Rauma Marine Constructions (oli: Uusi telakkayhtiö...)

Aloittaja Johan Snellman, 22.02.2014, 15:28:34

« edellinen - seuraava »

Tuomas Romu

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/836099/Rauman+telakkayhtio+saa+lisaa+omistajia

LainaaRaumalla toimiva telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) laajentaa omistuspohjaansa. Yhtiö kertoo omistuksensa muutoksista jäänmurtaja Urholla Helsingin Katajanokalla huomenna.

Uusista omistajista RMC ei kerro etukäteen, mutta jotain osviittaa antanee tiedotustilaisuuden pitopaikan lisäksi se, että tilaisuudessa antaa lisätietoja myöskin RMC:n yhteistyökumppani Arctia Shippingin toimitusjohtaja Tero Vauraste. Alalla arvellaan, että omistuspohja laajenee juuri Arctia Shippingin suuntaan.

Se merkitsisi valtion osallistumista telakkatoimintaan.

– En voi tähän kommentoida tässä vaiheessa mitenkään, vastaa Vauraste.

Turun Sanomat ei tavoittanut maanantaina RMC:n edustajia kommentoimaan asiaa.

Kutsussa mainitaan, että RMC on ainoa suomalaisomistuksessa toimiva laivanrakennusyhtiö ja että toteutettavan omistuspohjan laajentuminen jatkaa pitkää ja sitoutunutta suomalaisomistajien linjaa.

– Laajennuksen tarkoituksena on edistää suomalaisen telakkateollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa ja turvata Suomen arktista osaamista, kutsussa todetaan.

Sikäli kun Arctian tavoitteena on uudistaa tulevien vuosi(kymmeni)en aikana laivastonsa, oma telakka ei välttämättä olisi huono ratkaisu...
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Timo Heikkinen

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 15.12.2015, 08:24:44
http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/836099/Rauman+telakkayhtio+saa+lisaa+omistajia

Sikäli kun Arctian tavoitteena on uudistaa tulevien vuosi(kymmeni)en aikana laivastonsa, oma telakka ei välttämättä olisi huono ratkaisu...

Olisi varmaan hyvä ratkaisu ja osoittaisi näinä huonona aikoina hyvää pelisilmää "vetää kotiin päin"  :)

Tuomas Romu

All information and details given in good faith but not guaranteed!

Janne Koskinen

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 15.12.2015, 09:23:36
Länsi-Suomessa on myös juttua aiheesta:

https://ls24.fi/artikkelit/murtajatilauksissa-katse-kaantyy-raumalle

Mielenkiintoinen kommentti ko. jutussa:

"Toivola kertoi Länsi-Suomelle, etteivät monitoimimurtajat näillä näkymin tule kysymykseen. Laivat ovat sinänsä toimivia, mutta sellainen kesäbisnes, jota silmällä pitäen alukset suunniteltiin, ei olekaan niin tuottoisaa kuin aikanaan näytti."
"Syyttömiä ihmisiä ei ole olemassakaan; ainoastaan väärinkuulusteltuja." Josif Vissarionovitš Džugašvili "Kun syyllinen tiedetään, niin rikokset on helppo keksiä." Sama

Tauno Hermola

Jotenkin vaan Aker Arctic tuntuisi luontevammalta telakan omistajalta. Vai haluaako se pysytellä telakoista riippumattomana suunnittelutoimistona.. Noh, huomenna kai ollaan viisaampia ;)

Petteri Virtanen

LS24.fi 16.12.2015

RMC:n osakepääoma nousee 25 miljoonaan euroon

Rauma Marine Constructions saa kolme uutta merkittävää omistajaa. Rahaa yhtiöön sijoittavat Suomen Teollisuussijoitus, Taaleritehdas ja Finda.

- Suomalainen meriteollisuus on vahvassa nousussa. Haluamme olla mukana rakentamassa kansainvälistä kasvua yrityksessä, jonka arktinen osaaminen on maailman huippuluokkaa, sanoo Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Jussi Hattula tiedotteessa.

- Suomalainen meriteollisuus on korkean jalostusasteen osaamista, jollaista kansantaloutemme tarvitsee. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ohjata suomalaista pääomaa tällaiseen hankkeeseen, sanoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

- Olemme vahvasti sijoittamassa tähän hienoon kasvuyritykseen ja sen kehittymiseen kohti mahdollista listautumista tulevina vuosina. Finda tuo RMC:lle osaamista tästä, toteaa Findan toimitusjohtaja Jarmo Leino.Rauman kasvattajarahasto lisää sijoituksiaan raumalaiseen laivanrakennusyhtiöön.

RMC:n osakepääoma nousee sijoituskierroksella 25 miljoonaan euroon. Se edesauttaa uudisrakennusprojektien toteuttamista.

RMC:n erikoistuu muun muassa monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon.

Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta.

- Olemme jatkossa ykkösvalinta autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien alusten toimittajana ja kumppanina sekä vahvistamme osaltamme Suomen arktista osaamista. Erikoistumisella ja osaamiseen panostamalla Suomi on tulevaisuudessakin vahva tekijä laivanrakennuksen toimialalla, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.
Älä koskaan tee samaa erehdystä kahdesti, ellei se kannata.
(Mae West)

Juhani Mehto

RMC:n rakentamaa kelluvaa virkistyskeskusta lastataan parhaillaan Raumalla - suuntana on Yhdistyneet Arabiemiraatit.

YLE:n uutinen
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

<- Chios Luckin kuva Marinetrafficissa
Lisää laivakuvia täällä.


Kalevi Lehto

Tämän:
https://www.verkkouutiset.fi/yle-telakat-hankkivat-halpaa-tyovoimaa-ulkomailta/
valossa ei ole sinänsä kovin ihmeellistä, että Rauman telakka on viime aikoina kyennyt "haalimaan" laivatilauksia. Kolmen euron tuntipalkalla ei taida "rautakoura" suostua työskentelemään edes Kiinassa...
Laivamatkailua Suomen Turusta jo vuodesta 1964

Kalle Id

Tässähän on myös se, että RMC:llä ei ole kuin projektiosaamista – aivan kaikki muu ostetaan alihankkijoilta ja "telakka" oikeastaan vain koordinoi.

Eipä toisaalta RMC ole niitä tilauksia varsinaisesti "haalinut"... heillähän on sopimus vain Wasalinen uudesta laivasta ja lohkojen rakentamisesta Turulle, kaikki muut ovat vain aiesopimuksia.

Janne Koskinen

#25
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/rauma-marine-constructions-haalii-tilauksia-tuloksenteossa-viela-haasteita-tulosmielessa-ollut-tuskaa/832cde6b-c769-485b-ba47-afd4d86531a9?_ga=2.34435745.1614003821.1549973974-1505077069.1549538996

Toivottavasti rahoitus on pitkällä jänteellä kunnossa ettei lopu kuin kanan lento.

Tulosta on jollakin aikavälillä saatava.

Kaikkea hyvää toivon vaikka omat kokemukset Raumalla rakennetuista ovat kammottavia.
Ehkä tällä kertaa onnistutaan paremmin ja ennen kaikkea vähemmin tärinöin.

Jos ei, niin joutaakin mennä.
"Syyttömiä ihmisiä ei ole olemassakaan; ainoastaan väärinkuulusteltuja." Josif Vissarionovitš Džugašvili "Kun syyllinen tiedetään, niin rikokset on helppo keksiä." Sama

Tuomas Romu

#26
Tekniikka & Taloudessa juttu Rauman telakasta:

Rauman telakka selvisi koronakoettelemuksestaan – tilauskanta kivunnut jo 1,6 miljardiin euroon, jäänmurtajatilaus olisi iso paukku

Yhdistin tähän pari RMC:tä käsittelevää viestiketjua.
All information and details given in good faith but not guaranteed!

Tuomas Romu

All information and details given in good faith but not guaranteed!

Kalle Id

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Romu - 14.03.2022, 19:27:30
RMC on erikoistunut jäänmurtajien, [...] kehittämiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon.
Montakos jäänmurtajaa RMC on rakentanut? Ai niin, ei yhtään.

Tuomas Romu

Rauman telakalla vietettiin uuden monitoimihallin harjakaisia – rakennusprojekti etenee aikataulussa

Rauman telakalla juhlittiin tänään uuden monitoimihallin harjannostajaisia. Halli rakennetaan, koska Rauma Marine Constructions (RMC) rakentaa Laivue 2020 -hankkeessa neljä monitoimikorvettia Merivoimille. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa. Monitoimihalli optimoidaan viranomaisalusten rakentamiseen.
All information and details given in good faith but not guaranteed!