mun
mielestä siellä olisi voinut olla enemmänkin uudehkoja matkustaja-autolauttoja. Siellä oli pelkästään Silja Serenade
ja Viking Saga. Mut olihan ne vanhemmatkin ihan mielenkiintoisisa.

wirrankoski

#3
Kyllähän näyttelyssä uusiakin laivoja on esillä, jopa niin uusia, etteivät ole vielä valmistuneetkaan (mm. Merivoimien ilmatyynyalus ja Fortumin DAT -tankkeri). Uudenpaa matkustajalaivalinjaa edustaa mm. Carnival ja Royal Caribbean -risteilijät. Näyttelyhän ei varsinaisesti ole mikään Suomen laivanrakennuksen mannekiiniesitys, vaan läpileikkaus suomalaiseen merenkulkuun ja laivanrakennukseen kolmelta eri vuosisadalta.
Muistakaa myös käydä katsomassa salin perällä olevat taulut ja erityisesti Keijo Polónin korttikokoelma ss Aallotar -laivasta (josta allekirjoittaneellta puuttuu ainakin neljä korttia-> kateudesta vihreänä... )

Auditoriossa pyörii mielenkiintoinen, mutta hieman huonolla kopiointitekniikalla videolle siirretty filmi Suomen laivaston kehityksestä: SUOSITELLAAN!

Rami-the model boat-man

Miran Hamidulla

Todella erinomainen tuo näyttely! Tuon laivaston historiasta kertovan videon lisäksi siellä pyörii myös muita erinomaisia videoita mm.jäänmurtajista. Omasta mielestäni alusten määrät jokaista ikäluokkaa ja alustyyppiä kohden olivat ihan ok. Näyttelyhän olisi ollut enemmänkin tylsä jos siellä olisi ollut kymmeniä malleja joistain Cinderelloista sun muusta nykyisestä autolautta kalustosta. Niitähän voi katsella kun kävelee muutaman kymmenen metrin näyttelystä Kauppatorille. Paljon kiinnostavempaa on katsella vanhempaa aluskalustoa jota ei enään näe. Tai jotain Fortumin tulevaa DAT:ia.
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Matti Kauppinen

(Murjottaa kateellisena) >:( :'( ;) Taas jää yksi mielenkiintoinen tapahtuma väliin. On hankalaa olla laivaharrastaja joka asuu Lapissa. :'( Pitää vaan toivoa, että ensi vuonna tulisi vastaavanlaisia tapahtumia, ehkä minäkin pääsen silloin näkemään ne..... ;) Teille jotka asutte siellä etelämpänä, niin älkää jättäkö tuollaisia tilaisuuksia väliin.

wirrankoski

#6
NIIN! Matti puhuu vähän, mutta asiaa!! Jos joku Hesan seudulla asuva ei muka "ehdi" käydä näyttelyssa, on ajanhallinnan suunnittelu mennyt pahasti pieleen...

On tosiaankin valitettavaa, ettei samanlaisia näyttelyitä pystytä järjestämään muualla kuin Helsingissä. Tosin Turussa Forum Marinumilla on yhtä ja toista esillä, Kotkassakin lienee tilanne jonkinlainen, vaikkakaan en ole heidän näyttelyihinsä perehtynyt. Mikä estäisi pystyttämästä jotakin vastaavaa näyttelyä mös muualle Suomeen? Eihän kaikki todellakaan pääse aina Helsinkiin, eikä se taloudellisestikaan ole järkevää.

Siispä: yhteyksiä vain liike-elämään ja oheisryhmiin, niin maakuntiikiin saataisiin merellistä elämää. Minähän voisin vaikka pakata kaikki viisi laivamalliani ja tuoda ne näytille vaikkapa Tornioon! ;) ;)

Rami

Matti Kauppinen

#7

LainaaSiispä: yhteyksiä vain liike-elämään ja oheisryhmiin, niin maakuntiikiin saataisiin merellistä elämää. Minähän voisin vaikka pakata kaikki viisi laivamalliani ja tuoda ne näytille vaikkapa Tornioon! ;) ;)

Teepä se. Tulisi jotakin uutta Tornioonkin kevät tulvien lisäksi. ;) ;D