Kehitysideoita

Aloittaja Arttu Laaksonen, 01.10.2007, 12:19:56

« edellinen - seuraava »

Santeri

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 03.10.2007, 11:32:51
Käsitän, että osoitat syyttävän sormesi niihin kirjoittajiin, jotka kirjoittavat mielellään uusiin topicceihin vanhasta aiheesta, että joo, tällainen keskustelu on jo tuolla > linkki. Onko sellaisessa kirjoittelussa ongelmaa? Ei ainakaan minusta, vaan ongelma löytyy pikemminkin niistä vastarannan kiiskeistä, kyllästyneistä haihattelijoista, provosoijista ja muutamasta yli-innokkaasta junnusta.

Itse syyllistyn aina ajoittain tuohon edellä mainitsemaasi tapaan huomautella jo olemassa olevista aiheista. Tarkoituksenani sekä helpottaa moderaattoreiden toimintaa, että pitää yllä foorumin selkeää luettavuutta.

Kuka tahansa saattaa osallistua vahingossa tai tahallaan johonkin, kaikki on inhimillistä ja tapauskohtaista. Täytyy sanoa, että minäkään en ole enää pitkään aikaan avannut merenkulun puolelle uusia aiheita, koska se on tällä foorumilla jo iso kynnys tehdä se. Tällä hetkellä voisin avata Tallinkista seuraavanlaisen aiheen: Tallinkin nousu alkaa talvella? Tämä olisi mielestäni hyvä aihe tässä välissä, koska organisaatio alkaa pian toimia paremmalla teholla. En kuitenkaan tee tätä, koska koko Tallink on niin kuuma peruna ettei aihetta varmaan saisi edes avata.

Yhdestä Tallink-vihaajasta syyllistä on aivan turha etsiä. Jo aikaa ennen Tallinkin Silja kauppoja foorumilla väiteltiin Siljan ja Vikingin paremmuudesta, joka oli tällöin se kuuma väittelyn – ja turhautumisenaihe.

Voisikohan yksinkertaisesti vain olla niin ettei tämän foorumin konsepti toimi enää vuonna 2007 samalla konseptilla kuin vuonna 2002? Foorumille tulee uusia jäseniä ja tilastojen mukaan rekisteröityneitä on 900, vaikkakaan heistä ei ole aktiivisia kuin tietty prosentti x. Nämä uudet jäsenet haluavat myös jauhaa näistä ikuisuuskysymyksistä, punaiset vastaan valkoiset.

Ylläpitoa ei missään tapauksessa pidä kiristää, päinvastoin. OT:n puhuminen on tällä foorumilla todellista syntiä. OT:n puhuminen tietynasian yhteydessä voi olla paljon fiksumpaa kuin kirjoittaa siitä erikseen sekä se luo myös yhteisöllisyyttä. OT:sta huomauttaminen puolestaan syö yhteisöllisyyttä rankalla kädellä. 

Foorumille pitäisi luoda oma kysymyspalstansa. Sinne voisi laitaa tyyliin kysymyksiä, että onko Mariella koskaan ajanut karille? Tällöin ei tulisi kommentteja, että Mariellasta on jo keskusteltu tuolla, tuolla, tuolla, täällä, täällä ja täällä... ja vieläpä tuollakin... Ja topicci lukkoon... Näin uudemmat ja myös vanhemmat keskustelit voisivat laittaa kysymyksiä ilman haloota. On aivan liian byrokraattista ja käyttäjäystävällisyyden vastaista luoda 15 sivun pituisia keskusteluketjuja. Tämä toki sopii sellaisiin aiheisiin, kuten esim., että Finnlines meni konkurssiin.

Toisin sanoen, myös merenkulun puolelle pitäisi tehdä vapaampi palsta ja OTn pitäisi olla sallitumpaa hyvän maun rajoissa... Keskustelu ei ole luovaa, jos kirjoittaja ei pysty kirjoittamaan omalla tavallaan. Tämä on vähän sama asia kuin se, että työpaikalla ei saisi puhua kuin työasioita. Tällöin koko hommasta menee sosiaalisuus kuten tällä foorumilla on käynyt.

Tässä ajatukseni kiteytettynä. Luulenpa, että vika on vanhemmissa käyttäjissä. Tämä foorumi pitää uudistaa, koska toimintaa on jo jatkunut sen verran kauan. Ei tänne voi kukaan tulla ja sopeutua joukkoon, jos täällä ei saa keskustella aiheesta, jota on käsitelty jo vuonna 2003. Tästä aiheutuu yleistä levottomuutta, tiukkaa kontrollia, topikkien lukitsemista, solvaamista, yleistä pahoinvointia, pahaa mieltä, vakavamielisyyttä, riitoja, huonoa ilmapiiriä, masennusta, vatsahaavoja, itsemurha-aikeita jne...

Juha-Matti Harjumäki

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 03.10.2007, 11:32:51

Itse syyllistyn aina ajoittain tuohon edellä mainitsemaasi tapaan huomautella jo olemassa olevista aiheista. Tarkoituksenani sekä helpottaa moderaattoreiden toimintaa, että pitää yllä foorumin selkeää luettavuutta.

Huomauttelu on eriasia kuin vittuilu, huomautella saa ja se parantaakin ilmapiiriä ettei tarvitse miettiä koko ajan mitä kirjoittaa. Mutta eriasia on käyttäjät jotka suoraan sanottuna loukkaavat toista ihmistä.

Kohteliaasti ainoastaan toimitaan, eikä kylmästi, täällä on tämäkin vika. Täällä on myöskin tapana sanoa, tämä on kirjoitettu jo tuolla kato sieltä (apina), niin kuin kaikki jaksaisivat katsoa mitä täällä on aiemmin kirjoitettu kun tekstiä on niin paljon, mieluummin ei yhtään viestiä tee mieli kirjoittaa. Vielä kun kirjoitetaan omilla nimillä tämä on henkilökohtaista.

Eli hyvä tapa on esim. Hän on kirjoittanut tämän tuonne (linkki), että poistaisitko tämän viestin. Kuka ny eri puraa haluaa synnyttää.
2010

Silja Europa 9.10-10.10.

2008 Isabella 26.1-27.1  XPRS 29.6-30.6.
2007         Gabriella 3-5.4.
Rosella 18-19.6.  Isabella 22-23.9

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Santeri Lahdensalo - 03.10.2007, 12:49:50 Voisikohan yksinkertaisesti vain olla niin ettei tämän foorumin konsepti toimi enää vuonna 2007 samalla konseptilla kuin vuonna 2002? Foorumille tulee uusia jäseniä ja tilastojen mukaan rekisteröityneitä on 900, vaikkakaan heistä ei ole aktiivisia kuin tietty prosentti x. Nämä uudet jäsenet haluavat myös jauhaa näistä ikuisuuskysymyksistä, punaiset vastaan valkoiset.
Ehkäpä olet tuossa oikeassa. Foorumi on tässä vuosien mittaan laajentanut lukijakantaansa mittavasti, joten ns. kohderyhmä on laajentunut. Alkujaan foorumi oli ilmeisesti - kuten Wirrankosken Rami aikoinaan Laiva-lehdessä kirjoitti - nuorten alan harrastajien palsta. Sittemmin mukaan on tullut vähän joka puolelta merenkulusta ja laivoista kiinnostuneita, sekä myös alalla toimivia tai toimineita henkilöitä. Samalla tietysti mielipiteet kasvavat kuten myös erimielisyydetkin suoraan verrannollisesti. Mutta tavallaan foorumin konsepti on kokenut muutosta.

Lainaus käyttäjältä: Santeri Lahdensalo - 03.10.2007, 12:49:50 Näin uudemmat ja myös vanhemmat keskustelit voisivat laittaa kysymyksiä ilman haloota. On aivan liian byrokraattista ja käyttäjäystävällisyyden vastaista luoda 15 sivun pituisia keskusteluketjuja. Tämä toki sopii sellaisiin aiheisiin, kuten esim., että Finnlines meni konkurssiin.
Tuossa olen sen sijaan eri mieltä. Kattavat keskusteluketjut palvelevat yleistä selkeyttä, ja keskustelu soljuu eteenpäin ilman suurempia samojen asioiden toistoja. Minusta se on huomattavasti lukijaystävällisempää kuin säännöllisesti saman asian tuominen ilmi uudessa otsakkeessa. Poikkeuksena olisi pitkät ketjut täynnä kuvia, kuten näkyy olevan tapana esim. uusitulla saksalaisten Forum-Schiffillä, mikä yksinkertaisesti vain häiritsee lukijaa kun selain joutuu avaamaan satoja kuvia ennen kuin pääsee lukemaan kunnolla ketjua. Mutta onneksi tällä foorumilla se ei ole koskaan ollut ongelmana. :)
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

2709

Mitäs jos palattais normaaliin päiväjärjestykseen. Muutama ylilyönti täällä on ollu, lähinnä Tallinkia koskevissa jutuissa. Se mitä viime viikonloppuna tapahtui jääköön omaan arvoonsa, ja mun ymmärtääkseni osapuolet sopivat keskenään asiansa. Valvojat ovat toimineet minusta aika hyvin, sen vertaset puutumiset täytyy kestää. Joten eiköhän jatketa, ei ihan vanhaan malliin, mutta huumorin pilke silmäkulmassa kuitenkin.

Jussi Littunen

Lainaus käyttäjältä: Jorma von Wehrt - 03.10.2007, 18:09:59
Mitäs jos palattais normaaliin päiväjärjestykseen. Muutama ylilyönti täällä on ollu, lähinnä Tallinkia koskevissa jutuissa. Se mitä viime viikonloppuna tapahtui jääköön omaan arvoonsa, ja mun ymmärtääkseni osapuolet sopivat keskenään asiansa. Valvojat ovat toimineet minusta aika hyvin, sen vertaset puutumiset täytyy kestää. Joten eiköhän jatketa, ei ihan vanhaan malliin, mutta huumorin pilke silmäkulmassa kuitenkin.

Samaa mieltä. Kyllähän kaikki saavat esittää oman mielipiteensä, eikä siitä heti pitäisi alkaa hermostumaan. Mitä tulee tähän "nostalgia-intoon", niin katsokaa esim. tämän topicin hauskoja heittoja!  ;D Olette oikeassa, että täällä oli ennen erinlainen tunnelma, mikä tuosta edellämainitusta topicista välittyy mielestäni hienosti! Ehkä jotain tämän tapaista tulevaisuudessa. Kannattaa unohtaa menneet ja jatkaa, The Show must go on!

Juha-Matti Harjumäki

#35
Käyttäytymis sääntöjä ei kai täällä tarvitse enään keskustella, toivon vaan että ne harvat jotka eivät käyttäydy hyvien sääntöjen mukaan alkaisivat nyt käyttäytyä.

Täällä piti keskustella kehitysideoista sentään, no kyllä tuo foorumilla oleva käyttäytyminen pitäisi muuttua oikeasti eli on tämä silti kehitysideaa.

Kaikki on ymmärtänyt hyvä.


Kehitysideoihin.

Lainaus käyttäjältä: Santeri Lahdensalo - 01.10.2007, 21:32:12
Arvonimien / tähtien pitäisi mielestäni perustua pikemminkin pitkään foorumilla mukana oloon eikä viestienmäärään. Näin saavutettaisiin paremmin kirjoittelijan todellinen taso.
Santerin idea on erinomainen, ettei tule turhia kirjoituksia sen takia että saisi paremman arvonimen.
2010

Silja Europa 9.10-10.10.

2008 Isabella 26.1-27.1  XPRS 29.6-30.6.
2007         Gabriella 3-5.4.
Rosella 18-19.6.  Isabella 22-23.9

Simo Peräkorpi

On ollut mielenkiintoista seurata tätä foorumin "uudistuskeskustelua" ja mielestäni näinkin arvostetun keskustelupalstan täytyy käydä "tuuletus"keskustelu jo oman tulevaisuutensakkin kannalta. Kaikkihan tiedämme syyn miksi tämä osio lähti vauhtiin.
Näin uutena, mutta pari kolme vuotta seuranneena en ole ymmärtänyt, miksi aina viitataan "arkistoon" kun joku on kysynyt tai aloittanut keskustelun jostakin aiheesta, sillä eihän satunnainen Foorumille eksynyt voi tietää mitä täällä on kirjoitettu viisi vuotta sitten, saatika lukea kaikki aiheet edes hakusanalla. Ehdottaisinkin, että tässä ja nyt! sillä onha tuo mailma muuttunut foorumin alkuajoista. Voihan sieltä arkistosta sitten kattella udelleen tietoja, vertailua, tai muuta varten, sehän on historiaa ja kansanperinnettä!
Ikäjakaumaa seurattuani, huomasin suuren osan teistä alottaneen suht nuorena ja pienellä kateudella seurannut tietämystänne laivoista, merenkulusta ja yli laidankin menevistä asioista.
Eihän tässä kenelläkään ole viisastenkiveä kädessä, sanomaan mitä juuri pitäisi muuttaa, mutta olen tuolla edellisissä huomioinut vähä samanlaisia ajatuksia, joita rohkenin tässäkin esittää.

Rontti

Koska ei ole sitä oikeaa mielipidettä kellään niin painotan edelleen, että minusta pallo pitää heittää Forumin perustajille ja ylläpidolle jotka yksiselitteisesti päättävät mitä täällä saa sanoa ja mitä ei. Jos he eivät osaa asialle mitään niin silloin homma jatkuu nykyisellään ja asiasta jutustelijoita, mussuttajia, hölöttäjiä, pilkunnussijoita, pätemisentarpeellisia, humoristeja, vittuilijoita, puheenjohtajia, runoilijoita, viisastelijoita jne jne riittää tällaisen foorumin palstoille yllin kyllin. Ja mielestäni silloin nimenomaan suvaitsevaisuus, avarakatseisuus ja huumorintaju on ainoa tapa pitää tällainen kööri kasassa. Tosikkomeiningillä ja tärkeilyllä ei pitkälle pötkitä.

Arttu Laaksonen

Lainaus käyttäjältä: Matti Lankinen - 04.10.2007, 13:52:05
Koska ei ole sitä oikeaa mielipidettä kellään niin painotan edelleen, että minusta pallo pitää heittää Forumin perustajille ja ylläpidolle jotka yksiselitteisesti päättävät mitä täällä saa sanoa ja mitä ei.

http://www.fcbsweb.com/forum/index.php?topic=4053.0

---

Mitä tulee muuhun käytyyn keskusteluun, en siitä löytänyt ainakaan mitään suurempaa ylläpidollista muutoksen tarvetta. Keskustelu on kuitenkin aina hyvä asia ja ehkäpä tämä pieni "tuuletus" auttaa myös viemään yleistä ilmapiiriä taas rennompaan suuntaan.
.: FAQ :.

Lasse Reunanen

Nyt kun näitä keksityillä nimillä rekisteröityviä jäseniä tuntuu löytyvän päivittäin, niin olisiko paikallaan, että ylläpito hyväksyisi jäsenet ja vasta ylläpidon hyväksynnän jälkeen pääsisi jäseneksi ja kirjoittelemaan.
Halko on laivan ainoa oikea voimanlähde, mutta hätätapauksessa korvaavatkin polttoaineet tulevat kysymykseen.

Rontti

Lainaaettä ylläpito hyväksyisi jäsenet ja vasta ylläpidon hyväksynnän jälkeen pääsisi jäseneksi ja kirjoittelemaan

Joo ja ehdottomasti ihmiset lähetettävä soveltuvuustestiin ja psykoanalyysiin ja selvitettävä sukutaustat ja koulutus niin saadaan selville ketkä ovat soveliaita ja riittävän arvokkaita ja riittävän koulutuksen omaavia jotta voivat saada tilapäisen luvan lukea forumin tekstejä ja 3 vuoden koe-ajan jälkeen voivat rekisteröityä 2 vuoden määräajaksi jonka jälkeen saavat kirjoitus koe-ajan puoleksi vuodeksi jonka jälkeen voivat päästä täysjäseniksi.
Ja jäsenmaksu on tietenkin 700€/v + 1€/ kirjoitettu kirjain...................täytyyhän suomalaisen rahaa kupata jos ei muuta niin vaikka ilmastonmuutoksen nimissä....... ::)

Arttu Laaksonen

Lainaus käyttäjältä: Matti Lankinen - 10.10.2007, 12:21:21
Joo ja ehdottomasti ihmiset lähetettävä soveltuvuustestiin ja psykoanalyysiin ja selvitettävä sukutaustat ja koulutus niin saadaan selville ketkä ovat soveliaita ja riittävän arvokkaita ja riittävän koulutuksen omaavia jotta voivat saada tilapäisen luvan lukea forumin tekstejä ja 3 vuoden koe-ajan jälkeen voivat rekisteröityä 2 vuoden määräajaksi jonka jälkeen saavat kirjoitus koe-ajan puoleksi vuodeksi jonka jälkeen voivat päästä täysjäseniksi.
Ja jäsenmaksu on tietenkin 700€/v + 1€/ kirjoitettu kirjain...................täytyyhän suomalaisen rahaa kupata jos ei muuta niin vaikka ilmastonmuutoksen nimissä....... ::)

Ehdotus se kai on tämäkin...

Mitä tulee ylläpidon hyväksyntään, se on kyllä täysin toteutettavissa ja foorumista löytyy valmiiksi tämänkaltainen toiminto. Pannaan asia harkintaan.
.: FAQ :.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Matti Lankinen - 10.10.2007, 12:21:21 Joo ja ehdottomasti ihmiset lähetettävä soveltuvuustestiin ja psykoanalyysiin ja selvitettävä sukutaustat ja koulutus niin saadaan selville ketkä ovat soveliaita ja riittävän arvokkaita ja riittävän koulutuksen omaavia jotta voivat saada tilapäisen luvan lukea forumin tekstejä ja 3 vuoden koe-ajan jälkeen voivat rekisteröityä 2 vuoden määräajaksi jonka jälkeen saavat kirjoitus koe-ajan puoleksi vuodeksi jonka jälkeen voivat päästä täysjäseniksi.
Ja jäsenmaksu on tietenkin 700€/v + 1€/ kirjoitettu kirjain...................täytyyhän suomalaisen rahaa kupata jos ei muuta niin vaikka ilmastonmuutoksen nimissä....... ::)
Juuri näin, loistava ehdotus. ;D Ja jos tulkitaan tuota Artun kirjoittamaa lausetta hieman syvemmältä, voisihan tämä kaikki olla jo olemassa foorumin softassa. Enää ylläpidon tarvitsisi päättää se jäsenmaksu... ::)

Jostain syystä ei se päivä enää tunnukaan niin tylsältä nyt. :D
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jonne Reitti

Lainaus käyttäjältä: Arttu Laaksonen - 10.10.2007, 14:52:08


Mitä tulee ylläpidon hyväksyntään, se on kyllä täysin toteutettavissa ja foorumista löytyy valmiiksi tämänkaltainen toiminto. Pannaan asia harkintaan.

Tämä systeemi on käytössä paljon isommillakin foorumeilla ja toimii hyvin.

Santeri

Lainaus käyttäjältä: Arttu Laaksonen - 10.10.2007, 14:52:08
Ehdotus se kai on tämäkin...

Mitä tulee ylläpidon hyväksyntään, se on kyllä täysin toteutettavissa ja foorumista löytyy valmiiksi tämänkaltainen toiminto. Pannaan asia harkintaan.

Mielestäni ei lainkaan huono ratkaisu, koska niin voitaisiin välttää ns. turhat rekisteröitymiset pienen "byrokratian" vuoksi.