Star Pisces, entinen Kalypso myytavana?

Aloittaja Teijo Niemelä, 06.07.2009, 21:03:39

« edellinen - seuraava »

Petri Nummijoki

Lainaus käyttäjältä: Sauli Nurmi - 09.08.2022, 21:55:21
Sitten 90-luvun Athena/Kalypso/Europa olivat ainakin matkustajien mieleen, kaksi ensimmäistä kai monella tapaa hyvin suunniteltujakin.

Athena ja Kalypso olivat muuten ilmeisen hyviä mutta kantavuus niissä oli aluksen kokoon nähden ällistyttävän pieni. Kun rahdin merkitys on sittemmin korostunut niin epäilisin, että Kalypso olisi aika pian siirretty Turku-Tukholma-reitiltä johonkin Helsinki-Tallinna-risteilyliikenteeseen siinä tapauksessa, että alus olisi jäänyt Itämerelle.

Lainaus käyttäjältä: Sauli Nurmi - 09.08.2022, 21:55:21
Olympia tietenkin oli ihan OK, mutta suora kopio Mariellasta.

Olympia oli Mariellan kopio mutta pari asiaa siinä saattoi olla paremmin. Mariellalla oli standardihyttejä tasokkaampia kämppiä vain marginaalisesti. Ei Olympiallakaan niiden määrä erityisen suuri ollut mutta kuitenkin isompi sisaralukseen verrattuna. Sitten yökerhon paikkaluku oli vain reilut 20 % laivan matkustajapaikkojen määrästä, joten loppuun myydyllä laivalla tuskin kaikki halukkaat mahtuivat seuraamaan illan ohjelmaa. Olympialla yökerho oli saman kokoinen mutta à la carte-ravintolakin oli suunniteltu viihdetilaksi. Eri asia sitten, toimiko ratkaisu esim. äänieristyksen kannalta, jos yökerhossa, pianobaarissa ja à la carte-ravintolassa soi kaikissa eri musiikki ja ne ovat kuitenkin vierekkäisiä tiloja samalla kannella?